FOK!games zoekt nieuwe redactieleden

Icoon Sitenews - Join the crewFOK!games bestaat nu al een jaar of anderhalf en we streven er constant naar om ons nieuws en onze (p)reviews en columns te verbeteren. Wij houden dan ook regelmatig sollicitatierondes om vers bloed aan te trekken. Het is weer de hoogste tijd voor zo'n ronde en ditmaal zijn we weer op zoek naar zowel reviewers als columnisten. Heb je interesse? Lees dan verder.

Reviewer
Het is allereerst belangrijk dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Verder komt het erop neer dat je een aantal nieuwsberichten moet posten (je hebt een quotum van 5 per week, dus 20 per maand) en minimaal ÚÚn (p)review in de maand moet schrijven.

Columnist
Naast reviewers zijn we ook op zoek naar columnisten. Het belangrijkste kenmerk dat je als columnist moet bezitten is dat je moet kunnen schrijven. Hiermee bedoelen we dat je creatief bent en dat je het leuk vindt om met taal te spelen. Dit betekent dat je in je schrijfsels experimenteert met de opbouw, vorm, structuur en zelfs met het concept van wat men een column vindt (veel mensen vinden een essay-achtig stuk waarin op een gortdroge wijze een betoog gehouden wordt bijvoorbeeld al een column). Als jij aan deze eisen voldoet en daarbij ook nog eens steeds een raakvlak kunt vinden met games, dan ben jij misschien wie we zoeken! Als columnist zul je per maand een quotum hebben van minimaal ÚÚn column plus minimaal twintig nieuwsberichten.

En verder?
Naast het feit dat je reviewer dan wel columnist bent, verwachten we van een FOK!gamesredacteur dat hij/zij het crewforum iedere dag bijhoudt. FOK! is een vrijwilligerssite waar iedereen relatief veel zeggenschap heeft over het beleid en dit betekent ook dat er veel dynamiek is. We willen je uiteraard niet tegenhouden om te solliciteren (integendeel!), maar iedere sollicitatieronde toont weer aan dat veel mensen de tijd onderschatten die je eraan kwijt bent.

Schuift dat?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is de gezelligste crew van alle FOK!onderdelen en dat is natuurlijk ook veel waard. Verder zul je je artikelen kunnen publiceren op een van de grootste gamessites van Nederland en krijg je een @Fok.nl mailadres plus crewtag.

Klinkt goed! Waar moet ik me melden?
Via deze link waar je wat dingen over jezelf moet invullen. In het opmerkingenveld kun je invullen voor welke functie je interesse hebt, vergeet dit niet! Als we alle inzendingen hebben bekeken, maken we een eerste selectie van mensen die we zullen vragen een proefstukje te schrijven.

Je kan je aanmelden tot zondag 9 april, 23:59 u. De uiteindelijke kandidaten worden gekozen door de Eindredactie, de Hoofdredacteur en de huidige redactie.

De FOK!games Eindredactie.