FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 september 2009

Ruud Lubbers: laat meer asielzoekers toe

Versoepeling van het asielbeleid is nodig om de gevolgen van de vergrijzing tegen te gaan. Dat stelt Ruud Lubbers vandaag op de opiniepagina van het Nederlands Dagblad. Volgens de oud-premier en voormalig Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN is het asielbeleid van Nederland teveel gefocust op uitzetting. Daardoor zou ook veel buitenlands talent verloren gaan. 

Verantwoordelijk staatssecretaris Nehabat Albayrat van Justitie is overigens al bezig met een beleid waarbij asielprocedures worden versneld. Ook wordt het bedrijven gemakkelijker gemaakt om kennismigranten binnen te halen. "Een eerste aanzet", aldus Lubbers. Buitenlands talent wordt momenteel ontmoedigd door de huidige lange asielprocedures. Verder zouden ook hoogopgeleide vluchtelingen maar moeilijk een verblijfsstatus kunnen krijgen. 

Met dank aan mouthman voor de submit. 

Vader en zoon aangereden op snelweg

Bij een aanrijding op de A22 in noordelijke richting bij Beverwijk zijn vanmiddag een vader en zijn 8-jarige zoon geschept door een bedrijfsbusje. Het kind kwam door de aanrijding om het leven, zijn vader ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeval vond plaats rond 15:30 uur. De twee liepen door nog onbekende reden op de snelweg. De bestuurder van het bedrijfsbusje kon het tweetal niet meer ontwijken en reed ze aan. De exacte toedracht wordt nog onderzocht. 

Met dank aan AllOfMe1971 voor de submit

Vrouwen neuken liefst dronken

Maar liefst de helft van alle vrouwen wil het liefst onder invloed van alcohol zijn als ze de liefde moeten bedrijven. Dit is de schokkende conclusie uit een onderzoek dat werd gehouden onder maar liefst drieduizend Britse vrouwen. Volgens 75% van hen is het zo gemakkelijker om de remmen los te laten. Ze zijn namelijk te onzeker over hun lichaam om dit geheel nuchter te doen.

Veertig procent van de vrouwen is immer een beetje aangeschoten als ze voor de eerste keer met een man het bed induiken. Hetzelfde percentage geeft toe dat ze zo wat ontspannender zijn tijdens een eerste afspraakje. Negen op de tien drinkt zich zelfs altijd moed in voor een eerste date.

De gemiddelde vrouw heeft met acht mannen seks gehad. Bij minstens vijf van hen was de vrouw zelfs laveloos. Het is zelfs zo erg, dat de vrouw in een of twee gevallen de volgende ochtend niet eens de naam meer weet van haar bedpartner.

Onderzoekster Kathryn Lakeland van Femfresh zegt dat het gebrek aan zelfvertrouwen een grote rol speelt bij de dronken seksters. "Hoewel veel vrouwen drinken voor seks omdat het een onderdeel is van het dateproces, tijdens een romantisch diner bijvoorbeeld, zijn er ook die simpelweg weigeren om nuchter te vrijen. Maar alcohol verhoogt de kans op onenightstands, dit zijn dus echt zorgwekkende cijfers. Vrouwen moeten met hun partners praten over hun onzekerheden voor ze hun heil zoeken in alcohol." 

Sugababes: Amelle blijft toch, Keisha gaat

Enkele dagen geleden berichtten we nog over het vertrek van Amelle Berrabah bij de meidenband Sugababes. Inmiddels blijkt Keisha Buchanan geen deel meer uit te maken van de groep en blijft Berrabah vooralsnog juist wel bij de groep. Daarmee zijn de Sugababes ontdaan van alle oorspronkelijke leden. Siobhán Donaghy verliet de groep al in 2001, Mutya Buena in 2005.

"Ik vind het jammer om jullie te laten weten dat ik geen deel meer uitmaak van de Sugababes", laat de zangeres vandaag via haar website weten. "Ik heb een fantastische tijd gehad en meer bereikt dan ik ooit had durven hopen. Hoewel het niet mijn eigen keuze was om te vertrekken, is het tijd om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen." 

Verder ontkende Buchanan, die verder gaat als solozangeres, dat ze Berrabah de groep zou hebben willen uitpesten. Ze zal worden vervangen door Jade Ewen, die eerder nog werd genoemd als opvolger voor Berrabah. Het eerste album van de Sugababes in de nieuwe bezetting moet in november uitkomen.

Met dank aan mouthman voor de submit. 

Koné wil verhuurd worden door Sevilla

Arouna Koné is bang dat zijn plaats in de WK-selectie van Ivoorkust in gevaar komt. De aanvaller hoopt dan ook op een tijdelijke oplossing voor zijn gebrek aan speelminuten bij zijn werkgever Sevilla.

Naar verluidt heeft hij inmiddels met bestuurder Ramon Gonzalez gesproken over een mogelijke verhuur in januari. "Na mijn blessure moet ik veel speelminuten maken. Dat is nu niet mogelijk bij Sevilla", zegt Koné tegenover de Spaanse media.

"Ik wil vechten voor een plaats in de WK-selectie, maar als ik niet speel is dat onmogelijk." Vorig jaar kwam Koné nauwelijks in actie voor de Spaanse club door een aanhoudende knieblessure.

De 25-jarige spits verruilde in 2007 PSV voor Sevilla. Momenteel is hij in de pikorde slechts vierde keus achter Frederic Kanouté, Luis Fabiano en nieuwkomer Alvaro Negredo.

Toyota komt met laatste updates in Singapore

Net als McLaren kiest Toyota de Grand Prix van Singapore als race waar de laatste updates aan de auto worden gemonteerd. De General Chassis Manager van Toyota, Pascal Vasselon, verwacht veel beterschap met de nieuwe updates.

Vasselon: "We nemen wat upgrades voor onze auto mee voor deze race. In feite is Singapore zelfs de laatste race waar we een pakket vernieuwingen introduceren. Deze zullen we vrijdag uitproberen en we gaan ervan uit dat ze ons aan een stap voorwaarts helpen."

Bom verstopt in anus, aanslag mislukt

Een Saoedische terrorist had wel een erg falende manier bedacht om een aanslag te plegen. De terrorist, Abdullah Hassan Tali al-Asiriwilde, wilde een zelfmoordaanslag plegen op de Saoedische prins Mohammed Bin Nayef. Hij had een afspraak met de prins gemaakt en gezegd dat hij het terrorisme voor altijd had afgezworen. 

De terrorist had al goed van tevoren bedacht waar hij zijn bom zou verstoppen: in zijn anus. Hoewel hij wel door de beveiliging heen kon komen, faalde de aanslag verschrikkelijk. De prins raakte slechts lichtgewond aan zijn hand, hijzelf kwam om het leven. Waarschijnlijk hield het lichaam van de terrorist de kracht van de explosie tegen. De bom werd waarschijnlijk elektronisch ontstoken. Veiligheidsexperts zeiden dat ze deze manier van aanslag plegen nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Met dank aan concac voor de submit

Liuzzi: "Ik kan nog veel beter presteren"

Vitantonio Liuzzi keerde op Monza terug als racecoureur in de Formule 1. Voor Force India kwalificeerde hij zich knap als zevende, helaas kon hij geen punten scoren vanwege een kapotte versnellingsbak.

Liuzzi gelooft dat hij nog veel beter kan presteren dan dat hij in Italië liet zien. "Ik ben nog niet op het niveau van twee jaar geleden, toen had ik een volledig vertrouwen in de auto. Ik heb nog veel meer in mijn mars. Jammer genoeg scoorde ik geen punten op Monza, maar ik ben blij dat ik aantoonde dat als de auto goed is, ik een goede prestatie kan leveren en met de grote jongens mee kan doen."

"Singapore wordt waarschijnlijk wel zwaarder. Ik heb veel tijd in de simulator doorgebracht om het circuit te leren kennen, maar het zal een moeilijk evenement worden. Het circuit is compleet anders, met veel downforce. Het is afwachten hoe de auto zich dan houdt, alles kan veranderen."

Dief herkend door eigen kinderen

De kinderen van een 29-jarige tasjesdief herkenden hun moeder op een foto in een opsporingsbericht. Gisteren gaf de vrouw zichzelf daarom aan bij de politie.

De politie meldt dat de vrouw de tas bij een supermarkt in Emmen heeft gestolen. Ze stal geld uit de tas en gooide de tas daarna weg. De vrouw verklaarde dat ze het geld gebruikt had voor haar gezin. 

Met dank aan mouthman voor de submit.

[DFB Pokal] Uitslagen dinsdag 22 september

Vanavond werden er diverse wedstrijden gespeeld om de DFB Pokal. Hieronder de uitslagen.

Van Gaal bekert verder met Bayern, weinig verrassende uitslagen

Bayern München heeft erg gemakkelijk de volgende ronde bereikt om de DFB Pokal. Thuis werd RW Oberhausen, dat uitkomt in de 2.Bundesliga, met 5-0 aan de kant geschoven. Bij rust stond het al 2-0 voor de ploeg van Louis van Gaal, door doelpunten van Philip Lahm en Mario Gomez. Na rust liep de formatie uit naar een 5-0 overwinning door twee doelpunten van verdediger Daniel van Buyten. Thomas Müller wist tussendoor ook het net te vinden.

Borussia Mönchengladbach blameerde zich op eigen veld tegen MSV Duisburg, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Dankzij een doelpunt van Kristoffer Anderson in de laatste minuut bekert MSV Duisburg verrassend door. Ook een andere ploeg uit de Bundesliga wist de volgende ronde niet te bereiken. 1. FC Nurnberg trof op eigen veld een andere ploeg die actief is in de Bundlesliga, namelijk 1899 Hoffenheim. De Herbstmeister van vorig jaar wist met 0-1 te winnen dankzij een doelpunt van Per Nilsson. Schalke 04 en Borussia Dortmund wisten zich niet te blameren. De ploegen wonnen respectievelijk van VfL Bochum (0-3) en Karlsruher SC (0-3).

Uitslagen DFB Pokal dinsdag 22 september:

ThuisUitUitslag
Bayern MünchenRW Oberhausen (2)5-0
Eintracht Trier (4)Arminia Bielefeld (2)4-2 n.v
M'gladbachMSV Duisburg (2)0-1
1. FC Nürnberg1899 Hoffenheim0-1
Rot W.Ahlen (2)Greuther Fürth (2)2-3 n.v
VfL BochumSchalke 040-3
Karlsruher SC (2)Borussia Dortmund0-3
TuS Koblenz (2)Energie Cottbus (2)4-2 n.v


Programma DFB Pokal woensdag 23 september:

DatumThuisUit
23/09FC Augsburg (2)SC Freiburg
23/09Eintracht FrankfurtAlemannia Aachen (2)
23/091860 München (2)Hertha BSC
23/09Werder BremenSankt Pauli (2)
23/091. FC KölnVfL Wolfsburg
23/09Kaiserslautern (2)Bayer Leverkusen
23/09VfL Osnabruck (3)Hamburger SV
23/09VfB Lübeck (4)VfB Stuttgart

Politie speelt Wii Sports tijdens huiszoeking

In maart dit jaar deed een enorme politiemacht een inval in het huis van een 43-jarige drugsdealer in de buurt van Lakeland in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens de huiszoeking stuitte de politie op wapens, drugs en gestolen goederen. Maar ze vonden nog iets veel leukers: een Wii-spelcomputer.

Terwijl rechercheurs negen uur lang bezig waren om de woning overhoop te halen, waren andere agenten druk aan het bowlen op de spelcomputer van de dealer. Het huis van de crimineel was echter goed beveiligd. Zo heeft een bewakingscamera de hele actie van de agenten gefilmd. Zo is te zien hoe een politieagente met vereende krachten een bank optilt, terwijl een politieman zich juist bekommert om een mooie worp met de virtuele bowlingbal.

Sheriff Grady Judd is woedend op zijn ondergeschikten en noemt het uitgelekte filmpje gênant. "Hoe verklaar je dat? Je kunt me niet uitleggen dat mijn ondergeschikten niet wisten dat ze niet mochten Wii'en terwijl ze bezig waren met een huiszoeking."

Rechercheurs van verschillende bureaus waren betrokken bij de huiszoeking. En allen werden ze gefilmd terwijl ze op de Wii speelden. Volgens Judd is het echter de schuld van de supervisor dat het zo uit de hand is gelopen.

"Dit bevalt me niks. Wat me nog minder bevalt, is dat de leidinggevende niet heeft gezegd dat ze de tv moesten uitzetten." In plaats van het commando te geven de tv en de spelcomputer uit te zetten, doet de chef van het politiebureau van Lakeland juist vrolijk mee met gamen.

Volgens de gegevens zijn zestien recherscheurs maar liefst negen uur bezig geweest het huis te doorzoeken. Dit alles heeft de belastingbetaler vierduizend dollar gekost. Volgens de sheriff is er geen sprake van belastinggeldverspilling, aangezien er altijd ruimte is om een beetje te ouwehoeren tijdens een dienst.

Judd meldt echter dat er een intern onderzoek gaande is naar de betrokken agenten. Naar aanleiding van de uitslag zal hij bekijken of ze disciplinair zullen worden gestraft. "Het is een schande voor de betrokken rechercheurs en een schande voor de organisatie. Maar u moet weten dat we 1.800 werknemers in dienst hebben. Niet een van hen is perfect, we maken natuurlijk allemaal fouten. Ze maakten slechts een fout", besluit hij.

Publicatie huwelijksfoto stoort Saban B.

Terwijl Justitie er alles aan doet om de blunder van het verlenen van een verlof aan Saban B. weer ongedaan te krijgen heeft de vrouwenhandelaar zelf inmiddels weer wat van zich laten horen. Via zijn advocaten Gerard Spong en Jan Hein van Dijk heeft hij laten weten stappen te willen ondernemen tegen de media. De reden is een foto van Saban B., gemaakt in de gevangenis van zijn huwelijk daar, die in verschillende media gepubliceerd is. De raadsmannen van B. stellen dat het om een privéfoto gaat waardoor publicatie onrechtmatig zou zijn.

De foto is gemaakt tijdens het huwelijk met één van zijn slachtoffers in een gevangenis in Veenhuizen. Daar zat B. een celstraf van zeven en een half jaar uit die hij van de rechtbank in Almelo opgelegd had gekregen wegens het prostitueren van tientallen vrouwen, vaak met geweld. Zijn echtgenote beviel onlangs van een kind. Hoewel B. bekend staat als vluchtgevaarlijk kreeg hij van het gerechtshof in Arnhem een week verlof om zijn kind te kunnen zien. Dat verlof wendde hij vervolgens aan om de benen te nemen.

Driek Oplopers vindt dat de advocaten van B. niets in de rechtbank te zoeken hebben.

Met dank aan mouthman voor de submit. 

