Phil Neville verlaat United voor Everton

Phil Neville verlaat na meer dan tien jaar trouwe dienst Manchester United. De verdediger tekent een vijfjarig contract bij Everton.

Als Neville zijn medische keuring goed doorstaat gaat hij definitief naar Everton. De nummer vier van de vorige Engelse competitie betaalt een transfersom van drie miljoen pond. Manager David Moyes’ is zeer content met zijn nieuwste aanwinst: ”We zijn hartstikke blij dat we een speler met zo’n staat van dienst slaagden te contracteren. Ik zie hem vooral als een verdedigende middenvelder, maar hij geeft ons meerdere opties.” Everton wilde per se nog een topaankoop doen voordat de ploeg dinsdag aantreedt in de derde voorronde van de Champions League, tegen het sterke Villareal.

Neville speelde al tijdens het seizoen 1994/1995 zijn eerste wedstrijd voor Manchester United. Daarna kwam hij nog 385 keer uit voor de ploeg van Alex Ferguson. Neville speelde meer dan vijftig interlands en kan door deze transfer weer in beeld komen bij de nationale ploeg. Het afgelopen jaar was de Engelsman slechts in twaalf wedstrijden basisspeler.