Politie arresteert op hardhandige wijze gehandicapte man

Een filmpje waarop te zien is hoe drie politieagenten in Limburg een man zonder onderbenen op ruwe wijze aanhouden, leidt tot veel ophef op social media.

Op vragen van RTL Nieuws meldt de politie in Limburg: "De politie kreeg woensdagavond een melding van verschillende vernielingen in Hoensbroek. Er zouden ramen zijn ingegooid met keien en een bloempot. De medewerker die op de videobeelden te zien is, trof daar de verdachte aan op een scootmobiel en wilde hem aanhouden. Daarop werd de hondengeleider door de verdachte uitgescholden en die wilde vluchten. Dit werd verhinderd door de agent waarna de verdachte viel. Op dit moment beginnen de beelden van de video die veelvuldig via social media gedeeld wordt."

De politie wijst erop dat 'de verdachte duidelijk gevorderd wordt om los te laten'. Dit weigert de man herhaaldelijk waardoor de agent genoodzaakt is om hardhandig op te treden om de situatie onder controle te krijgen.

Update 11.20 uur: Op Dumpert is een ander filmpje te zien van dit voorval, hierop is te zien wat er aan vooraf ging. De gehandicapte man lijkt tegen de agent aan te rijden.

Update 13.30 uur: Hier nog een filmpje op Dumpert waar de de gehandicapte man een ruitje van een kelderbox lijkt in te tikken, op deze melding kwam de politie af.