 

Leonardo: "Huntelaar heeft tijd nodig"

AC Milan-coach Leonardo heeft vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar. Tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport heeft de oefenmeester lovende woorden over voor de Nederlandse spits.

Huntelaar is nog niet echt losgekomen bij zijn nieuwe club Milan. De kans is echter wel groot dat Leonardo voor het duel met Udinese een beroep doet op de aanvaller. "De kans is groot dat ik Huntelaar selecteer voor het duel met Udinese", aldus Leonardo.

"Huntelaar wordt hier gebruikt als de centrale man in de spits. Hij duikt altijd goed in de gaten en ik hoop dan ook dat hij van die kwaliteit veel gebruik gaat maken tegen Udinese", vervolgde de Braziliaan.

"Hij heeft langer de tijd nodig om zich te settelen, omdat hij de laatste tijd vaak weg is geweest door interlandverplichtingen. Dit zijn dingen die zijn start bij Milan niet makkelijker hebben gemaakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij snel met ons systeem vertrouwd raakt."

Barrichello: "Vorm vasthouden in Singapore"

Rubens Barrichello hoopt zijn vorm te behouden voor de race in Singapore, die het aankomende weekend wordt verreden.

"Ik heb een geweldige maand achter de rug, met twee overwinningen, en ik hoop dat ik die goede vorm door kan zetten in de laatste vier races van het seizoen", vertelde Barrichello. "Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen en opnieuw de uitdaging aan te gaan. De eerste nachtrace in Singapore was erg spannend en ik kijk ernaar uit om weer terug te keren naar die plek. Ik had het vorig jaar erg naar mijn zin op die baan. Het is een echt stratencircuit, inclusief de hobbels. Er zijn heel veel bochten dus je moet er te allen tijde zeer geconcentreerd blijven rijden."

Rubens Barrichello mocht dit jaar al twee keer eerder plaats nemen op de hoogste trede van het podium. De Braziliaan won de Grote Prijs van Europa en de Grote Prijs van Italië, en staat met 14 punten achterstand op zijn teamgenoot tweede in het kampioenschap.

Positief sentiment op Wall Street

De Amerikaanse beurzen waren vandaag positief gestemd. Er werd met belangstelling uitgekeken naar de resultaten van de bijeenkomst van het stelsel van centrale banken, de Fed, die vandaag en morgen vergaderen. En de prijzen van olie en andere grondstoffen gingen omhoog, nadat de dollar even de laagste koers in een jaar tijd bereikte ten opzichte van de euro.

Bij het slot van de handel stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent hoger ten opzichte van het slot van gisteren op een stand van 9829,87 punten. De breder samengestelde S&P 500-index noteerde 0,7 procent hoger op een stand van 1071,66 punten. De Nasdaq ging 0,4 procent omhoog tot een stand van 2146,30 punten.

"Wanneer de dollar daalt, stijgen de aandelenkoersen en grondstoffenprijzen", zei een analist. Olie en grondstoffen worden in dollars genoteerd, wat de producten goedkoper maakt voor landen die andere valuta dan de dollar hebben. Ook financiële fondsen deden het beter. Bank of America won 2 procent, het aandeel Citigroup steeg ook, met 5 procent.

Het aandeel US Steel Corp. profiteerde van een beter advies en de gestegen grondstofprijzen. De koers klom 4,5 procent.

De Federal Reserve begon vandaag aan een tweedaagse bijeenkomst. Aan het eind van de bijeenkomst morgen komt de Fed met een rentebesluit. Fed-voorman Ben Bernanke zei eerder deze maand dat de ergste Amerikaanse recessie sinds de grote depressie "zeer waarschijnlijk" voorbij was, maar dat het herstel langzaam zou zijn en dat het tijd gaat kosten om nieuwe banen te creëren.

Sinds de Fed de laatste keer bijeen kwam, in augustus, zijn er meer tekenen van economisch herstel. "We verwachten geen verandering in het rentepercentage, maar er is wel wat onrust in de markt over de verklaring die na afloop gegeven zal worden", zei een handelaar. Er zal vooral gekeken worden naar signalen die erop duiden dat de stimuleringsmaatregelen worden afgebouwd en naar opmerkingen over de kracht van het economisch herstel.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie pakte weer wat verloren terrein terug en steeg 2,6 procent tot 71,50 dollar.

Een euro kostte aan het eind van de handel op Wall Street 1,4795 dollar, gelijk aan de stand aan het eind van de Europese handelsdag. De euro kwam in de loop van vandaag even op de hoogste koers ten opzichte van de dollar in een jaar tijd. Dat kwam doordat handelaren dollars massaal van de hand deden in aanloop naar de Fed-verklaring en eerdere koerswinsten.

Humanplasma ontkent bloeddoping

Het Weense laboratorium Humanplasma heeft ontkend dat het zich ingelaten had met bloeddoping. Het bedrijf is aangeklaagd omdat voormalig wielrenner Bernhard Kohl belastende verklaringen had afgelegd.

"Op geen enkel moment is er bij Humanplasma bij bloedtransfusies geknoeid met dope, hormonen of andere prestatiebevorderende middelen," zo luidde een verklaring. Volgens Humanplasma zijn de beschuldigingen "absurd en slecht onderzocht."

De Oostenrijkse krant Kurier meldt dat er tussen 2002 en 2006 184 sporters behandeld zijn bij de bloedbank. Zelf stelt Humanplasma dat er dertig sporters langs kwamen om bloed af te geven voor testen. Overigens is bloeddoping in Oostenrijk pas vanaf 2008 strafbaar.

Naast dit onderzoek loopt er nog een onderzoek naar Humanplasma. De Oostenrijkse fiscus maakte maandag bekend dat het bedrijf verdacht wordt van belastingontduiking.

Ronde van Lazio geannuleerd

Dit jaar zal de Ronde van Lazio niet doorgaan. De Italiaanse ronde zou 4 oktober van start gaan, maar organisator RCS Sport heeft de wedstrijd geschrapt.

Als reden geeft RCS op dat vorig jaar de wedstrijd niet goed georganiseerd was en dat het niet met de Memorial Cimurri, die een dag eerder van start gaat, te combineren viel.

RCS zoekt nu een nieuwe datum op de kalender voor de koers. Vorig jaar won Francesco Masciarelli voor Filippo Pozzato en Danilo Di Luca, die als tweede en derde eindigden.

Diego al snel hersteld van blessure

Juventus-aanwinst Diego zal naar verwachting snel terugkeren in de selectie van zijn werkgever. De aanvallende middenvelder was enkele weken uit de roulatie door een dijbeenblessure.

Diego hoopt donderdagavond tegen Genoa alweer in actie te komen. In eerste instantie werd verwacht dat Diego tot begin oktober uit de roulatie zou liggen na de kwetsuur die hij 12 september opliep in het duel met Lazio.

Echter, de Braziliaan lijkt nu al volledig hersteld te zijn. "Ik kan niet wachten om weer te beginnen", aldus de van Werder Bremen overgekomen spelmaker op de website van De Oude Dame.

Trainer Ciro Ferrara wenst geen risico's te nemen met Diego. Daarom overweegt hij hem tegen Genoa nog rust te geven, met het oog op de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van volgende week.

Alonso: "Auto competitief genoeg voor podium"

ernando Alonso wil dit weekend zijn eerste podium van het seizoen behalen tijdens de Grand Prix van Singapore. De Spanjaard verwacht dat zijn Renault competitief genoeg is.

"De auto doet het goed op de meeste circuits, dus denk ik dat we competitief genoeg zullen zijn om dicht bij het podium te komen. Dat zal meteen mijn streefdoel zijn komend weekend", vertelde Alonso.

Technisch directeur Bob Bell zei dat het team de auto van een aantal grote updates heeft voorzien, ondanks dat ze zich al focussen op de auto voor volgend jaar: "We hebben wat ontwikkelingen gepland voor de rest van het seizoen. Niets indrukwekkends, maar het zijn toch upgrades die al in de produktiefase zitten. De grootste ontwikkelingen voorzien we nu op de R30 om tijdig klaar te staan voor het seizoen 2010."

De man in de tweede auto van het Franse merk, Romain Grosjean, wil in Singapore zijn eerste punten gaan scoren: "Ik wil dit weekend een sterke prestatie neerzetten zowel tijdens mijn vrije trainingen, de kwalificaties en de race. Tijdens de kwalificaties zal ik proberen dichter bij Fernando te geraken en hopelijk kan ik wat punten scoren tijdens de race."

Toedracht ongeval tankstation nog onduidelijk

De toedracht van het fatale ongeval gisteren bij een tankstation langs de A27, is nog onduidelijk. De 35-jarige man uit Utrecht die het ongeluk veroorzaakte, is vandaag in het ziekenhuis verhoord. Dat duurde evenwel maar kort omdat de man zelf zwaargewond is geraakt.

Dat meldde een woordvoerster van de politie. De man ramde gisteren in volle vaart een andere auto, waarvan de bestuurder stond te tanken. Beide voertuigen boorden zich in de winkel van het tankstation, dat tussen Meerkerk en Gorinchem ligt.

Eén man kwam om het leven. De politie vermoedt dat de dode een 33-jarige Fransman is. De identiteit van het slachtoffer moet met behulp van DNA-onderzoek nog definitief worden vastgesteld. In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt hij niet een van de bestuurders.

In totaal raakten zes mensen gewond. Vier van hen, onder wie de veroorzaker en de 24-jarige Israëlier van wie de auto werd geramd, liggen nog in het ziekenhuis. Een 38-jarige man uit Made (Noord-Brabant) verkeert nog in levensgevaar. Eén persoon ligt met twee gebroken benen in het ziekenhuis.

De politie is dringend op zoek naar mensen die de veroorzaker van het ongeval op de A27 hebben zien rijden. De politiewoordvoerster ontkrachtte overigens de geruchten dat de man in een gestolen auto reed.

toedracht nog onduidelijk  (foto: ANP)

Burgemeester Apeldoorn vreest voor hooligans

Aankomende donderdag staat het bekerduel tussen AGOVV Apeldoorn en Ajax op het programma. Fred de Graaf, burgemeester van Apeldoorn, overweegt een noodverordening uit te vaardigen.

De Graaf vreest dat Ajax-hooligans Apeldoorn zullen binnentreden om doelbewust stennis te schoppen. De politie heeft aanwijzingen dat hooligans meereizen om daar andere 'supporters' te treffen.

De burgemeester neemt woensdag een besluit over de kwestie, meldt De Stentor. Als de noodverordening van kracht wordt, zal de politie auto's gaan controleren en dat kan leiden tot overlast op alle toegangswegen rond Apeldoorn.

De komst van Ajax ligt in de regio Apeldoorn gevoelig, daar er in de binnenstad van het nabij gelegen Deventer aan het begin van deze maand rellen waren tussen supporters van Go Ahead Eagles en Ajax.

Gamende politie gefilmd tijdens inval

In maart dit jaar deed een enorme politiemacht een inval in het huis van een 43-jarige drugsdealer in de buurt van Lakeland in de Amerikaanse staat Florida. Tijdens de huiszoeking stuitte de politie op wapens, drugs en gestolen goederen. Maar ze vonden nog iets veel leukers: een Wii-spelcomputer.

Terwijl rechercheurs negen uur lang bezig waren om de woning overhoop te halen, waren andere agenten druk aan het bowlen op de spelcomputer van de dealer. Het huis van de crimineel was echter goed beveiligd. Zo heeft een bewakingscamera de hele actie van de agenten gefilmd. Zo is te zien hoe een politieagente met vereende krachten een bank optilt, terwijl een politieman zich juist bekommert om een mooie worp met de virtuele bowlingbal. 

Sheriff Grady Judd is woedend op zijn ondergeschikten en noemt het uitgelekte filmpje gênant. "Hoe verklaar je dat? Je kunt me niet uitleggen dat mijn ondergeschikten niet wisten dat ze niet mochten Wii'en terwijl ze bezig waren met een huiszoeking."

Rechercheurs van verschillende bureaus waren betrokken bij de huiszoeking. En allen werden ze gefilmd terwijl ze op de Wii speelden. Volgens Judd is het echter de schuld van de supervisor dat het zo uit de hand is gelopen.

"Dit bevalt me niks. Wat me nog minder bevalt, is dat de leidinggevende niet heeft gezegd dat ze de tv moesten uitzetten." In plaats van het commando te geven de tv en de spelcomputer uit te zetten, doet de chef van het politiebureau van Lakeland juist vrolijk mee met gamen.

Volgens de gegevens zijn zestien rechercheurs maar liefst negen uur bezig geweest het huis te doorzoeken. Dit alles heeft de belastingbetaler vierduizend dollar gekost. Volgens de sheriff is er geen sprake van belastinggeldverspilling, aangezien er altijd ruimte is om een beetje te ouwehoeren tijdens een dienst.

Judd meldt echter dat er een intern onderzoek gaande is naar de betrokken agenten. Naar aanleiding van de uitslag zal hij bekijken of ze disciplinair zullen worden gestraft. "Het is een schande voor de betrokken rechercheurs en een schande voor de organisatie. Maar u moet weten dat we 1.800 werknemers in dienst hebben. Niet een van hen is perfect, we maken natuurlijk allemaal fouten. Ze maakten slechts een fout", besluit hij.


"Strike!"

[WK] Cancellara wil dubbel

Fabian Cancellara is de grote favoriet voor de tijdrit op het wereldkampioenschap aankomende donderdag. De tijdrit is echter niet het enige doel van de Zwitser, die in eigen land ook wil uitblinken tijdens de wegrit.

Vooraf klinkt Spartacus ambitieus: "Ik aas op twee keer goud. Maar één keer zou ook al heel mooi zijn. Als je goed getraind bent zijn de twee dagen rust tussen de beide races voldoende. En je moet in mentaal opzicht ook sterk zijn." De renner van Saxobank kende alvast een goede generale voor het WK tijdrijden. In de Vuelta won hij zowel de proloog, als de eerste lange tijdrit.

In Mendrisio zal Cancellara gesteund worden door vele supporters, maar dit beschouwd niet als negatief. "Ja, er zal druk zijn van de supporters, maar dat ben ik gewend. Ik doe mijn best, maar ik ben geen machine. Iedereen denkt, dat de tijdrit al een gelopen race is. Maar er kan onderweg van alles gebeuren.". Dat Cancellara goed met de druk om kan gaan bleek eerder dit jaar, toen hij de ronde van Zwitserland op zijn naam schreef.

Tobiasen uit selectie MVV gestapt

MVV bevindt zich momenteel in allesbehalve rustig vaarwater. De prestaties van de Limburgse club vallen erg tegen en ook de spelers zijn ontevreden.

Aanvoerder Ole Tobiasen heeft dinsdag besloten uit de selectie te stappen na een conflict met MVV-trainer Fuat Capa. Dat weet Maastricht Aktueel te melden. De ruzie vond plaats op de training van dinsdag.

