Het nutteloze feitje van de dag: Vergeten deel van de groene hel

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De Nürburgring is een legendarisch circuit in Duitsland dat bij velen bekend is van de races en de crashfilmpjes van particulieren die een rondje maken over de Nordschleife (het uitgestrekte deel van de baan van meer dan 20 kilometer door de bossen van de Eifel). De Nordschleife en het GP-circuit vormen tezamen een bijzondere baan waar nog altijd races verreden worden. De baan is helaas niet veilig genoeg voor de Formule 1 daarom rijdt die raceklasse alleen op het GP-circuit.

Maar wist je dat er vroeger ook nog een Südschleife aan het circuit vast zat? Deze zuidelijke lus was nog gevaarlijker dan de noordelijke lus en is al vrij snel na de opening in onbruik geraakt. Bij de renovatie in de jaren '70 is de Südschleife definitief afgedankt en van het circuit afgekoppeld.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de Nürburgring dan kun je hier een special lezen die eerder op FOK! verscheen.

De oorspronkelijke layout van het circuit bij de opening in 1927 (WikiCommons/Pitlane02)
De oorspronkelijke layout van het circuit bij de opening in 1927 (WikiCommons/Pitlane02)


Animatie van het verloop van de Südsleife