Blade Dancer: Lineage of Light

Buiten de stad Jade ligt het Lumines field waar je de eerste monsters tegenkomt. Deze monsters worden gepresenteerd als zwevende, getattoëerde schedels die als een soort freaky Pacman een rondje doen. Als ze blauw gekleurd zijn, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk erg zwak vergeleken met je level. Ze gaan je dan ook liever uit de weg. Bij roodgekleurde schedels is je level veel te laag en bij witgekleurde maak je een redelijke kans ze te verslaan. Deze laatste twee komen dan ook gretig op je af als ze je in de smiezen krijgen. Door middel van de analoge joystick bestuur je je party (waar je alleen Lance van ziet) en het is meestal een peulenschil eventuele vijanden te ontwijken of te vluchten. Nadat je een ander deel van het veld ingaat waarbij de game nieuwe data moet inladen ben je je achtervolgers kwijt. Soms voegen een paar blauwe schedels zich samen om één groot sterk monster te maken waar je dan weer wel voor op moet passen.


Daar zijn de monsters!<\/center>

De items die ze laten vallen zijn onder andere te gebruiken voor het craften. Door middel van een soort kookpot kun je een character laten craften. Dit kan op elk moment in het hoofdmenu. Pas echter wel op dat je niet al te dicht in de buurt van (respawnde) vijanden staat, want de speeltijd gaat gewoon door! Dit is erg nadelig, omdat het menu te uitgebreid is om snel even een paar dingen te doen.



Door het mixen van diverse ingrediënten kun je zo je eigen wapens en andere behulpzame spullen maken, maar in het begin weet je niet welke items er nodig zijn.

Geen nood, daar is de appraiser voor. Deze goede man heeft een winkeltje in Jade waar je items voor honderd goud kunt laten terugbrengen tot hun basisvormen. Deze basisitems vormen dan het recept tot het craften van het item.
Dat craften gaat niet altijd even goed en is erg afhankelijk van de omliggende elementen en de maanstand. Het gebeurt zelfs wel eens dat je een totaal ander item krijgt als je craft onder een zwarte maan. Elk teamlid kan craften, maar de één is beter in bepaalde dingen dan in de ander. Over het algemeen stijgt het risico van een mislukte craft als het aantal ingrediënten ook stijgt. Kun je een bepaald item maar niet vinden, dan kun je terecht in het winkeltje van de Crafting Broker.

In het menu kun je de formatie van je party veranderen. Standaard is de teamleider Lance, maar door middel van de L en R buttons kun je iemand anders de leider maken. De gevolgen kunnen zijn dat monsters agressiever worden of juist meer items laten vallen na gevechten.


Battle results en het crafting menu van Lance<\/center>


Naast al die items en het craften vind je in het menu ook nog al je geaccepteerde missies met hun huidige status. Verder kun je hier natuurlijk de status opvragen van je partymembers en al hun items.

Niet alle items hebben het eeuwige leven. Wapens zijn maar een bepaalde tijd houdbaar. De levensduur van wapens gaat achteruit bij gebruik in gevechten en wordt getoond als een balkje onder de levensbalk van de partymember. Door tijdig jezelf de mogelijkheid te bieden het item opnieuw te craften (dus voordat het kapot is eventjes naar de appraiser brengen) maak je echter zoveel wapens als je items er voor hebt.



Wat heb je gevonden Shushu?<\/center>

Langzaam maar zeker vordert het verhaal van Blade Dancer zich rondom Lance en zijn metgezellen. Je komt al vrij snel Dread Knight tegen en wordt bijgestaan door de plaatselijke leider (de regent) van Jade. Stapje voor stapje ontwikkelt het redelijk voorspelbare verhaal zich naar de finale. Red de wereld!