Direct na het conflict stapte Tobiasen naar het bestuur, waar hij aangaf dat het beter is om een tijdje afstand te nemen. De Deense verdediger maakte afgelopen weekeinde al geen deel uit van de MVV-selectie. Capa zei toen dat Tobiasen om tactische redenen niet geselecteerd was.

Diverse bronnen meldden echter al dat de relatie tussen het duo al behoorlijk aan het verslechteren was. Tobiasen benadrukt dat het conflict alleen iets is tussen hem en de trainer, de club staat er buiten.

[WK] 'Ploegentijdrit terug in 2012'

De ploegentijdrit zal mogelijk terugkeren op het wereldkampioenschap wielrennen. Volgens de Italiaanse website Tuttosport wordt in 2012 weer gestreden om de wereldtitel op dit onderdeel. De laatste keer dat het onderdeel werd verreden was in 1994 op het WK voor amateurs.

In welke vorm de ploegentijdrit zal terugkeren is niet bekend. Verder wordt waarschijnlijk in hetzelfde jaar ook het WK voor junioren weer in dezelfde week gereden als het 'grote' WK. Sinds 2005 werd dit kampioenschap op een ander tijdstip verreden. Het is nog niet bekend waar het WK in 2012 wordt verreden. De grootste kanshebbers hiervoor zijn het Italiaanse Genua en Maastricht, dat het WK voor het eerst sinds 1998 weer naar Nederland wil halen.

Frankrijk wil waarschuwing voor geshopte modellen

Foto’s en advertenties die bijgewerkt zijn om modellen er mooier uit te laten zien moeten in Frankrijk worden voorzien van een waarschuwing. Hiertoe hebben Franse parlementariërs een wetsvoorstel ingediend om de volksgezondheid te bevorderen en consumenten te beschermen, zo werd vandaag bekend in een verklaring.

Foto’s van mensen wier lichaam digitaal is geretoucheerd moeten voorzien worden van de tekst "digitaal gemanipuleerd om het beeld van het menselijk lichaam te veranderen", aldus de voorgestelde wetswijziging. Het ontbreken van een dergelijke waarschuwing zou een boete moeten opleveren van 37.500 euro.

De wetswijziging is niet alleen bedoeld voor foto’s in kranten en tijdschriften, maar ook voor foto’s op verpakkingen, in politieke campagnes en kunstfoto’s.

Woede in VK om 'pedoprofessor'

De BBC heeft voor heel wat opschudding gezorgd in Groot-Brittannië. De Britse staatsomroep heeft een voorname, omstreden academicus de gelegenheid gegeven zijn zegje te doen. Professor John Spencer wil namelijk de minimale leeftijd waarop men in het Verenigd Koninkrijk seks mag hebben verlagen naar dertien jaar.

De hoogleraar pleit er in het BBC Radio Four programma, dat morgen wordt uitgezonden, voor dat alle tieners een vrijbrief moeten hebben om te vrijen. Verder stelt hij dat de huidige minimumleeftijd van zestien jaar de helft van de bevolking heeft veranderd in criminelen.

Spencer, hoogleraar rechten aan de fameuze Universiteit van Cambridge, vindt de huidige wetgeving veel te zwaar. Critici hebben zijn opvattingen gisteravond echter scherp veroordeeld. Zij waarschuwen ervoor dat hij op deze manier pedofielen in de kaart speelt.

"De stelling dat de minimumleeftijd voor seks moet worden verlaagd is ontstellend", vindt minister Ann Widdecombe van de Conservatieven. "De situatie is momenteel al erg genoeg met hoge aantallen tienerzwangerschappen en SOA's." Ze krijgt bijval van haar collega David Davies: "Ik ben verbaasd dat de BBC zendtijd geeft aan iemand met dergelijke opvattingen."

"Het programma pleit niet in deze kwestie", laat een BBC-woordvoerder weten. "Het is eerder een opening voor een serieus debat."

Bankroet TEG geen gevolgen voor Silent Army

Het faillissement van The Entertainment Group heeft geen gevolgen voor de distributie van Wit Licht en zijn internationale bewerking The Silent Army. Dat heeft producent Chris Brouwer vandaag gemeld. The Entertainment Group is de Nederlandse producent van de twee films met Marco Borsato in de hoofdrol.

"De rechten liggen bij sales agents die daar een contract voor hebben getekend", legt Brouwer uit. "Een deel van de inkomsten die de film in die landen genereert, gaat terug naar TEG." Hoe het faillissement de mogelijke verkoop aan andere landen kan beïnvloeden, durft Brouwer niet te zeggen.

De rechtbank Amsterdam sprak vandaag het faillissement uit over het artiestenbureau van Marco Borsato. Wit Licht is het acteerdebuut van Borsato. De film beleefde in december zijn wereldpremière. In mei ging op het Filmfestival van Cannes met veel succes een internationale bewerking in première. Deze versie is dit jaar de Nederlandse Oscarinzending.

Zowel Wit Licht als The Silent Army zijn de komende week te zien op het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Vandaag is rood; de kleur van mijn saldo.  (foto: ANP)

Politie Honduras verricht 150 arrestaties

De politie van Honduras heeft circa 150 personen aangehouden die het uitgaansverbod hebben overtreden of betrokken waren bij rellen in de hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft een politiechef vandaag laten weten.

De interim-regering van het Midden-Amerikaanse land stelde gisteravond laat een uitgaansverbod in, nadat bekend was geworden dat de afgezette president Manuel Zelaya was terugggekeerd in Honduras. Hij zit in de Braziliaanse ambassade in Tegucigalpa.

De zegsman liet weten dat honderd personen zijn aangehouden voor het overtreden van het uitgaansverbod. Verder zijn 49 mensen opgepakt, die bij rellen betrokken zouden zijn geweest.

De onlusten hadden plaats in de buurt van de Braziliaanse ambassade. Ordetroepen joegen daar vandaag een bijeenkomst van aanhangers van Zelaya uiteen.

Zweedse legervrouwen eisen betere bh

Vrouwelijke militairen in Zweden eisen dat het leger betere bh's geeft die getest zijn op gevechtssituaties. De huidige bustenhouders schieten te snel los, zo luidt de klacht.

Terwijl hun mannelijke collega's worden voorzien van speciaal legerondergoed, moeten de circa vijfhonderd dienstplichtige vrouwelijke militairen het doen met alledaagse sportbh's. Die moeten ze bovendien ook nog eens zelf kopen.

Daar moet nu maar eens verandering in komen, aldus Paulina Rehbinder, woordvoerster van een vakbondachtige organisatie voor vrouwelijke militairen. Rehbinder uitte vandaag kritiek op de lakse houding van de legerleiding in deze kwestie, in een land dat bekend staat om zijn gelijkheid tussen man en vrouw.

"Vrouwen dienen al meer dan dertig jaar in het leger, maar het leger heeft nog nooit in bh's voorzien". Beterschap lijkt in zicht: op dit moment is een echte militaire bh in de ontwikkelingsfase.

Zweedse bh's klaar voor gevecht.  (foto: ANP)

Word jij achtervolgd door je internetverleden?

Word jij achtervolgd door je internetverleden? Heb je ooit een keer een foto of filmpje op Internet gezet, of een post hier op FOK! natuurlijk, waar je nu spijt van hebt? Blijft dat ene topic je na al die jaren nog achtervolgen?

Heb jij bovendien gemerkt dat deze informatie je parten heeft gespeeld bij een sollicitatie? Of ben je zelfs je baan hierdoor verloren? Dan is NCRV Netwerk op zoek naar jouw verhaal! 

Wil jij anderen hiervoor waarschuwen en je verhaal op camera vertellen (mag ook anoniem uiteraard), neem dan even contact op met de redactie van van het televisieprogramma Netwerk: 035-655 59 01 of mail naar redactie@netwerk.tv

Franse omstreden downloadwet goedgekeurd

Het Franse parlement heeft vandaag de omstreden wet tegen internetpiraterij alsnog goedgekeurd. De wet biedt de autoriteiten de mogelijkheid mensen die herhaaldelijk illegaal films en muziek downloaden af te laten sluiten van internet.

De oppositie kondigde meteen aan het besluit bij de rechter aan te vechten, wat het eerder ook al met succes deed. De nu goedgekeurde wet is een herziene versie.

De Franse president Nicolas Sarkozy was een grote voorstander van de wet. Vanzelfsprekend werd hij hierin gesteund door de film- en muziekindustrie. Die stellen miljoenen euro's te hebben verloren door het illegale downloaden.

Tasjesdief jat handtas met 60.000 euro

Een tasjesdief heeft zondag in het Belgische Deurne vast verrast opgekeken. De dief had namelijk wel een heel forse buit. In een zojuist gestolen handtas bleek maar liefst zestigduizend euro te zitten.

De tas werd 's ochtends gestolen van een 65-jarige vrouw uit het Vlaamse Berchem. Uit wantrouwen jegens banken zet ze nog geen stuiver op de bank maar sleept zelf al haar geld jarenlang met zich mee in haar tas. 

Haar gedrag moet een onbekende tasjesrover ook zijn opgevallen. Twee dagen geleden werd de vrouw namelijk midden op straat overvallen. De dader rust nog op het kerkhof, het slachtoffer rust voorlopig thuis met een shock.

Financiële tegenvaller voor CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen heeft te maken met een financiële tegenvaller in de lopende begroting. De tegenvaller wordt vooral veroorzaakt door onvoorziene pensioenuitgaven en -verplichtingen. Daarnaast waren er ook een aantal investeringen gedaan in de vernieuwing van de ICT. Dat schrijft minister van Verkeer Camiel Eurlings vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Eurlings heeft afgelopen voorjaar voor de tweede keer in ruim een jaar tijd ingegrepen bij het CBR en heeft toen aangekondigd de toezicht op het CBR te verscherpen.

[Upd] Grote brand in Slootdorp

User dimage meldt op het forum van een grote brand in een bloembollenkwekerij in het plaatsje Slootdorp. De brand krijgt Prio 1, wat betekent dat de brand een ernstige melding is.

De bloembollenkwekerij is bij Gebr. Ruijter op de Westerterpweg in Slootdorp. Meer informatie over de brand is er nog niet bekend, maar de brand is gefilmd en geplaatst op YouTube.

Update 19:43

RTV Noord-Holland meldt dat er drie loodsen in brand staan. Tevens komt er veel asbest vrij, maar is ongevaarlijk door een gunstige wind. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij het opladen van een heftruck.

 
Grote brand in Slootdorp 

Henin keert terug op de tennisbaan

Justine Henin keert terug in het tenniscircuit. De Belgische heeft dit zojuist aan de tv-zender RTL-TVi verteld.

Henin gaat in ieder geval tot de Olympische Spelen van 2012 in Londen door. "Toen ik stopte, moest ik een aantal zaken afhandelen", vertelde Henin in het interview met RTL-TVi. "Intussen is mijn zus bevallen van een dochter en had ik ook zin om een gezin te stichten. Maar plots besefte ik dat ik daar nog niet klaar voor ben. Ik heb de afgelopen 15 maanden mijn batterijen opgeladen en kom terug in het circuit."

Henin, die op 14 mei 2008 haar afscheid aankondigde, is al de tweede Belgische die dit jaar haar een comeback maakt. Kim Clijsters deed dit eerder al en bekroonde dat meteen met winst in de US Open.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Meisjes aangeklaagd voor knijpen in muffin

Twee Italiaanse uitwisselingsstudentes lopen de kans te worden gestraft wegens 'besmetting van voedsel'. In een vestiging van de Britse supermarktketen Tesco werd het duo zaterdag betrapt terwijl ze in een muffin knepen.

De twee zeventienjarige meisjes haalden in het inpandige bakkerijtje van de Tesco in Exeter een bosbessenmuffin uit de vitrine om de versheid te beoordelen. Vervolgens pakten ze een tweede muffin, knepen er even in om vervolgens een derde muffin te kopen.

Bij het verlaten van het pand werden ze echter opgewacht door een sterke portier, die hen meenam naar een kelder. Na een korte ondervraging kregen de meisjes te horen dat ze kunnen worden vervolgd en beboet. Vervolgens werd hen door het personeel meegedeeld dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan 'voedselverontreiniging' en werd hen een voorbedrukt formulier in handen gedrukt met formele adviezen. Hierop wordt de meisjes aangeraden een advocaat in de arm te nemen.

Nadat de supermarkt contact had opgenomen met de verzorgers van de twee studentes mochten de meisjes weer huiswaarts keren. Colin Gott, de gastheer van de meisjes, vertelde dat de meisjes 'geschokt en bedroefd' zijn door de nare ervaring.

Studenten demonstreren voor beter onderwijs

Honderden studenten zijn vandaag naar Den Haag gekomen voor een manifestatie van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) voor meer investeringen in hoger onderwijs. De club wilde met een hoorcollege in de omgeving van het Binnenhof 'het kabinet de les te lezen'.

"Er zijn zorgen over de internationale concurrentiepositie van Nederland. We behoren nog maar net tot de middenmoot van Europa als het gaat om innovatievermogen. OESO-cijfers tonen aan dat we in Nederland op de VS na de meeste studenten per docent hebben", aldus de LSVb.

Diverse sprekers kwamen aan het woord, onder wie Karel van der Toorn, bestuursvoorzitter van de Universiteit en de Hogeschool Amsterdam. Hij wilde, zo stelde hij gisteren al tijdens een lezing, vier onderwijsvarianten: een praktijkgerichte bacheloropleiding, een aanbod van praktijkgerichte masteropleidingen, een universitaire bacheloropleiding en een wetenschappelijke masteropleiding. De student moet volgens hem kunnen kiezen uit meer dan de huidige twee smaken hbo en universitair. Bachelor is de titel van een afgestudeerde hbo'er en master die van iemand met een complete universitaire opleiding.

Bij de manifestatie werden volgens de LSVb ook verwacht minister Ronald Plasterk, Kamerleden, de studentenorganisaties LAKS en JOB, politieke jongerenorganisaties en de bonden.

Lees meer over het wanhopig gefaalde beleid dat "kenniseconomie" moet heten en het hoe en waarom van deze demonstratie in deze FOK!column.


Toekomst voor het hoger onderwijs?  (foto: ANP)

Twintig arrestaties bij ontruiming kraakpand

De Arnhemse politie heeft vanmiddag in totaal twintig mensen opgepakt tijdens de ontruiming van kraakpanden aan de Zypendaalseweg in Arnhem. Dat meldde de politie.

