FOK! Jaaroverzicht 2007

Als je aan het afgelopen jaar denkt, denk je niet snel aan ufo's en onverklaarbare verschijnselen. Toch bleek 2007 een avontuurlijke tijd te zijn geweest voor onze buitenaardse vrienden. Ons kleine kikkerlandje werd dagelijks bezocht door ufo's, aliens en ander vreemd gespuis.

Het begon allemaal in het zuiden van het land. De luchtmacht had op 11 januari in Helmond de eerste ufo's van het jaar gespot. Ooggetuigen hebben gezien dat de luchtmacht met straaljagers de ufo's achtervolgden. Het was volgens een politiewoordvoerder een grijs/wit object met een ovale vorm dat rondvloog en verdween. 26 gevechtsvliegtuigen zouden tegelijkertijd de aliens opgejaagd hebben.

Na de galactische oorlog doken de ufo's een paar maanden onder. Pas in juli werden ze opnieuw in het zuiden van het land waargenomen, ditmaal in Limburg. Het zou gaan om "zes lichten in twee horizontale formaties van drie, die 15 graden in hoogte versprongen ten opzichte van elkaar, en simultaan onder een lichte hoek omhoogbewogen tot ze niet meer te zien waren". De directeur van de sterrenwacht heeft de beelden bestudeerd en geconcludeerd dat er geen sprake kan zijn van een natuurlijk lichtverschijnsel. Dit keer was ons leger helemaal niet aanwezig, waardoor de ufo's opnieuw konden ontsnappen.


Ufo in Limburg


Een maand later bewogen de ufo's zich naar het noorden van het land. Ufo's zouden zich verdringen boven Groningen. Honderden mensen hadden melding gedaan van de ongeïdentificeerde vliegende objecten. Dit keer ging het om "witte bollen en zigzaggende objecten". Soms waren er objecten zichtbaar van groter dan een kilometer. Gelukkig is er een verklaring waarom Groningen zoveel aangedaan wordt door ufo's. "Er is een aanvliegroute boven het noorden. Ze kunnen daar gemakkelijk landen. Er is ruimte", aldus een woordvoerder van de organisatie Nibiru.


'Er is een ufo-aanvliegroute boven het noorden van Nederland'


Juli was ufo-maand. Naast de sightings in Groningen werden ze ook gezien in Hilversum, Beverwijk, Geleen en Krommenie. Ook in Enschede was het bingo. "Dit heb ik nog nooit gezien. Een groot, fel, rood licht vloog constant door. Het was een soort rode vuurbal". Deze rode vuurballen werden ook in Alkmaar waargenomen. In augustus werd er een ufo gespot in Flevoland, terwijl in september de lichtgevende bollen in Arnhem waargenomen waren.

De aliens bleven niet alleen in de lucht. Zo heeft de altijd betrouwbare Robbert van den Broeke weer een graancirkel ontdekt. Dit keer bleken de aliens actief in Noord-Brabant. In Hoeven bleken de aliens onder leiding van Van den Broeke origineel: bij gebrek aan graan werd er gekozen voor een grascirkel. 2007 was het tweede jaar op rij dat Van den Broeke toevallig in zijn woonplaats een cirkel aantrof. Ook was er ophef over een mysterieuze stofwolk.

De aliens lieten zich niet stoppen door grenzen. Zo werd er in Noordwest Amerika ook al een ufo gespot. Een expert in buitenaardse zaken verklaarde dat de ufo "bijna geen namaak kon zijn". Boven de luchthaven van Chicago werd ook een ufo waargenomen. Uit een rapport van de Italiaanse regering blijkt zelfs dat aliens op het eiland Sicilië in het geheim hun wapens op aarde testen. Hierdoor hebben aliens brand veroorzaakt in onder andere koelkasten, televisies en mobieltjes.


Ufo in Noordwest Amerika


D66-raadslid en oud-wethouder Annemieke Schep vindt het welletjes zo. Ze wilde na alle commotie in juli ufo's en buitenaardse wezens op de politieke agenda zetten. Ook zij zag lichtbollen elkaar inhalen en sluit niet uit dat het ruimtewezens betrof. Naar eigen zeggen was ze slechts "aan haar eerste" wijntje begonnen toen ze ze zag. Ze staat overigens niet alleen: ook een Japanse kabinetssecretaris gelooft in aliens. Amerikaanse piloten zijn zo overtuigd van het bestaan van ufo's dat ze het heropenen van een federaal Amerikaans onderzoek naar het fenomeen noodzakelijk vinden. En nog opmerkelijker: de helft van de Duitse bevolking gelooft in aliens.

Deze onmiskenbare ufo-invasie roept om een verklaring. Het KNMI heeft een verklaring voor de ufo in Flevoland: het zou net als in Roswell slechts om een weerballon gaan. De andere sightings in Nederland zouden Thaise geluksballonnen zijn. Omdat deze op ufo's lijken zijn ze verboden in Nederland. Na dertig jaar bleek deze informatie zelfs voor de grootste ufoloog van België overtuigend. Hij gelooft niet meer in de buitenaardse wezens. De ufo-spotters van het geval in Alkmaar zijn er echter zeker van dat het daar niet om Thaise ballonnen ging. Het kan dus geen kwaad naar de lucht te blijven kijken 's avonds.