Revolution: The Stand

Revolution: The Stand (S01E11)


De eerste aflevering na de winterstop gaat exact verder waar de vorige aflevering stopte. Miles, Charlie en kornuiten hebben zojuist broertje Danny en moeder Rachel bevrijd uit de handen van Monroe. Maar laatstgenoemde heeft na 15 jaar weer stroom en gebruikt deze kracht direct om het vuur te openen. Helicopters stijgen vervaarlijk boven onze helden uit en men opent het vuur ...

Revt screen

Na een wandeltocht van enkele weken en ruim 3000 mijlen laat je je natuurlijk niet zo eenvoudig afschieten dus men zet het op een rennen. Uiteraard weten ze te ontkomen. Maar Monroe besluit zijn zojuist verworven macht niet onbenut te laten, en zet koers richting locaties waar het verzet zich huisvest. Zonder enig pardon of waarschuwing wordt iedereen verrast door de helikopters en zonder al te veel problemen wordt iedereen één voor één uitgeschakeld. 

Na maanden anticipatie, was natuurlijk te verwachten dat de hoofdpersonen zouden ontkomen. Wat wel onverwacht is is dat Monroe direct de helikopters zo agressief inzet, wat direct duidelijk maakt dat de serie niet te flauw blijft. In de eerste afleveringen bleven de hoofdpersonen toch vaak hangen op een locatie onderweg naar Philadelphia, waar ze één en ander meemaakten met de gastacteurs van de betreffende aflevering. Het tempo ligt echter nu direct een stuk hoger. 

De Mathesons's besluiten zich aan te sluiten bij het verzet, en willen eerst de helikopters uitschakelen om verdere schade te voorkomen. Miles schiet en mist, maar Danny, het broertje, neemt de bazooka ter hand en blaast eigenhandig de eerste helikopter uit de lucht. Hier slaat echter het noodlot toe, en doordat de tweede helikopter nu geen stroomvoorziening meer heeft, schiet deze wild in het rond en wordt Danny dodelijk geraakt...

Revt screen 2

Inderdaad. Danny, het broertje van Charlie, de persoon waar 10 afleveringen naar wordt gezocht, wordt gezocht, gevonden, bevrijd ... om vervolgens direct noodlottig te sterven. Dat is cru. Heel cru. Maar het zou zomaar een goede keuze van de schrijvers kunnen zijn. Charlie besluit namelijk direct om, samen met Miles en moeder Rachel, wraak te nemen op Monroe.

De eerste aflevering na de winterstop is overladen met actie, een hoofdpersonage sterft (de derde al sinds de pilot) en zet een goede basis weg voor het vervolg van dit seizoen. Het tempo ligt hoger dan ooit en het lijkt erop dat de naam van de serie toch waargemaakt gaat worden. Hoewel de aflevering zoals elke eerdere aflevering van deze serie bol staat van de plotholes en toevalligheden, is het toch uiterst vermakelijk en bij FOK! zijn we nieuwsgierig wat de rest van dit seizoen gaat bieden.

Volgende week vind je de review van aflevering 12, Ghosts.