De kantoorpanden waren sinds eergisteren gekraakt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM), de gemeente en de politie was sprake van een illegale kraakactie. De mobiele eenheid ging de panden binnen en hield daar zonder problemen negen krakers aan, aldus een politiewoordvoerder. Buiten hield de politie nog eens elf sympathisanten aan. Zij gaven geen gehoor aan een oproep van de politie om te vertrekken. Enkele sympathisanten boden verzet bij hun aanhouding, zei een politiewoordvoerder.

Sterrenmeisje sluit deal met tatoeëerder

Het Belgische meisje dat 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd kreeg, heeft een akkoord bereikt met haar tatoeëerder. De man betaalt haar 3.000 euro om de sterren te laten verwijderen, zo meldden Belgische media vandaag. Het hoeft daardoor niet tot een rechtszaak te komen.

Over het sterrenmeisje, dat eigenlijk Kimberley Vlaeminck heet, ontstond in juni een mediahype, nadat ze verklaard had dat de tatoeages tegen haar wil waren aangebracht. Ze zou slechts een paar sterretjes hebben gewild, maar tijdens het tatoeëren in slaap te zijn gevallen. Later trok ze dat verhaal weer in en gaf ze toe te hebben gelogen omdat ze bang was voor de reactie van haar vader.

Met dank aan slashyou voor de submit.


Sterrenmeisje sluit deal met tatoeëerder  (foto: DAG)

Henin keert terug op de tennisbaan

Justine Henin keert terug in het tenniscircuit. De Belgische heeft dit zojuist aan de tv-zender RTL-TVi verteld.

Henin gaat in ieder geval tot de Olympische Spelen van 2012 in Londen door. "Toen ik stopte, moest ik een aantal zaken afhandelen", vertelde Henin in het interview met RTL-TVi. "Intussen is mijn zus bevallen van een dochter en had ik ook zin om een gezin te stichten. Maar plots besefte ik dat ik daar nog niet klaar voor ben. Ik heb de afgelopen 15 maanden mijn batterijen opgeladen en kom terug in het circuit."

Henin, die op 14 mei 2008 haar afscheid aankondigde, is al de tweede Belgische die dit jaar haar een comeback maakt. Kim Clijsters deed dit eerder al en bekroonde dat meteen met winst in de US Open.

[MotoGP] De Puniet langer bij LCR Honda

MotoGP-coureur Randy de Puniet heeft zijn contract bij het LCR Honda Team verlengd. De Fransman rijdt momenteel zijn vierde seizoen in de hoogste motorsportklasse en staat momenteel negende in het kampioenschap.

"Het seizoen 2010 zal mijn vijfde jaar in de MotoGP zijn," zei de 28-jarige Fransman. "Honda werkt hard aan het verbeteren van de RCV-machine en LCR is een professioneel team dat familiair voor me is. We hebben de potentie om goede resultaten te boeken."

Kromkamp moet onder het mes

PSV-verdediger Jan Kromkamp moet binnenkort een operatie ondergaan. De 29-jarige speler uit Makkinga wordt geopereerd aan zijn linkerknie, waar een uitsteeksel van het bot in het gewricht wordt verwijderd.

Kromkamp zal ongeveer twee tot drie maanden zijn uitgeschakeld. Kromkamp is aan zijn vierde seizoen bezig in Eindhoven. In die vier jaar speelde hij 68 wedstrijden waarin hij één keer scoorde. De laatste wedstrijd die Kromkamp speelde was in de gewonnen Europa League wedstrijd tegen Bnei Yehuda.

Vrouw loopt 4 maanden met mes in kont

Eindelijk hebben chirurgen ontdekt waarom Ying Shi ruim vier maanden zo'n pijn in haar onderlichaam had. De 26-jarige vrouw heeft namelijk al die tijd met een mes in haar onderlijf rondgelopen. Dankzij een röntgenfoto is boven water gekomen dat tussen de billen van de Chinese een mes van vijftien centimeter is gestoken.

Ying werd namelijk in mei beroofd. "Wat ik me van die avond nog kan herinneren is een stekende pijn in mijn onderrug. Ik dacht dat ze mij slechts hadden gestoken, maar realiseerde mij niet dat het hele mes mijn lichaam was binnengedrongen."

Dokters waren stomverbaasd dat haar maagklachten maar bleven aanhouden. Totdat zij Ying uiteindelijk doorverwezen voor een röntgenfoto. Pas toen werd duidelijk dat ze een mes in haar lichaam had, dat telkens tegen haar blaas drukte.

"Ik ben verbaasd dat ze het de eerste keer niet hadden gezien. Ik ben zeer opgelucht dat ze het uiteindelijk wel hebben gevonden", aldus Ying. 

De bizarre röntgenfoto is hier te zien

Vermeulen: "Superbikes goede optie"

Chris Vermeulen zegt twee opties te hebben liggen om in de MotoGP te blijven, maar hij denkt er aan om naar de Superbikes te gaan. Nu rijdt de Australiër nog voor Suzuki, maar daar moet hij plaats maken voor Alvaro Bautista.

"Ik heb twee redelijke opties voor de MotoGP, maar met zoals het kampioenschap verloopt en hoe de regels zijn opgesteld kunnen deze teams niet iedere week voor de overwinning strijden," zei Vermeulen die aanbiedingen van het nieuwe Prosac-team en het tweede team van Ducati heeft liggen.

"Ik heb enkele maanden geleden besloten Suzuki te verlaten. Ik heb het ze in een vroeg stadium laten weten omdat ze goed voor me zijn geweest," meldt de Australiër die in de Superbike-klasse voor een topteam kan rijden. "Ik overweeg enkele opties in de Superbike Series en ik heb aanbiedingen van drie van de vier fabrikanten ontvangen om fabriekscoureur te worden. Mocht ik daarop ingaan, dan kan ik meedoen voor de overwinningen en misschien voor het kampioenschap."

"Wat ik ook ga doen, ik verwacht niet dat ik op elke fiets iedere week voor de overwinning te kunnen gaan strijden om het wereldkampioenschap en de overwinningen. Wat ik wil is een fiets waarmee ik mijn potentieel kan laten zien en waar ik vooraan mee kan doen."

The Entertainment Group is failliet

The Entertainment Group van Marco Borsato is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken, maakte een woordvoerster van de rechtbank bekend.

Het artiestenbureau van Borsato vroeg vorige week dinsdag uitstel van betaling aan, omdat het niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Sindsdien is mr. J.A.H. Padberg als bewindvoerder aangesteld. Hij heeft volgens zijn woordvoerster vanmiddag het personeel van The Entertainment Group toegesproken.

Het in Hilversum gevestigde entertainmentbedrijf onthoudt zich van commentaar. Het bureau organiseert grote concerten en begeleidt Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Ilse DeLange en VanVelzen. Een van de jaarlijkse spektakels uit de koker van The Entertainment Group is Symphonica in Rosso. Dit jaar, in oktober, staan in het Arnhemse Gelredome drie concerten gepland met als hoofdgast de Amerikaanse zangeres Diana Ross. Het is onbekend of Symphonica in Rosso dit jaar doorgaat. Marco Borsato geeft hierover morgen een persconferentie in Amsterdam.

The Entertainment Group is failliet  (foto: ANP)

Micky:'Ik kreeg bak stront over me heen'

Micky Hoogendijk zegt diep geraakt te zijn door alle kritiek over haar nieuwe liefde Adam Curry.

In RTL Boulevard zei de zakenvrouw dat ze al het commentaar over haar nieuwe liefde heeft ervaren ‘als een bak stront die ze over zich heen kreeg’. Micky: "Maar dat zegt meer over die mensen dan over mij."

Adam Curry verliet zijn vrouw Patricia Paay voor Micky Hoogendijk toen de twee verliefd werden. De kritiek is haar echter niet in de koude kleren gaan zitten. “Mensen denken dat ik heel sterk ben, omdat ik lang en groot ben. Maar natuurlijk heeft het me wel geraakt.

Micky zal Christina, de dochter van Adam Curry en Patricia Paay later deze maand voor het eerst ontmoeten in San Francisco, waar zij momenteel tijd met haar vader doorbrengt.

"Máxima geheim wapen voor WK2018"

Harry Been hoopt dat prinses Máxima zich wil inzetten voor het binnenhalen van het WK 2018 of 2022. De verantwoordelijke voor de kandidatuur van België en Nederland denkt dat door de Argentijnse roots van de prinses stemmen vanuit Latijns-Amerika binnengehaald kunnen worden.

De prinses zal vooral stemmen moeten opleveren uit landen als Brazilië, Paraguay, Guatemala en natuurlijk haar geboorteland Argentinië. Ook de FIFA lijkt gevoelig te zijn voor adellijke ondersteuning bij een kandidatuur. Been: "Je zag dat de FIFA-voorzitter Sepp Blatter onlangs smolt bij de koning van België. Daar zijn ze bij de FIFA gevoelig voor."

De contacten met het Koninklijk Huis zijn nog niet gelegd, maar Been hoopt dat dit snel kan gebeuren: "Kroonprins Willem-Alexander en Máxima, die moeten wat doen voor onze ‘bid’. Maar of ze wat doen, of gaan doen, ik hoop het."

Bystol stopt met schansspringen

De Lars Bystol heeft per direct zijn schansspring carrière beëindigd. De 30-jarige Noor zegt niet langer op te brengen om door te gaan met zijn sport. Bystol stopt vijf maanden voor de Olympische Spelen in Vancouver, waar hij één titel te verdedigen had.

In 2006 in Turijn won Bystol goud op de 90-meter schans en veroverde hij brons op zowel de 120-meter schans als in de landenwedstrijd met het Noorse team. In datzelfde seizoen won hij ook zijn enige wereldbekerwedstrijd. Vorig jaar werd Bystol betrapt op het gebruik van cannabis en voor vier maanden geschorst. Door deze schorsing en aanhoudende heupklachten besloot de Noor een punt achter zijn carrière te zetten.

Geweld op Duitse school voorkomen

De Duitse politie heeft vandaag voorkomen dat iemand geweld zou plegen op een middelbare school in de plaats Zwickau in de deelstaat Saksen.

De vermoedelijke verdachte is opgepakt. Details wilde de politie niet geven.

Aan het begin van de middag werd de politie gealarmeerd. Alle eenheden in de omgeving werden daarop naar de school gestuurd.

Afgelopen donderdag hakte een 18-jarige Duitser met een bijl in op mensen in een middelbare school in Ansbach in Beieren. De leerling van de school gooide ook met brandbommen.

Negen scholieren en een leraar raakten deels levensgevaarlijk gewond. De dader werd door de politie neergeschoten en vervolgens aangehouden.

Afellay wel, Engelaar niet tegen de Graafschap

Ibrahim Afellay maakt deel uit van de selectie van PSV, dat woensdag in het toernooi om de KNVB beker aantreedt tegen De Graafschap. Orlando Engelaar zal daarentegen ontbreken.

Afellay kampte de afgelopen dagen met een liesblessure en miste zo de wedstrijden tegen Sparta Praag (Europa League) en Feyenoord (Eredivisie). De spelbepaler trainde maandag weer zonder problemen mee en is inzetbaar tegen De Graafschap.

Engelaar was zondag nog wel van de partij, maar zal woensdag niet aan de aftrap verschijnen. Ook Nordin Amrabat is nog niet hersteld van zijn liesblessure. De aanvaller is wel op de goede weg.

Trainer Fred Rutten vertelt op de website van PSV ook iets over Jan Kromkamp. "Jan is bij een arts geweest die dezelfde conclusie heeft getrokken als de club heeft gedaan. Ik kan niet in detail treden wat hij exact heeft, maar Jan zal een ingreep moeten ondergaan."

"Al geloof ik niet dat het van dien aard is dat het een hele zware ingreep is , gaat Rutten verder. "Het betreft een botje dat gegroeid is en verwijderd moet worden."

Rutten eist woensdag maar één ding van zijn ploeg: winnen. "De Graafschap is vorig jaar ver gekomen, ze hebben het FC Twente toen heel moeilijk gemaakt. Maar als je bij een club als PSV werkt, moet je altijd honger hebben. Honger naar winst, of het nu in de competitie is, in Europa of in de beker. Winnen verveelt niet."

Kleine veranderingen aan circuit Singapore

De organisitie van de Grand Prix van Singapore heeft een aantal aanpassingen aan het circuit gedaan. Dit weekend zal de tweede Formule 1-race op het stratencircuit verreden worden.

De organisatie heeft de ingang en uitgang van de pitstraat veranderd. De ingang is verplaatst naar bocht 22, en de uitgang is naar het einde van bocht 1 verplaatst. Ook de baan tussen bochten 5 en 7 zijn opnieuw geasfalteerd om de hobbels weg te halen.

Er zijn nieuwe kerbstones voor bochten 1 en 5 geplaatst, de muur die dichter op het circuit staat in bochten 22 en 23 en krappere apexen in bochten 13 en 14 horen ook bij de wijzigingen. De chicane, bocht 10, is eveneens aangepast, de kerbs zijn minder schadelijk voor de auto’s en de chicane is iets langzamer gemaakt.

Batman: Arkham Asylum al 2,5 miljoen keer verscheept

Wie een kijkje heeft genomen naar de Engelse en de wereldwijde verkopen, heeft kunnen zien dat Batman: Arkham Asylum nog altijd erg goed draait. Wie de review heeft gelezen op de site of in Hype weet ook dat dit niet meer dan terecht is. Eidos heeft vandaag aangegeven dat de game in totaal -dus alle versies bij elkaar- maar liefst 2,5 miljoen keer is verscheept. Verscheept betekent uiteraard nog niet dat er ook 2,5 miljoen exemplaren verkocht zijn, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit voor onze vleermuisman.

Keer 2,5 miljoen; enge gedachte hè?

Ericsson niet bij Volvo Ocean Race 2011

Ericsson zal bij de volgende editie van de Volvo Ocean Race geen team afvaardigen. Het elektronicaconcern stelt dat met de winst van de Ericsson 4 tijdens de afgelopen editie de gestelde doelen behaald zijn.

Voorlopig heeft zich pas één team aangemeld voor de race die in november 2011 van start gaat in het Spaanse Alicante. Het betreft een Braziliaans team, waarvan de sponsor nog niet bekend is. De Nederlandse deelnemer van de afgelopen tiende editie, Delta Loyd, heeft nog geen beslissing genomen over deelname bij de volgende editie.

Een videobericht over dit nieuws is te vinden op de frontpage.

Braziliaanse ambassade Honduras omsingeld

Hondurese militairen en agenten hebben vandaag de Braziliaanse ambassade in Tegucigalpa omsingeld, waar de afgezette Hondurese president Manuel Zelaya zich bevindt. Ongeveer vierduizend demonstranten in de omgeving van het gebouw zijn weggejaagd.

