DVD: Top Gear - De Uitdagingen 2

Neem drie malloten, een rare uitdaging en een top camera-team. Wat krijg je dan? Juist, Top Gear, de Uitdagingen 2. Om het programma interessant en sappig te houden, maar vooral jongensachtig en vol met humor, verzinnen de producers en het team iedere keer weer een nieuwe uitdaging. Hilariteit, spanning en af en toe ook nog een snelle auto zijn de ingrediënten die de kijker voorgeschoteld krijgt. Op deze dvd staan dan ook maar liefst zeven uitdagingen voor de kijker om van te genieten.

We beginnen met de tweede poging van de jongens om een auto om te toveren tot een amfibievoertuig. Een uitstekend moment voor Captain Slow om zijn Triumph Herald weer van stal te halen. Hij heeft geleerd van de vorige keer, nu kan de mast worden geknikt. De tweede uitdaging omvat het gebruik van de Bugatti Veyron. Zal deze de horizontale mijl sneller rijden dan dat een Eurofighter deze verticaal kan vliegen? Een echte Top Gear race is natuurlijk de volgende: The Stig mag met het openbaar vervoer, Jeremy gaat de boot in en Captain Slow in een luxe maar erg grote auto. Oh ja, Hamster mag op de fiets het parcours afleggen. Ook al weet je nog de uitkomst van die ene vrijdagavonduitzending, dan nog blijft het een stukje vol typische Top Gear humor. Diezelfde humor komt ook terug in het verzinsel van Hammond, Camperracers. Helaas lukt het de deelnemers niet zo goed om de regel van geen contact vol te houden. Iets meer gericht op het rijden met auto's is het onderdeel: de zoektocht naar de beste autoroute. Met drie snelle auto's racen de heren door de Alpen. Hier is het weer het prachtige camerawerk die de omgeving en de auto's mooi in beeld brengen.


Het Top Gear Team


Nog zo'n mooi stukje camerawerk vind je bij de uitdaging voor James May. Racen in een Fiat 500 tegen een tweetal bmx-en in de mooie stad Budapest. Dat Top Gear ook aan het milieu denkt, zie je in de laatste uitdaging. Een BMW 330D vol met biodiesel op het Silverstone circuit tijdens de 24-uurs Britcar-race. Uiteraard moest de wagen eerst worden omgebouwd om er veilig aan deel te kunnen nemen. Maar naast deze uitdagingen kun je ook nog meerijden met een ritje van The Stig en genieten van de interviews met Lewis Hamilton en Simon Cowell. Als laatste extra's krijg je ook nog de camerabeelden van de oefenvlucht van de Eurofighter en parcoursbeelden van de Lambhorghini Gallardo. Het verschil met de vorige editie is overigens goed merkbaar. Toen kreeg je de uitdagingen verspreid over de gehele dvd te zien, dit keer kun je er voor kiezen om per uitdaging de tv aan te zetten. De totale speelduur van deze dvd is maar liefst 139 minuten. Een absolute aanrader voor de fan.


Label: A.W. Bruna ISBN: 9789022958865 Kijkwijzer:

Waardering Film: Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.