'Neeltje Jacoba' teruggevonden

Simeon, Nieuwslinks en JopieK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voormalige schip van topcrimineel Klaas Bruinsma, de 'Neeltje Jacoba', is terecht en ligt nu op het droge bij partycentrum Vreewijk in Drachten. De boot werd op Tweede Kerstdag ontvreemd uit de Compagniehaven in Enkhuizen. Toen bestond al het vermoeden dat studenten de boot bij wijze van grap hadden gestolen.

De 'Neeltje Jacoba' is de reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en kwam in 1989 in handen van Klaas Bruinsma. De huidige eigenaar van het schip bevestigde vanochtend dat de Oudejaarsvereniging 'Vrijstaat Folgeren' de boot heeft 'geleend'. Vanmorgen om 7 uur reed de 'Neeltje Jacoba' als tastbaar bewijs door de straten van Drachten. De boot ligt nu op het droge bij Vreewijk en zal zo snel mogelijk te water worden gelaten in de Compagniehaven te Enkhuizen.

De huidige eigenaar heeft aangegeven geen aangifte te doen van de verdwijning van de boot aangezien hij van te voren gehoord had dat een studentengrap zou worden uitgehaald. Er is nog niet bekend wat de vereniging heeft uitgehaald met de boot. De Oudejaarsvereniging heeft gezegd de boot te hebben gekaapt om het voormalige reddingsschip in oude glorie te herstellen. De vereniging vond het een goed idee om de boot in een positief daglicht te stellen, na de negatieve publiciteit die het gekregen had naar aanleiding van Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, die een aantal nachten op deze boot heeft doorgebracht met de crimineel Klaas Bruinsma. Naar aanleiding hiervan werd besloten geen Toestemmingswet in te dienen voor het huwelijk.

Enkele foto's zijn te vinden op Waldnet


Berney mailde ons nog een aantal extra foto's: 1, 2, 3, 4, 5