Een ooggetuige meldde dat de politie traangas op de betogers afvuurde. Zeker twee traangasgranaten kwamen op het terrein van de ambassade terecht. Zelaya beschuldigde de politie van het voorbereiden van een aanval. Hij riep zijn aanhangers op zich vandaag in de hoofdstad te verzamelen om "de vreedzame dialoog aan te gaan, die de grondwettelijke orde moet herstellen". Zelaya verscheen later op het balkon van de ambassade en zei: "Niemand neemt me nog te grazen terwijl ik lig te slapen."

Gisteren werd bekend dat de uitgezette president Zelaya was teruggekeerd naar Honduras. Hij wil weer als president aangesteld worden. De interim-regering is daarop tegen en heeft van de Braziliaanse regering de uitlevering van Zelaya geëist.

Duizenden mensen gingen de straat op nadat bekend was geworden dat Zelaya was teruggekeerd. De interim-regering stelde een avondklok in. Die werd later verlengd. De Hondurezen moeten ook vandaag de gehele dag thuisblijven. Zo willen de machthebbers demonstraties voorkomen. Bovendien zijn alle vier internationale luchthavens in het land gesloten.

Williams wil volgend jaar met KERS rijden

Waar Williams zojuist weer terug is in de FOTA, lijkt het erop dat ze zich toch niet aan de voornemens gaan houden. Het Britse team wil graag volgend jaar hun auto van KERS voorzien.

Williams werkt al langer achter de schermen aan het Kenetic Energy Recovery System. Zo heeft technisch directeur Sam Michael laten weten. De Britse renstal hoopt dan ook het systeem volgend jaar eindelijk op de auto’s te kunnen monteren.

"KERS is nog altijd opgenomen in de reglementen voor volgend jaar. We blijven daarom verder werken aan de ontwikkeling van ons systeem. Ons plan is om het systeem volgend jaar te introduceren op de FW32-auto", zei Sam Michael. "We staan volledig achter het idee van KERS. KERS is erg positief voor de sport, aangezien de Formule 1 steeds meer zal draaien om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid."

Williams werkt momenteel als enige aan een KERS met vliegwiel, de andere teams gebruiken een batterij.

Melkveehouders: melkacties gaan door

Actievoerende melkveehouders zijn ontevreden over het gesprek over de lage melkprijzen dat zij vanmiddag voerden met minister Gerda Verburg (Landbouw). Voorzitter Sieta van Keimpema van de Dutch Dairymen Board (DBB) zei dan ook dat de acties doorgaan.

Verburg toonde tijdens een demonstratieve actie van ongeveer zeventig boeren bij haar ministerie begrip voor de zorgen van de melkveehouders. In tegenstelling tot de actievoerende boeren ziet zij de oplossing niet in een beperking van de produktie.

Verburg riep de boeren op niet langer actie te voeren door melk te lozen op het land, maar mee te doen aan het overleg over de sector.

Van Keimpema keerde zich in het gesprek met de minister tegen het liberale beleid van de Europese Unie, waar de DDB nu al dertien dagen actie tegen voert. "Antiregulering is onze dood," zei Van Keimpema. De melkveehouders hielden de minister voor dat de prijs die zij ontvangen voor de melk niet hun kosten dekt.

Verburg zei met de actievoerders van mening te verschillen over de oplossing van het probleem. Een systeem als in Canada, waarbij de boeren melk leveren aan een beschermde binnenlandse markt, zal de Europese boeren op langere termijn niet verder helpen, zei de bewindsvrouw. Van Keimpema stelde daartegenover dat het huidige systeem in Europa leidt tot het opkopen van overtollige produktie en het dumpen van overschotten op de wereldmarkt. Volgens haar zijn niet alleen de boeren hier, maar ook de boeren in de ontwikkelingslanden de dupe van dat beleid.

Verburg zag als oorzaak van het probleem het wegvallen van vraag als gevolg van de recessie. Ze wees erop dat de melkprijzen wat aantrekken.

Meer details over Mass Effect comic in interview

Bioware is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Mass Effect 2. Enkele maanden terug kwamen wij al met het bericht dat Dark Horse Comics in samenwerking met Bioware en Electronic Arts een comic gaat maken die de aansluiting tussen Mass Effect en Mass Effect 2 beter op moet vullen. Editor Dave Marshall van Dark Horse Comics is hierover geïnterviewd op PAX 2009 wat voor de volgende beelden zorgt.

Man is vaak aanstichter van echtelijke ruzies

Ruzie tussen partners wordt vaak veroorzaakt door de man. Dat vinden niet alleen veel vrouwelijke deelnemers aan een onderzoek van MIND Magazine; ook een groot deel van de mannen erkent schuld.

Aan het onderzoek deden 536 mensen mee, ongeveer evenveel mannen als vrouwen. 50 procent van de vrouwen geeft aan dat ruzie ontstaat doordat de man niet goed luistert. 45 procent van de mannen is het hiermee eens.

In hetzelfde nummer van Mind Magazine wordt een beeld geschetst van het brein van de man. Daaruit blijkt onder meer dat de man de oorzaak van een ruzie kan vergeten, maar wel kan onthouden dat zijn partner er op dat moment sexy uitzag.

Overigens zijn Nederlanders geen fanatieke ruziezoekers. Maar liefst 40 procent van de mensen met een vaste relatie zegt nooit ruzie te maken met zijn of haar partner. Ook met de bekende conflicten rond geld en het huishouden blijkt het wel mee te vallen. Slechts 10 procent van de stellen maakt ruzie over de taakverdeling binnen het huishouden en nog geen 5 procent van de ruzies gaat over geld.

NMa valt binnen bij BN/De Stem

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is vandaag het kantoor van de regionale krant BN/De Stem binnengevallen.

De concurrentiewaakhond onderzoekt of de kranten BN/De Stem en de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld bij de overname van VNU Dagbladen door Wegener in 2000. Dat bevestigde een woordvoerster van de NMa vandaag.

Het gaat niet om een kartelonderzoek, aldus de zegsvrouw. De NMa controleert of de redactionele en commerciële activiteiten van beide kranten zijn gescheiden, zoals bij de overname is afgesproken.

A1GP maakt racekalender bekend

De organisatie van de A1GP is er van overtuigd dat het vijfde seizoen van de raceklasse wederom een succes zal gaan worden. Hiervoor heeft ze onder meer een overeenkomst gesloten met mediabedrijf IMG.

Gisteren doken er geruchten op dat de raceklasse in problemen zou zitten en dat Ferrari geen motoren meer zou leveren, maar in een dinsdag uitgegeven verklaring staat nog steeds het logo van de motorenfabrikant. De nieuwe racekalender zal negen races tellen en het seizoen zal starten in Surfers Paradise in oktober en zal op 16 mei eindigen op het circuit van Assen.

Volgens de baas van de A1GP Tony Teixeira is de racekalender pas in een laat stadium gepubliceerd, omdat hij deze eerst rond wilde hebben. Mogelijk wordt er nog een evenement toegevoegd, want Teixeira heeft nog onderhandelingen lopen.

Kalender A1GP 2009/2010

DatumRace
25 oktober 2009Australië
15 november 2009China
6 december 2009Maleisië
28 februari 2010Zuid-Afrika
14 maart 2010Brazilië
21 maart 2010Mexico
11 april 2010Portugal
2 mei 2010Duitsland
16 mei 2010Nederland

Biechten bij papa

Die schaamte. Die zou ik ook graag weg willen drinken. Daarin herken ik mij ook in jou. Jij schaamt je vast ook, als je zo hard schreeuwt nadat je hebt gedronken. Die verwijtende blikken van mama en zus, die in je rug blijven prikken omdat jij midden in de belangstelling staat van je eigen beleving en niet meer naar een ander luistert. Gisteren was het nog niet zo erg met mij, maar ik was behoorlijk bezopen. Ik heb wat dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen.

'Reus verlengt contract bij Rabobank'


Kai Reus staat op het punt om zijn contract te verlengen bij Rabobank. De 24-jarige coureur en zijn huidige wielerploeg hebben volgens het AD daarover een mondeling akkoord bereikt.

Reus, die vorige week knap vierde eindigde in het eindklassement van de Ronde van Groot-Brittanië, kon ook naar Team Garmin-Slipstream, waar onder meer Martijn Maaskant onderdeel van uitmaakt. Reus rijdt sinds 2006 voor de profploeg van de Rabo-formatie. Daarvoor maakte hij deel uit van het Rabobank Continental Team.

FC Groningen mist Nordstrand tegen FC Utrecht

FC Groningen moet het woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht doen zonder spits Morten Nordstrand.

RTV Noord meldt dat de doelpuntenmaker last heeft van overbelasting. Nordstrand heeft last van lies- en spierklachten en richt zich nu op de wedstrijd tegen Vitesse van komend weekend.

Ook doelman Luciano ontbreekt woensdag in Utrecht. De Braziliaan kampt nog steeds met een rugblessure. Tom Hiariej is absent vanwege een hamstringkwetsuur.

FC Utrecht en FC Groningen kwamen elkaar afgelopen seizoen tegen in de play-offs. Na een 3-3 gelijkspel in de Galgenwaard besliste FC Groningen het tweeluik in de eigen Euroborg door met 4-0 te winnen.

Hertha BSC twijfelt over trainer Favre

De positie van trainer Lucien Favre wankelt bij Hertha BSC. De ploeg uit de Duitse hoofdstad presteert dit seizoen verder beneden de verwachtingen en is momenteel zelfs hekkensluiter van de Bundesliga.

Het bestuur van Hertha vindt dat er wat moet gebeuren en heeft volgens de media in Duitsland Favre een ultimatum gesteld. De komende vier wedstrijden moet er gepresteerd worden door Die Alte Dame, anders zou Favre zijn baan wel eens kwijt kunnen raken.

Sinds de overwinning op Hannover 96 tijdens de openingsronde van de Bundesliga werden er louter nederlagen geleden in de Bundesliga. De Europa League-tegenstander van sc Heerenveen treedt de komende vier duels aan tegen 1860 München (DFB Pokal), 1899 Hoffenheim (Bundesliga), Sporting Portugal (Europa League) en Hamburger SV (Bundesliga).

Met Favre aan het roer streed Hertha vorig seizoen lange tijd mee om de titel. Uiteindelijk finishten de Berlijners op de vierde plaats. Het vertrek van Marko Pantelic (Ajax), Andrei Voronin (Hertha BSC) en Josip Simunic (1899 Hoffenheim) is echter een zware slag geweest voor Hertha. Afgelopen weekend ging promovendus SC Freiburg er met een 0-4 overwinning vandoor uit het Olympiastadion.

Schakers Karpov en Kasparov gaan strijd weer aan

Anatoli Karpov en Gari Kasparov gaan opnieuw tegenover elkaar zitten en strijden in een zogenoemde revival match. 25 jaar geleden begon de strijd tussen deze twee schaaklegendes.

In de periode tussen september 1984 en december 1990 speelden de twee Russische grootmeesters diverse schaakpartijen tegen elkaar. Inzet destijds was om wereldkampioen schaken te worden. De eerste wedstrijd, die plaatsvond in Moskou, ging om zes winstpartijen. Eindigde een partij gelijk, dan telde deze niet mee.

Karpov nam al snel een 4-0 voorsprong. Na maar liefst 48 partijen stond de stand 5-3 in het voordeel van Karpov, aangezien er tussendoor een eindeloos aantal gelijke spelen werden behaald. Na vijf maanden werd de strijd afgebroken, aangezien het te lang duurde voor er een definitieve winnaar bekend werd. In november 1985 gingen de twee schakers weer de strijd met elkaar aan. Ditmaal wist de destijds 22-jarige Kasparov alsnog de wereldtitel te veroveren. Hij werd daarmee de jongste wereldkampioen schaken ooit.

Kasparov, die vooral bekend staat in de schaakwereld om zijn creatieve en eigenzinnige spel en daarbuiten om zijn politieke uitingen, verdedigde vervolgens zijn wereldtitel tegen Karpov drie keer met succes. Vanaf dinsdag zal Karpov nog eenmaal revanche proberen te nemen, al staat er ditmaal geen wereldtitel op het spel, maar is het puur een herinnering aan 25 jaar geleden.

De wedstrijd zal een Nederlands tintje hebben. Geurt Gijssen, zeer hoog aangeschreven binnen de schaakwereld, zal fungeren als scheidsrechter.

Sutil wil verlengen bij Force India

Als het aan Adrian Sutil ligt dan rijdt hij volgend seizoen in de Formule 1 wederom bij Force India. De renstal begon dit seizoen achteraan de grid, maar wist zich spectaculair te verbeteren met een tweede plaats van Giancarlo Fisichella in België als hoogtepunt.

De Duitser zelf ging een race later in Italië vanaf de eerste rij van start om uiteindelijk op plaats vier terecht te komen. "Ik heb hier een optie lopen en het is hier nu goed vertoeven. Wanneer het succes komt, wordt het team hechter," zei Sutil tegen Autosport.

"Ik heb het naar mijn zin hier en met het succes komen ook de lachende gezichten. Dus ik denk wel twee keer na als ik het team wil verlaten," meldde de Duitser die eerder nog wel eens wilde crashen.

Simon Roberts, directeur van de operationele zaken bij Force India, denkt dat Sutil veel vertrouwen getankt heeft met zijn prestaties in Italië. "Ik denk dat het hem op veel manieren geholpen heeft. Hij kwam makkelijk in Q3 en daarin ging het erg goed, dus ik denk dat hij veel zelfvertrouwen opgedaan heeft. Daarna heeft hij een tijdje op P2 gereden en uiteindelijk als vierde gefinisht, dat is fantastisch."

'Jezus komt graag bij Aldi'

Er komt te weinig volk in de Anglicaanse kerk. Volgens een Britse bisschop komt dit doordat aan de kerk een imago kleeft van rijkeluiskerk, die de deuren alleen opent voor klanten van dure supermarktketens als Marks&Spencer. De dominee wil nu graag dat ook armere mensen de kerk weten te vinden.

"De mensen denken zelfs nu nog dat de kerk alleen voor hoogopgeleide, welvarende en elegante mensen is", vindt bisschop Stephen Cottrell van Reading. "Maar we weten toch dat Jezus net zo goed bij (de goedkopere supermarkten) Asda of Aldi in de rij zou gaan staan."

De Anglicaanse Kerk gaat deze week de boer op om meer klandizie te krijgen. Een heuse rapvideo is gemaakt om de mensen weer de kerk in te krijgen.

Van der Vaart geselecteerd door Pellegrini

Rafael van der Vaart is door Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini voor het eerst dit seizoen opgenomen in de wedstrijdselectie van De Koninklijke. De Madrilenen spelen woensdag tegen Villarreal, de oude werkgever van Pellegrini.

Van der Vaart moest de afgelopen weken genoegen nemen met een plek op de tribune. Lange tijd leek het erop dat de Heemskerker zou vertrekken uit de Spaanse hoofdstad, maar vlak voor het sluiten van de transfermarkt kreeg Van der Vaart van de clubleiding van Real Madrid te horen dat hij toch mocht blijven.

