Uitslagen oefenwedstrijden 3 augustus

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de woensdag gespeelde vriendschappelijke duels.

Feyenoord speelde gisteren opnieuw tegen een serieuze tegenstander: Charlton Athletic. De ploeg van Erwin Koeman kon echter nu niet winnen, nadat eerder wel Espanyol, Nacional en Hertha BSC werden verslagen. De Engelse ploeg won met 2-0, dankzij twee goals van Darren Bent, kort na het uur. In de eerste helft speelde Feyenoord met een aantal wijzigingen ten opzichte van het duel tegen Hertha. Zo deed ook Karim Saïdi weer mee, die een koppel vormde met Greene. Dit duo zorgde ervoor dat het veldoverwicht van Charlton tijdens de eerste 45 minuten weinig kansen opleverde. Dit veranderde echter in de tweede helft toen Bent kort na elkaar twee keer het doel trof. Feyenoord kreeg gedurende de wedstrijd twee échte mogelijkheden, maar Kuijt en De Graaf faalden in de afwerking.

Ajax hield gisteren haar open dag en presenteerde zich weer (na het Amsterdam Tournament) aan het publiek. Dat deed de runner-up van het afgelopen seizoen in een wedstrijd tegen de nieuwkomer in het betaalde voetbal, FC Omniworld. Er werd in twee helften van 25 minuten gespeeld, waarin Ajax in de eerste helft dankzij goals van De Jong, Anastasiou en De Ridder het verschil maakte. Tegenvaller voor Danny Blind (die zelf niet aanwezig was; hij bekeek Brøndby tegen Tblisi) was het uitvallen van Olaf Lindenbergh, met een rechterdijbeenblessure. De kwetsuur lijkt echter mee te vallen.

Ajax – FC Omniworld 3-0
Doelpunten Ajax: De Jong, Anastasiou, De Ridder

Charlton Athletic – Feyenoord 2-0

FC Zwolle – NEC 0-1
Doelpunt NEC: Van den Eede

NAC Breda – Celta de Vigo 1-2
Doelpunt NAC Breda: Zonneveld