Sonic Unleashed

De muziek past erg goed bij het gebied waar je je in bevindt. Je hebt verschillende muziek in een gebied voor dag en nacht. De muziek heeft echt sfeer. Er zitten een aantal hele mooie nummers in. De geluidseffecten zijn ook mooi alleen gaan die aan het einde van de game wel vervelen. Als je met Sonic the Werehog in een gevecht komt is het geluidje altijd hetzelfde. Ze hadden er dus wel verschillende geluidseffecten in mogen stoppen voor de combat.

Grafisch gezien is het geen hoogstandje, maar Sonic Unleashed is zeker niet lelijk te noemen. De kwaliteit van de graphics verschilt echt per gebied. Zo ziet het eerste gebied waar je terecht komt er erg mooi en kleurrijk uit. Maar er zitten een aantal gebieden in die er een stuk minder uitzien. De character models zien er prachtig uit en zijn heel mooi gedetailleerd. Ook al ziet de game er niet verschrikkelijk mooi uit, heeft het toch behoorlijke framerate problemen. De engine heeft duidelijk moeite met hoge snelheden en veel tegenstanders op je scherm. In het begin valt dit nog mee, als de speed van Sonic the Hedgehog nog maar level 1 is. Maar naarmate je die gaat upgraden gaat Sonic sneller rennen en dan gaan de frames droppen. Het lijkt er dus op dat de Hedgehog Engine de snelheden niet kan verwerken. Ook liep de game behoorlijk wat keren vast, dit is erg vervelend als je al twintig minuten bezig bent met een level of als je bijna de eindbaas van een tempel gehaald hebt.

Een ander probleem in Sonic Unleashed is de besturing. Dit voelt gewoon niet lekker aan. Als je een beetje snel gaat met Sonic the Hedgehog lijkt het net of je zweeft als je naar links en rechts beweegt. Daardoor is het moeilijk om muntjes te verzamelen en ringen te pakken. De besturing van Sonic the Werehog is stukken beter en bestuurt goed.

Sonic Unleashed is goed voor ruim zestien uur gameplay, wat gemiddeld is voor een singleplayer game. Na zestien uur heb je het verhaal wel uitgespeeld. Je kan dan nog op zoek gaan naar alle zon- en maanmunten, maar ook naar extra’s zoals LP’s en videobanden.