Pellegrini kan tegen zijn voormalig werkgever geen beroep op Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Ruud van Nistelrooy en Christoph Metzelder, die allen geblesseerd zijn. Verdediger Pepe zit het laatste duel van zijn langdurige schorsing uit.

Real Madrid versloeg afgelopen weekend promovendus Xerez met 5-0 en heeft na drie wedstrijden nog altijd de maximale score in La Liga.

EU subsidieert Big Brother-software

De Europese Unie stopt miljoenen euro's aan belastinggeld in onderzoek naar systemen die het internet en computers afspeuren naar afwijkend gedrag. Het onderzoek vindt plaats in het kader van Project Indect, een vijfjarig onderzoeksprogramma waar de Europese Unie bijna 11 miljoen euro in heeft gestopt.

In het project werken diverse instanties samen, waaronder een aantal politiecentra, technologiebedrijven en informaticafaculteiten van universiteiten in verschillende EU-lidstaten.

Het project, wat dit jaar van start is gegaan heeft onder andere de taak: "De bouw van systemen (agents) voor continue en automatische detectie van websites, discussiefora, UseNet-groepen, bestandsservers, p2p-netwerken en individuele computersystemen", aldus de website. Ook werken ze aan een zoekmachine die personen snel op kan sporen met behulp van watermerken.

Belastinggeld
Stephen Booth van de Britse denktank Open Europe noemt het project in The Telegraph 'Orwelliaans'. "Dit is allemaal heel erg eng. Dit soort projecten kunnen leiden tot een enorme inbreuk op de privacy. Burgers moeten zich afvragen of de EU hier belastinggeld aan moet spenderen," aldus Booth.

CCTV
Een ander project dat subsidie krijgt, ruim 3 miljoen euro, is project, Automatic Detection of Abnormal Behaviour and Threats in crowded Spaces (ADABTS). Dat project onderzoekt modellen die 'verdacht gedrag' kan herkennen uit CCTV beelden.

Het systeem luistert naar de klank van stemmen, kijkt naar de lichaamsbeweging. Hiermee kan het systeem 'bepaalde individuen' uit een massa pikken. Op die manier zouden cameratoezichthouders problemen op kunnen sporen voordat er daadwerkelijk een situatie ontstaat.

Uit een eerder onderzoek in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat CCTV weinig resultaat oplevert. Het is dus nog maar de vraag in hoeverre een systeem als ADABTS überhaupt een bijdrage zal leveren aan de veiligheid.

Hersenscans als toegangscontrole
Brussel doet momenteel ook onderzoek naar de mogelijkheden om hersenscans te gebruiken als toegangscontrole. Als toepassing worden toegang tot vliegvelden en 'gevoelige locaties' genoemd. De scan zou kijken naar specifieke patronen van de hersenen, om zodoende de identiteit van passerende mensen vast te stellen. Dit alles, uiteraard, om terrorisme te voorkomen.

Discussieer ook op het forum mee over dit onderwerp.

Met dank aan RvLaak voor de herschreven submit.

Politie tasert en boeit rennende emoe

Politieagenten in de Amerikaanse staat Mississippi hebben zondag een vluchtende emoe gepakt. Omdat het dier over de snelweg rende, moest de politie de enorme vogel taseren, om het vervolgens met handboeien af te voeren.

Het beest werd vrijdag al samen met een soortgenoot gesignaleerd op de snelweg, maar de twee bleken onvindbaar. Afgelopen zondag werd de emoe eindelijk door autoriteiten aangetroffen bij de oprit van een snelweg in centraal Mississippi.

De enorme loopvogel wist een verkeerschaos te veroorzaken. Gelukkig wist de politie de emoe te omsingelen. Helaas moesten de agenten wel gebruikmaken van een taser en handboeien om de vogel van de snelweg te krijgen. De emoe wordt nu ergens veilig opgevangen.

Programma tweede ronde KNVB beker

Vanavond begint de tweede ronde van de KNVB beker, het nationale bekertoernooi. Hier zullen ook de ploegen uit de Eredivisie in gaan stromen. Hieronder volgt een overzicht van de wedstrijden, die de komende drie dagen gespeeld zullen worden.

De belangrijkste wedstrijd op dinsdag is het treffen tussen AZ en Jong Ajax. Dit duel wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden. Maar er is natuurlijk nog meer. Zo neemt degradant FC Volendam het op tegen Sparta Rotterdam en de clash tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk. Natuurlijk komen er ook nog flink wat ploegen uit de hoofdklasse in actie. Zo speelt Haaglandia tegen Excelsior en kruisen ASWH en GVVV de degens.

Het speelschema van dinsdag:

AanvangThuisUit
17:00HaaglandiaExcelsior
17:00AFC '34FC Emmen
17:00LRCRBC Roosendaal
20:00FC VolendamSparta Rotterdam
20:00Excelsior MaassluisBennekom
20:00VitesseFC Oss
20:00TelstarHFC Haarlem
20:00Heracles AlmeloRKC Waalwijk
20:00ASWHGVVV
20:00FC EindhovenNEC
20:00SpakenburgMVV
20:00Jong De Graafschapsc Cambuur Leeuwarden
20:00FC DordrechtFortuna Sittard
20:00FC OmniworldHelmond Sport
20:45AZJong Ajax

Voor woensdag staat er een primeur op het programma. Een vrouwelijke scheidsrechter zal dan het duel tussen twee ploegen uit de hoofdklasse gaan leiden. Het gaat om het treffen tussen Capelle en Westlandia. Daarnaast staan er een flink aantal wedstrijden tussen ploegen uit de Eredivisie op de rol en zullen ook clubs uit de hoofdklasse het tegen elkaar op moeten nemen.

Het speelschema van woensdag:

AanvangThuisUit
17:00SDC Puttensc Heerenveen
17:00Sparta NijkerkFC Zwolle
17:00LisseFC Den Bosch
17:00sc JoureFC Twente
20:00IJsselmeervogelsRoda JC
20:00Rijnsburgse BoysGo Ahead Eagles
20:00De Treffers/KegroBV Veendam
20:00BaronieBarendrecht
20:00VVV-VenloADO Den Haag
20:00Willem IINAC Breda
20:00CapelleWestlandia
20:00FC UtrechtFC Groningen
20:00AFCWHC
20:45PSVDe Graafschap

Op donderdag worden de laatste drie wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB beker gespeeld. In Harkema kijkt men al weken reikhalzend uit naar het treffen tussen Harkemase Boys en Feyenoord, wat tevens de meest in het oogspringende wedstrijd van deze dag zal zijn.

Het speelschema van donderdag:

AanvangThuisUit
17:00Harkemase BoysFeyenoord
20:00Achilles '29Gemert
20:45AGOVVAjax

Wil je discussiëren over de wedstrijden in de KNVB beker? Kijk dan op het FOK!forum!

Serieuze gesprekken tussen Contador en Lefevere

De kans is groot dat Alberto Contador in 2010 niet meer bij Astana rijdt. Het contract van de Spanjaard loopt nog één seizoen door, maar de renner lijkt de Kazachse formatie zo snel mogelijk te willen verlaten.

Een aantal ploegen zijn de revue inmiddels gepasseerd. Caisse d'Erpagne wilde geen zak geld op tafel leggen. Team Garmin en Liquigas zouden dit wel willen doen, maar momenteel is Quick-Step het meest concreet voor Contador. Toch heeft de Belgische ploeg niet de financiële middelen om een eventuele komst te beklinken.

Eerder werd nog gemeld dat Contador afgelopen weekend een keuze zou maken, maar daar is vooralsnog niets van gekomen. Wel is er nog steeds contact met Quick-Step. "Ons laatste contact dateert van vrijdag en de gesprekken zijn erg concreet," liet Patrick Lefevere, ploegleider van Quick-Step, aan Het Nieuwsblad weten.

"We hebben permanent contact. Ik heb al twee keer onderhandeld met de manager van Contador. En ik heb al twee gesprekken gehad met Contador zelf. Op dit moment is weinig mogelijk," vervolgt Lefevere, die tevens aangeeft dat de huidige situatie in de toekomst nog wel zal veranderen. "Het is afwachten wat de UCI doet met de ProTour-licentie van Astana. Als de licentie niet wordt verlengd, bieden zich mogelijkheden aan."

Toch zal Lefevere in dat geval nog even moeten wachten. De UCI doet pas op 20 oktober uitspraak in de zaak rondom de licentie van Astana. Maar de vraag blijft natuurlijk of Quick-Step de komst van Contador, en eventuele knechten, kan financieren. "Voor een renner van zijn niveau wil elke sponsor een inspanning doen. Ik reserveer in mijn ploeg ook vijf plaatsen voor renners die hij wil hebben. Het eendagswerk blijft ook in de toekomst belangrijk. Waarom zouden we niet op twee sporen kunnen rijden? Dat deden we dat vroeger met Mapei toch ook?"

Eto'o eist drie miljoen euro van FC Barcelona

Samuel Eto'o zegt nog drie miljoen euro tegoed te hebben van zijn voormalige werkgever FC Barcelona, zo werd dinsdag bekend.

De Kameroener verhuisde afgelopen zomer voor twintig miljoen euro naar Internazionale. Volgens Eto'o heeft hij recht op vijftien procent van de transfersom.

Barcelona heeft echter niet de intentie in te gaan op de eis van Eto'o. De Catalanen staan op het standpunt dat de spits drie miljoen euro zou hebben gekregen als hij binnen Spanje van club zou zijn veranderd.

Bij Barça gaat men er vanuit dat Eto'o naar de rechtbank stapt.

Implosie verkoop nieuwbouwwoningen

De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het tweede kwartaal met 40 procent gedaald tot vierduizend. In het tweede kwartaal van 2008 waren dat er nog zevenduizend. Dat blijkt uit een onderzoek van de Monitor Nieuwe Woningen in opdracht van het ministerie van VROM.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is sprake van een licht herstel. Toen werden er bijna 3200 woningen verkocht.

Opvallend is dat het aantal verkopen in het goedkopere segment juist is toegenomen. In het laagste prijssegment, huizen tot 216.000 euro, werden in het tweede kwartaal bijna 48 procent meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal.

"Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat de laatste tijd er relatief meer goedkopere woningen nieuw te koop worden aangeboden door ontwikkelaars. Dat betekent dat ontwikkelaars vooral wat kleinere woningen, vaak rijtjeswoningen op de markt brengen", verklaarde directeur Jan Fokkema van de vereniging van projectontwikkelaars Neprom dinsdag.

[WK] Fedrigo kopman, Voeckler outsider bij Fransen

Tijdens het WK wielrennen dat komend weekend verreden wordt in het Zwitserse Mendrisio zal Pierrick Fédrigo als kopman fungeren voor Frankrijk. De Fransen hebben nog een andere troef; Thomas Voeckler.

Voeckler vertelt tegenover de Franse sportkrant L'Equipe dat ook hij tot één van de kanshebbers kan behoren tijdens het komende WK. De kleine Fransman, die dit jaar nog een etappe won in de Tour de France, reed in tegenstelling tot vele andere renners niet de Ronde van Spanje, maar koos voor een trainingsstage in de Alpen. "Ik ben in vorm en zeer gemotiveerd om iets te laten zien", aldus Voeckler.

De Franse wielerploeg van bondscoach Laurent Jalabert bestaat maar uit zes renners. Voeckler, rijdend voor de formatie Bouygues Télécom, ziet dit echter niet als een nadeel: "‘Wij hoeven de verantwoordelijkheid van de koers nu niet te nemen. Die ligt bij andere ploegen. Wij hebben een ploeg met outsiders en kunnen daar ons voordeel mee doen."

Vrouw overleeft drama door 'haarwater'

Een Amerikaanse vrouw heeft een zwaar ongeluk overleefd op pure wilskracht. Zo dronk ze regenwater dat via haar haren in haar mond sijpelde.

Cynthia Blair-Hoover reed door de Rocky Mountains, toen ze bij het ontwijken van een hert met haar auto van de weg af raakte en zo'n 120 meter naar beneden viel in een ravijn. De 52-jarige vrouw bleef met elf gebroken ribben, een geperforeerde long en enkele gebroken wervels bewusteloos liggen bij een mijn in Colorado.

Ze had niets te eten en kreeg regen, extreme vrieskou en sneeuw te verduren. Daarnaast moest ze met een golfclub hongerige bergleeuwen en beren van zich afslaan. Ze wist maar liefst vijf dagen te overleven door regenwater te drinken dat ze via haar haar in haar mond zoog.

Op een gegeven moment wist ze 450 meter te kruipen en zo een mijn te bereiken, die is opengesteld voor publiek. Daar hoorde Blair-Hoover stemmen en besloot ze om hulp te roepen. Na een paar minuten werd de vrouw gevonden, meer dood dan levend. Volgens haar redders zat haar mond vol modder en vuil van de lange kruiptocht.

"Ze had een enorme overlevingsdrang", aldus brandweerman Gary Allen, die deelnam aan het reddingsteam. "Wat mij verbaast is dat ze de regen, mist, ijzel en hagel wist te overleven. We hebben bergleeuwen, beren en andere beesten hier. Het is een wonder dat ze niet aan stukken is gescheurd."

De sterke vrouw kan gelukkig haar avontuur nog navertellen. Momenteel ligt ze in het ziekenhuis bij te komen van haar verwondingen.

[IJshockey] Cornacchia versterkt defensie Trappers

David Cornacchia komt de verdediging van DESTIL Trappers versterken. De Canadees uit Toronto voorziet de defensie van de Tilburgers van routine, fysieke kracht en een prima schot. De ijshockeyer tekende een contract voor één seizoen.

Hij zal deze week naar Nederland afreizen. Mogelijk debuteert hij komende vrijdag in de eerste thuiswedstrijd van de Tilburgers tegen Eaters Geleen.

De 28-jarige David Cornacchia speelde in zijn juniorentijd in de Ontario Hockey League. Hij kwam achtereenvolgens uit voor de Sudbury Wolves, Sarnia Sting en Belleville Blues. Hierna maakte de 1.80 meter lange verdediger de overstap naar de profs, waar hij afwisselend in de American Hockey League en East Coast Hockey League actief was.

In 2006-2007 speelde Cornacchia voor Innsbruck Haie (Oostenrijk) en voor het Duitse Ingolstadt in de DEL.

Tibet op slot voor buitenlanders

Buitenlanders mogen gedurende ruim twee weken Tibet niet in. Het verbod zou bedoeld zijn om onrust te voorkomen op en rond 1 oktober.

Die dag vinden allerlei festiviteiten plaats, omdat het zestig jaar geleden is dat Mao Zedong de Volksrepubliek China uitriep op het Tiananmenplein in Peking.

