James Bond special - Trivia (1983 - 1987)

1985 A View To A Kill

A View to a Kill 001

Bonds Alias: James St. John Smythe en James Stock.

A View To A Kill was de laatste Bond-film met Roger Moore in de rol van 007. De acteur was 57 jaar op het moment van de opnames en hij vond zich te oud voor de rol van geheim agent.

Lois Maxwell speelde in de film voor de laatste keer Miss Moneypenny.

A View to a Kill was de eerste en enige Bond-film waarvan het themalied een nummer één hit werd in de Amerikaanse hitlijsten. Het zou ook één van de laatste grote hits worden van Duran Duran, de groep die haar naam te danken had aan een personage uit de film Barbarella.

A View to a Kill 002

A View to a Kill was de zevende film waarin we Roger Moore in de huid van de beroemde geheim agent zagen kruipen. Dat record heeft Moore tot de dag van vandaag in handen gehouden.

Dit is de enige film waarin we de beroemde uitspraak "Nobody ever leaves the KGB" konden horen. De uitspraak werd gedaan door generaal Gogol (Walter Gotell).

Roger Moore ziet A View to a Kill als zijn minst geslaagde Bond-film aangezien er volgens hem geen chemie was tussen hem en met name Tanya Roberts en Grace Jones.

Gedurende de opnames van de film werd Roger Moore 57 jaar en hij was daarmee de oudste acteur die ooit de rol van 007 speelde.

De oorspronkelijke titel van het titelnummer van Duran Duran was Dance Into the Fire (A View To A Kill). Zanger Simon Le Bon van Duran Duran had nog een connectie met James Bond. In On Her Majesty's Secret Service heeft men het namelijk over ene Sir Otto Le Bon, een voorouder van James. In de videoclip van A View To A Kill stelt de zanger zich dan ook voor met "Bon. Simon Le Bon."

A View to a Kill 003

A View To A Kill was de eerste Bond-film waarvan een computerspel werd gemaakt.

A View To A Kill was de eerste Bond-film waarvan de titel afweek van het oorspronkelijke verhaal van Fleming.

De productie van de film werd behoorlijk vertraagd door een enorme brand in de Pinewood Studios op 27 juni 1984. De complete 007-filmset ging in vlammen op, maar binnen vier maanden had men de sets compleet vervangen. Toch leek het alsof er een vloek rustte op de set die was gemaakt voor de film met de werktitel Dance Into The Fire. Vlak na het voltooien van de opnames voor Casino Royale in 2006 fikte de hele set nogmaals af.

Voor de rol van Max Zorin hadden de producers hun vizier in eerste instantie gericht op de zangers David Bowie en Sting. De rol ging uiteindelijk naar Christopher Walken.

A View to a Kill was het filmdebuut van Dolph Lundgren. Lundgren, die in die tijd een relatie had met Grace Jones, speelde één van Gogol's KGB bodyguards genaamd Venz.

In A View to a Kill dook 007 met vier vrouwen tussen de klamme lappen. Daarmee stond het totale aantal vrouwen die met James Bond de oudste beweging ter wereld mochten maken op zeventien. Daarmee versloeg Moore Connery, die één vrouw minder verschalkte in diens Bond-films.

Body count: 57

A View to a Kill 004

A View to a Kill werd ook uitgebracht onder de volgende titels:

België:
Dangerous Mission
Canada / Frankrijk:
Dangereusement vôtre (Dangerously Yours)
Chili:
En la mira de los asesinos
Israel:
Murder In The Eyes
Italië:
Agente 007, bersaglio mobile (Moving Target)

A View to a Kill 005

Noorwegen:
Med døden i sikte
Spanje:
Panorama para matar (A Panorama To Kill)
West-Duitsland:
James Bond 007 - Im Angesicht des Todes (In The Face of Death)
Zweden:
Levande måltavla (Living Target)

A View to a Kill 006