Launch-event Lord of the Rings Online

Omdat de MMO-markt momenteel wordt overspoeld met games en de meeste mensen niet meer dan een MMO spelen was het voor Turbine noodzaak om te zorgen dat LotRO zich zou onderscheiden van games als World of Warcraft en Dungeon & Dragons Online. Om dit te bereiken zijn er een hoop dingen ingestopt die veel van de andere games niet hebben. Hier zitten een aantal dingen tussen die misschien niet heel veel toevoegen, maar die toch best leuk kunnen zijn.

Zo zal je verscheidene titels kunnen krijgen. Vecht je dapper tegen veel orcs dan zul je voortaan een naam krijgen in de trant van Orcslayer, deze titel en de bijbehorende reputatie zullen je omgang met de NPC\\\'s ook daadwerkelijk beïnvloeden. Tevens kun je een gezinnetje beginnen. Het hele huisje, boompje, beestje concept zit in de game verwerkt. Een groep zal je ook meer aan hebben dan alleen een groep vechters. Zo kan je speciale manoeuvres uitvoeren met je groep die sommige uitdagingen een stuk makkelijker maken.

<\/center>

Ik zei al eerder dat de wereld vrij gigantisch is. Om te zorgen dat je niet uren dwaalt op zoek naar die ene locatie zal de game zijn eigen versie van Google Maps krijgen. Zo kun je dus altijd opzoeken waar je naar toe moet, maar je kunt er ook gewoon gebruik van maken om de wereld te verkennen. Er zal een Wiki zijn met tonnen aan informatie over de game, de NPC\\\'s, de quests, de items, alles samengesteld door de spelers om het spel niet te moeilijk te maken.

Een feature die ik persoonlijk erg leuk vond is de volgende. Je kunt als je een instrument gebruikt je toetsenbord namelijk gebruiken om muziek te spelen. Zo zul je dus muziek spelen op een manier die jij leuk vindt. Het is iets kleins, maar het zorgt wel dat je meer in de game komt en meer het idee hebt dat jij het bent die in Middle Earth rondloopt.

Aan het eind van de presentatie werden ook de verschillende versies bekend gemaakt. Er zullen drie versies in de omloop gaan. Je kunt de standaard versie kopen. Deze zal de game bevatten, 30 dagen spelen en een zeven dagen durende trial voor een vriend. De retailprijs zal hiervoor op €49,99 liggen. De tweede versie zal een wat meer collector\\\'s edition zijn. Hier zit de eerste 45 dagen gratis spelen bij. Tevens zal er een boek bij zitten en een figure. De retailprijs voor deze versie zal op €69,99 liggen.
Als laatste zal er een limited edition te koop zijn. Deze zal identiek zijn aan de collector\\\'s edition, maar dan met een levenslang abonnement op de game. De prijs hiervoor is redelijk hoog, hij zal maarliefst €249,99 gaan kosten. Limited is in dit geval ook echt limited, want in de Benelux zullen er maar 500 beschikbaar zijn.

<\/center>

Mocht je de laatste versie niet kopen zul je een aantal abonnementsmogelijkheden krijgen. De goedkoopste optie zal een jaarabonnement zijn dat €8,99 per maand zal kosten. Hoe korter het abonnement, hoe hoger de prijs uiteraard. Mocht je geen creditcard hebben, dan kun je ook in de winkel een kaartje kopen. Deze zal €29,99 kosten en 60 dagen speeltijd bieden.