Officieel geldt het verbod van 24 september tot 8 oktober, maar verscheidene reisbureaus in China en Tibet meldden dat het verbod al sinds gisteren van kracht is. Toeristen hebben toestemming nodig om de onrustige Chinese regio Tibet binnen te komen.

De Chinese regering heeft duizenden extra agenten ingezet in aanloop naar de festiviteiten in de Chinese hoofdstad. Tijdens de militaire parade die dag, moeten alle vliegtuigen die willen vertrekken, wachten totdat de parade voorbij is.

Winkeliers mogen de komende tijd geen keukenmessen meer verkopen, omdat in de buurt van het plein onlangs twee mensen zijn neergestoken.

Ruim 2500 klachten over HSL

Vanaf het moment dat er treinen gingen proefrijden over het HSL-traject zijn er zo'n 2500 klachten over geluidshinder binnengekomen bij spoorbeheerder ProRail. Direct na het begin van de dienstregeling kreeg de spoorbeheerder al 300 meldingen van geluidshinder. Veel klachten komen uit Roelofarendsveen en de gemeente Lansingerland.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil weten of de HSL meer geluid maakt dan wettelijk toegestaan. TNO voert het onderzoek uit en maakt volgende maand de resultaten bekend. Aan de gevel van een huis mag het geluidsniveau niet hoger zijn dan 57 decibel. In huis ligt de grens bij 37 decibel. Deze grenzen zijn vastgelegd in het tracébesluit. Als blijkt dat de HSL meer geluid produceert, zal ProRail extra maatregelen nemen.

Dreamcast- en PS2-games op de PlayStation 3?

Als we SEGA mogen geloven, werkt Sony momenteel aan plannen om de complete PS2-line-up speelbaar te krijgen op de PS3. En niet alleen dat, Sony heeft SEGA om een lijst van Dreamcast-titels gevraagd, zodat SCEA aan kan geven in welke titels ze geïnteresseerd zijn om exclusief te hebben. SCEA heeft aangegeven dat de duur van de exclusiviteit gelijk staat aan de hoeveelheid marketingsupport die SCEA zal leveren.

Van de PS2-games werden Grand Theft Auto: Vice City en Sonic expliciet genoemd. Verwacht echter geen PS2-disc-support, volgens dit document zullen alle PS2-games via PSN aangeboden worden. Sony zou zelfs al marketingplannen voor de verkoop van PS2-games via PSN door in TV-commercials PS2-games te tonen die met een PS3-controller gespeeld worden.


Onderweg naar PSN?

Broer Suárez weg bij Ajax

Paolo Suárez, de broer van Ajax-sterspeler Luis, vertrekt weer bij de Amsterdammers. De Uruguayaan gaat in eigen land aan de slag.

Paolo kan in Uruguay een profcontract tekenen. Bij Ajax speelde hij bij de amateurs. Verder kwam hij niet.

Volgens het AD heeft hij daarop besloten terug te keren naar zijn vaderland. Luis stelde bij de clubleiding voor om zijn broer een contract te laten verdienen bij de club, maar die opzet slaagde niet.

De Zuid-Koreaan Hi Yung Seok mag nog wel hopen op een contract in Amsterdam. Zijn proefperiode in de ArenA is verlengd.

Jong Ajax-trainer Huistra: "Kunnen AZ verslaan"

Jong Ajax treedt vanavond in het bekertoernooi aan tegen AZ. Ook in Amsterdam ziet men kans op een stunt tegen de landskampioen

Eerder gaf Ronald Koeman al aan dat hij Jong Ajax een team vindt dat van Eredivisie-niveau is. Jong Ajax-trainer Pieter Huistra denkt ook dat zijn team kan gaan stunten, ook zonder de versterkingen van het eerste elftal, waaronder Rasmus Lindgren en aanwinst Marko Pantelic.

"Met mijn eigen jongens kunnen we AZ verslaan, maar met een aantal jongens van het eerste elftal erbij wordt die kans groter. Als we door het vuur gaan en als een hecht collectief spelen dan kunnen wij winnen."

Huistra hoopt op een stunt. "Ik wil gewoon AZ verslaan met een zo sterk mogelijk team. Ik geloof in mijn eigen jongens, maar ook in die uit het eerste. We hebben maandag goed getraind. Er is goed samengewerkt en die gaan echt wel door het vuur voor elkaar. De groep is gretig en werkt keihard. Dit is voor die jongens een hele mooie wedstrijd en bovendien een mooie uitdaging om tegen AZ voor een stunt te zorgen. Ik zie het wel gebeuren."

In het seizoen 2001-2002 bereikte Jong Ajax de halve finale van het bekertoernooi. Destijds sneuvelde het team pas vanaf de strafschopstip tegen FC Utrecht.

Australië blij met datum Grand Prix

De organisatie van de Grand Prix van Australië is blij met de datum die het toegewezen heeft gekregen op de voorlopige Formule 1-kalender voor volgend seizoen. De race staat op 28 maart op het programma, twee weken na de seizoensopening in Bahrein.

De race in Australië is traditioneel de seizoensopener, maar net als enkele jaren geleden is dit nu niet het geval. De tevredenheid over de datum duidelijk, want in een verklaring staat dat Melbourne "de datum gekregen heeft die het wilde."

"Er kijken 100 miljoen mensen naar de Grand Prix, dus dat illustreert de kracht van de Grand Prix als promotiemiddel voor Melbourne. Het krijgt in het begin van het seizoen de aandacht van de media en we kunnen de gebeurtenissen in de eerste race gebruiken om de Australische Grand Prix op Albert Park te promoten. Alle ogen zullen op Melbourne gericht zijn om te zien hoe thuisrijder Mark Webber en de nieuwe teams het doen," zo zei de organisator van de race Drew Ward.

Aissati: "Druk weghalen bij Suárez"

Luis Suárez was de grote man bij Ajax in het voorbije duel met VVV-Venlo. De aanvaller nam de gehele productie, vier treffers, voor zijn rekening.

Toch vindt Ismaïl Aissati dat Ajax teveel leunt op de kwaliteiten van de Uruguayaanse spits. "Het is belangrijk dat er meer spelers gaan scoren. Nu ligt er wel heel veel druk op de schouders van Suárez."

"De trainer hamert erop dat ik meer doelpunten moet maken. Dat is belangrijk voor het team, maar ook voor Luis", eindigt de kleine middenvelder.

Suárez nam tien van de 22 goals op zijn rekening in de Eredivisie voor Ajax.

Man snijdt pacemaker uit vaders borst

In Amerika dient deze week de zaak rond Jesse Fierstine. De 32-jarige man uit Manchester, Iowa, sloeg in april dit jaar zijn 63-jarige vader bewusteloos. Vervolgens sneed hij zijn borstkas open en haalde zijn pacemaker eruit.

Volgens familieleden lijdt Fierstine aan een mentale stoornis. Tijdens de daad had de man geen medicijnen geslikt.

De zoon sloeg zijn vaders hersens in met een zaklantaarn en een stuk brandhout. Vervolgens pakte hij zijn zakmes en sneed de pacemaker uit zijn vaders borst. Fierstine wordt nu berecht wegens poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Ajax verlengt stage Zuid-Koreaan

De stage van Hyun Jun Seok bij Ajax is verlengd. De Zuid-Koreaanse aanvaller heeft van de Amsterdamse club nogmaals tien dagen gekregen om zijn kunsten te vertonen. Seok maakte vorige week een goede impressie tijdens een oefenduel van Jong Ajax.

De 19-jarige jeugdinternational reisde vorige week op de bonnefooi naar Amsterdam. Aldaar bezocht hij een aantal trainingen van het eerste elftal en bleef trainer Martin Jol vragen of hij mee mocht trainen. De oefenmeester verwees Seok door naar Jong Ajax toen hij te weten was gekomen dat de Zuid-Koreaan een van de beste jeugdinternationals van zijn land is.

CD: Jannes - De nieuwe van... Jannes

Als artiest heb je vaak iemand die de nummers voor je schrijft, iemand die je haar doet en een persoonlijke kapper, een visagist, een persoon die je kleren voor je uitzoekt, je cd arrangeert, optredens boekt en in sommige extreme gevallen zelfs iemand die de gele M&M's voor je uitzoekt. Nu is Jannes natuurlijk een echte artiest (al betwijfel ik of hij überhaupt M&M's eet; als hij dit al doet dan zijn het die van de Aldi) en heeft hij een hele groep professionals om zich heen verzameld. Maar één ding lijkt de zingende woonwagenbewoner uit Drenthe zelf te doen: het bedenken van de titels van zijn albums. Na zijn vorige album, met de vreselijk originele titel Mijn naam is... Jannes is het nu tijd voor de nieuwe van Jannes: De nieuwe van... Jannes.


Kadaffi wil VN hervormen

De Libische leider Muammar Kadaffi wil in zijn eerste toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een voorstel indienen tot hervorming van de volkerenorganisatie. Kaddafi zal "radicale oplossingen voorleggen, die de organisatie op haar grondvesten doen trillen", voorspelde het Libische staatspersbureau JANA vandaag.

Kadaffi zal in zijn speech voorstellen dat kleine staten binnen de VN evenveel te zeggen krijgen als grootmachten. Ook wil hij het vetorecht in de VN-Veiligheidsraad afschaffen. Kadaffi zal direct na zijn toespraak spreken met de Amerikaanse president Barack Obama.

Vorige week dinsdag opende de Libiër Ali Treki de Algemene Vergadering in New York. De nieuwe voorzitter eiste in zijn openingstoespraak een permanente zetel in de Veiligheidsraad voor Afrika. Nu bezetten de Verenigde Staten, China, Rusland, Groot-Brittannië en Frankrijk een permanente zetel in de raad.


Kadaffi wil VN hervormen  (foto: DAG)

Verscheurde wereld in launchtrailer Aion

Sinds kort zijn de servers van Aion beschikbaar voor mensen die de game gepre-orderd hebben en dat hebben de makers geweten. Ze zijn compleet overbevolkt en dan moeten de Amerikanen er vandaag nog bijkomen en wij Europeanen vanaf vrijdag. Dat alles weerhoudt NCSoft er niet van om toch nog maar wat extra promotie er tegenaan te gooien in de vorm van een launchtrailer. Met een hoop actie en elkaar extreem snel afwisselende beelden is het kijken een ervaring op zich.

Dode walvis aangespoeld in Antwerpen

Een dode walvis van ongeveer twaalf meter lang is afgelopen nacht gestrand in de Antwerpse haven. De scheepvaartpolitie kreeg rond 2.30 uur vannacht de melding dat het dier in de buurt van de Berendrechtsluis was aangespoeld.

De politie heeft de hele nacht toezicht gehouden bij het dier en hebben contact opgenomen met een aannemer om het kadaver uit het water te halen. Rond 8.30 uur was dit nog niet gelukt.

Een aanvaring met een schip dat de haven binnenvoer is waarschijnlijk de doodsoorzaak van het dier. De bergingswerkzaamheden verlopen mogelijk moeilijk omdat het kadaver bij het afgaand tij is losgekomen en is afgedreven in de Schelde. De politie verwacht dat het scheepvaartverkeer slechts 'lichte hinder' ondervindt door het incident.

Boek: Rosario Capacchione - Het goud van de Camorra

Rosario Capacchione is onderzoeksjournalist uit Italie en heeft zelfs een eigen Italiaanse Wikipediapagina. Sinds 1985 is ze werkzaam bij de Italiaanse krant Il Matino in Napels. In de laatste 20 jaar heeft ze veel, heel veel, aandacht besteed aan de Camorra, de Maffia zoals we deze tegenkomen in Napels en omgeving. Met het uitgeven van het boek haalde de schrijfster zich echter de woede van de Camorra op haar hals. Dit werd duidelijk tijdens het grote Spartacusproces in 2008. Een advocaat van een van de beklaagde leden las een brief voor waarin onder andere bedreigingen werden geuit aan Rosario Capacchione. Die feiten hebben ervoor gezorgd dat Rosario sinds dat moment onder strenge beveiliging leeft.

Jongeman doodgeschoten in Bijlmer

Een 19-jarige jongen is gisteravond neergeschoten bij een schietpartij in de Bijlmer. Het incident vond plaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg op een speelplaats. Het slachtoffer is in de loop van de nacht aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

Kinderen die op het moment van de schietpartij aan het spelen waren in de speeltuin, zagen hoe de jongen door zijn hoofd werd geschoten. Voor de kinderen is opvang geregeld. De dader is direct na het incident weggerend.

Het is het 22ste incident met vuurwapens dat dit jaar in de Bijlmer plaatsvond. Drie incidenten kenden een dodelijke afloop voor het slachtoffer.

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, heeft de Bijlmer vorige maand nog tot risicogebied uitgeroepen. Dat betekent in de praktijk dat er meer politiesurveillance plaatsvindt en dat er meer preventief gefouilleerd zal worden.

De politie heeft laten weten dat de verschillende schietincidenten niets met elkaar te maken hebben. Enkele schietpartijen vonden plaats na een onnozele ruzie en in andere gevallen had men te maken met afrekeningen in het criminele circuit. Wat de reden is van deze schietpartij, is nog niet bekend.

[WK] Hesjedal kopman Canada tijdens wegwedstrijd

Ryder Hesjedal zal als kopman fungeren tijdens het WK wielrennen dat komend weekend zal verreden worden in het Zwitserse Mendrisio. De Canadees toonde tijdens de afgelopen Ronde van Spanje zijn goede vorm aan door de bergetappe naar de Alto de Velefique op fraaie wijze te winnen.

Hesjedal, rijdend voor Garmin, wordt in de wegwedstrijd van zondag ondersteund door Michael Barry en Svein Tuft. Tuft won vorig jaar nog de zilveren medaille tijdens de tijdrit. Op dit onderdeel zal hij dit jaar weer in acite komen. Ook Christian Meier zal voor Canada de tijdrit fietsen.

Sparta Rotterdam zonder Van Gessel tegen Volendam

Sparta Rotterdam moet het de aankomende week zonder Sander van Gessel stellen. De verdedigende middenvelder is getroffen door een buikgriep en moet daarom het bekerduel met FC Volendam aan zich voobij laten gaan.

Dit wordt voor Van Gessel de eerste wedstrijd die hij niet speelt dit seizoen, want hiervoor kwam hij nog in alle duels in actie. RTV Rijnmond meldt dat de speler van de Kasteelclub aankomend weekeinde waarschijnlijk wel weer in actie kan komen. Dan speelt Sparta de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Frans Adelaar moet echter nog meer spelers missen tegen de club uit de Jupiler League. Ook Ruud Knol en karim Touzani kunnen namelijk niet in actie komen. Mehmet Aldogan is nog niet fit genoeg om in actie te komen en zit dan ook op de tribune.

HSV beslist deze week over Smolarek

De loopbaan van Ebi Smolarek gaat waarschijnlijk verder bij Hamburger SV. De Pool zit op dit moment zonder club en kan daardoor transfervrij aangetrokken worden. Die Rothosen zien in de ex-Feyenoorder een versterking voor de Duitse club.

Voorin kampt HSV al met enkele problemen omdat Paolo Guerrero een paar maanden aan de kant staat vanwege een zware kruisbandblessure. Ook zijn ze bij de Duitse topclub niet tevreden over het spitsenduo Marcus Berg en Mladen Petric.

"We zullen in het begin van deze week nadenken over Smolarek en dan een beslissing nemen", liet voorzitter Bernd Hoffmann weten. Hoofdcoach Bruno Labbadia twijfelde ook nog. "Een nieuweling moet er meteen staan. We zien aan Berg hoe zwaar het is om volledig fit te raken", vertelde hij.

HSV kocht Berg afgelopen zomer voor negen miljoen euro over van FC Groningen. De spits heeft in de Bundesliga tot nog toe slechts twee keer het net weten te vinden, waardoor het logisch lijkt dat de club Smolarek wil aantrekken.

Eerste naaktwandelroute geopend

Wie eens legaal naakt een wandeling wil maken, zal onze oosterburen moeten vereren met een bezoekje. In het Duitse natuurgebied Harz is namelijk een wandelroute geopend speciaal voor naturisten.

De route loopt van Dankerode (Sachsen-Anhalt) naar Wippertalsperre en weer terug. Een route van in totaal achttien kilometer, waar je in je blote kont mag rondlopen.

Om nietsvermoedende wandelaars geen schrik aan te jagen, staat er aan het begin van de route een waarschuwingsbord met de tekst: "Wilt u geen naakte mensen zien, loop dan niet verder!"  Wie geen problemen heeft met naakt, is natuurlijk van harte welkom.

Voor een fotoreportage van de bijzondere wandelroute, met onder andere foto's van een paar naakte jonge meiden, klik hier

Twaalf miljoen euro als bid voor WK 2018

Het bid van Nederland en België voor de organisatie van het Wereld Kampioenschap voetbal van 2018 of 2022 kost rond de twaalf miljoen euro. Dat maakte de directeur van het comité 'theHollandBelgiumBid', Harry Been, maandag bekend.

Been hield met dat bedrag rekening met de kosten van het WK 2006, welke gehouden werd in Duitsland. "Daar kostte het ongeveer vijftien miljoen. Inmiddels wil de FIFA dat het allemaal wat soberder wordt. Geen grote shows overal ter wereld. Dat scheelt weer", aldus Been.

De twaalf miljoen euro zal betaald worden door verschillende instanties en bedrijven. Naast de overheid, die een financiële bijdrage levert, is er ook nog geld over van het EURO 2000, welke ook werd georganiseerd door Nederland en België. Bedrijven als BAM, ING, KLM, Randstad en PricewaterhouseCoopers zullen zich als partner laten zien.

Het comité heeft tot mei volgend jaar de tijd om het bid volledig klaar te hebben. De FIFA zal vervolgens in december 2010 de beslissing maken wie het grootste voetbaltoernooi ter wereld mag gaan organiseren.

Balotelli wederom mikpunt van racisme

Mario Balotelli blijft het moeilijk hebben bij Internazionale. De spits is bijna iedere wedstrijd het mikpunt van racistische voetbalsupporters. Vorig weekend was niks anders. De fans van Cagliari misdroegen zich.

Er werden bepaalde liederen gezongen richting de spits. De voorzitter van de Italiaanse topclub, Massimo Moratti, was na afloop ook niet tevreden over de scheidsrechter. "De wedstrijd had gestaakt moeten worden", was de preses van mening.

Vorig seizoen waren er ook incidenten waaronder ook bij de uitwedstrijd tegen Juventus. Er werd hierdoor een racismemaatregel in het leven geroepen. De fans van Juventus waren niet welkom bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Inter.

De Maar van Rabobank naar team Floyd Landis

Marc de Maar fiets volgend seizoen voor de formatie OUCH. De 25-jarige Nederlander maakt de overstap omdat hij het plezier in het wielrennen wil terugkrijgen. Bij Rabobank lukte het niet om door te breken.

Bij zijn huidige ploeg Rabobank wil het niet vlotten met de ontwikkeling van De Maar. Vorig jaar brak hij zijn elleboog en dit jaar kreeg de pechvogel de ziekte van Pfeiffer.

De Maar licht zijn overstap naar OUCH, waar Floyd Landis ook deel van uitmaakt, toe via zijn website: "Voor veel mensen is dit een verrassende beslissing, maar ik was bij Rabobank op een dood spoor beland.”

Hij vervolgt: "Ik was langzaam het plezier in fietsen kwijtgeraakt. Ik wil in Amerika opnieuw beginnen. Mijn hoofddoelen voor volgend seizoen zijn de Ronde van Californië, Tour of Georgia, het NK en de Ronde van Missouri."

Buijs kritisch op ADO-fans

Danny Buijs is niet te spreken over de houding de fans van ADO Den Haag. De publiekslieveling vond dat de spelers te weinig steun kregen van het publiek. Ook trainer Raymond Atteveld was het eens met de woorden van zijn aanvoerder.

ADO Den Haag verloor afgelopen weekeinde met 1-0 van FC Utrecht. "En dan kan het wel eens een keer tegen zitten. Juist dan zou het publiek ons over het dode punt moeten helpen." Buijs had zelf ook nog een kans op de gelijkmaker. "Ik deed alles goed, nou ja, bíjna alles."

"Al vroeg in de wedstrijd begonnen de supporters om Ricky van den Bergh te roepen. Dat heeft me wel een beetje gestoord. Niets ten nadele van Ricky, maar de anderen zijn er ook nog."

Atteveld was het eens met de uitspraken van Buijs. "We hebben het goed gedaan tegen een ploeg die net voor zes miljoen heeft geïnvesteerd in nieuwe spelers. We zijn niet weggespeeld, hebben kansen gehad en hadden niet hoeven te verliezen. Dan laat je zien welke stappen je dus al hebt gemaakt. De fans moeten de ploeg daarbij steunen."

Wenger: "Vermaelen was een koopje"

Arsenal-trainer Arsène Wenger is zeer in zijn nopjes over Thomas Vermaelen, die afgelopen weekeind twee maal wist te scoren in de wedstrijd tegen Wigan Athletic. Ook de fans zijn dol op de nieuwe verdediger en hebben hem al uitgeroepen tot 'Speler van de Maand'. De 23-jarige verdediger kwam afgelopen zomer over van Ajax voor twaalf miljoen euro.

Op het officiële thuis van de club noemde de Wenger de Belg een 'koopje'. "Indrukwekkend", aldus de oefenmeester. "Het is alsof hij hier al jaren speelt. Ongelooflijk dat we daar maar twaalf miljoen euro voor hebben betaald."

Vermaelen stond al langere tijd onder de belangstelling van de Fransman. "Hij speelde met Ajax twee jaar geleden tegen ons en hield hij Robin van Persie en vervolgens Thierry Henry in bedwang. Vanaf dat moment onthield ik zijn naam", vervolgde Wenger. "Thomas blijft rustig, wil het altijd goed doen, werkt hard en is mentaal sterk. We hebben hier nog geen centrale verdediger zoals hij gehad."

Jol: "Pantelic moet je langzaam brengen"

Martin Jol zal geen overhaaste beslissingen nemen omtrent zijn nieuwe aanwinst in de voorhoede, Marko Pantelic. De trainer van Ajax vertelt tegenover Sportweek dat hij Pantelic langzaam zal laten wennen aan het spel van de Amsterdammers.

"Marko had z'n laatste wedstrijd gevoetbald in mei, zo'n jongen moet je langzaam brengen", aldus Jol tegenover Sportweek.

Hij vervolgt: “Je moet eerst zorgen dat hij helemaal fit is. Je kan hem beter halverwege inzetten en dat hij hoog eindigt dan andersom. Het is ook een hele omschakeling van de Bundesliga naar de eredivisie. Wij hebben vaak de bal, dat was hij bij Hertha niet zo gewend. Maar hij pakt het goed op. Hij wil nog iets te veel, want hij heeft een groot hart. Hij moet leren dingen te laten."

Vanavond kan Pantelic weer ritme op doen. Hij komt dan voor Jong Ajax uit tijdens het bekerduel tegen regerend kampioen AZ.

Mika: 'Noem me biseksueel'

Mika komt deels uit de kast. Althans: de succesvolle, flamboyante zanger erkent in een interview in het blad Gay & Night dat overmorgen uitkomt dat hij biseksueel is. "Zo mag je me noemen, als je dan toch per se een label nodig hebt om me te omschrijven."

De seksuele geaardheid van de 26-jarige zanger, die twee jaar geleden doorbrak met het nummer Grace Kelly, is al lange tijd reden voor hevige speculaties. Hij weigert doorgaans in te gaan op vragen over zijn persoonlijke voorkeuren op dat gebied. "Mijn liedjes zitten vol met seksualiteit", stelt hij in het interview. "Seksualiteit is zelfs het thema van mijn nieuwe plaat, als je het zo wilt zien. En ik heb mezelf nooit beperkingen opgelegd wat betreft met wie ik het bed zou kunnen delen."

Het tweede album van Mika, The boy who knew too much, ligt vanaf deze week in de winkel.


Mika: 'Noem me biseksueel'  (foto: DAG)

Verkeer rond Amsterdam muurvast

Door een ongeval op de A2 en modder in de Coentunnel is het verkeer in en rond Amsterdam vanochtend vastgelopen. Dat heeft de ANWB gemeld.

Op de A2 stond door een ongeval het verkeer tussen knooppunt Oudenrijn en Abcoude om acht uur over 18 kilometer vast. Bij werkzaamheden in de Coentunnel is afgelopen nacht modder op de weg terechtgekomen. Hierdoor is in de tunnel in zuidelijke richting een rijstrook afgesloten. Op ring A10 en op de A7 (tussen Purmerend-Noord en knooppunt Zaandam) en A8 (tussen Krommenie en knooppunt Coenplein) staan daardoor kilometerslange files.

Ook in de rest van het land is het druk op de weg. In totaal stond om half negen 330 kilometer file. In een gemiddelde dinsdagochtendspits is dat ongeveer 200 kilometer.


Verkeer rond Amsterdam muurvast door modder  (foto: DAG)

Politieman pleegt zelfmoord op graf vader

In het Belgische Neeroeteren heeft een hoofdinspecteur van de lokale recherche gisteren zelfmoord gepleegd op het graf van zijn vader. De man gebruikte bij de zelfmoord een pistool. Het is nog onduidelijk of het om zijn dienstwapen ging.

De vijftiger is al de vijfde werknemer van het korps die zich van het leven berooft in negen jaar tijd. In zijn afscheidsbrief schreef hij dat hij moeite had met het verwerken van de dood van zijn vader. Bovendien kampte hij met gezondheidsproblemen.

Voor zijn collega's komt het nieuws als een mokerslag. Zij kenden de hoofdinspecteur als een warm mens. De politie wil verder geen commentaar geven op deze zaak.

Indiaantje spelen met Empire: Total War add-on

SEGA heeft aangekondigd dat de RTS Empire: Total War in oktober een kleine add-on zal krijgen via Steam. Warpath, zoals de add-on heet, geeft ons een nieuwe campaign in Noord-Amerika waar vijf nieuwe facties speelbaar zijn: Iroquois, Huron, Plains, Pueblo en de Cherokee. Met deze facties mag je het opnemen tegen de Europeanen die even de Nieuwe Wereld komen bezetten met hun vuurwater en kraaltjes. Alle stammen hebben nieuwe tech-trees om te verkennen, nieuwe units om te bouwen en zullen uiteraard ook in multiplayer gebruikt kunnen worden. Warpath zal voor €6,99 te downloaden zijn.

Naast de nieuwe DLC heeft SEGA ook bekend gemaakt dat vanaf morgen patch 1.4 te downloaden zal zijn. Deze voegt een paar historische scenario's toe en haalt tevens een aantal kleine bugs uit het spel.




DVD: Top Gear - De Uitdagingen 2

Neem drie malloten, een rare uitdaging en een top camera-team. Wat krijg je dan? Juist, Top Gear, de Uitdagingen 2. Om het programma interessant en sappig te houden, maar vooral jongensachtig en vol met humor, verzinnen de producers en het team iedere keer weer een nieuwe uitdaging. Hilariteit, spanning en af en toe ook nog een snelle auto zijn de ingrediënten die de kijker voorgeschoteld krijgt. Op deze dvd staan dan ook maar liefst zeven uitdagingen voor de kijker om van te genieten.

Greenberg: "Effect prijsverlagingen zal niet schokkend zijn"

In de strijd om de meeste consoles te verkopen verlaagden zowel Microsoft als Sony onlangs de prijs van hun consoles, respectievelijk de Xbox 360 en PlayStation 3. Dit leverde fikse stijgingen op van de verkoopcijfers, waarbij die van de PS3 wereldwijd zelfs verviervoudigden. Toch heeft Xbox-baas Aaron Greenberg niet de verwachting dat de prijsverlagingen een langdurig effect gaan hebben op de console-oorlog. Over twee maanden zullen de effecten vrijwel verdwenen zijn. Dat zei Greenberg in een interview met het Engelse Eurogamer.

I don't believe the price cuts that both companies have made will impact the market dynamics too dramatically in the long term. We typically see a month or two of lifts and share adjustments, but then things tend to settle back to roughly the established market ranking.

Dat wil niet zeggen dat Greenberg denkt dat de prijsverlagingen geen nut hebben gehad. De lagere prijs heeft ervoor gezorgd dat consumenten die de prijs voorheen toch nog iets te hoog vonden nu wel overgegaan zijn tot aanschaf. Het doel van Microsoft nu is om de nieuwe consumenten zoveel mogelijk waar voor hun geld te blijven bieden. Met titels als Forza 3, Halo 3: ODST, GTAIV: The Ballad of Gay Tony, Left 4 Dead 2 en een hoop XBLA-titels zoals Shadow Complex denkt Greenberg dat er een genoeg is om de consument enthousiast over te krijgen.


Aaron Greenberg in een diepgaand interview

SHIFT knalt naar de eerste plek in de Engelse verkooplijsten

Vorige week lanceerde de nieuwe racegame van Electronic Arts en in Engeland betekende dat gelijk weer een flink verkoopsucces, want Need for Speed: SHIFT bezet gelijk de eerste plek in de verkooplijsten. Opvallend is dat waar de afgelopen jaren vrijwel standaard de Xbox 360-versie van een multiplatformtitel het beter deed dan de PS3-versie, het nu omgedraaid is. Met 52% was ruim de helft van de verkochte exemplaren voor de PS3, 44% werd voor de Xbox 360 gekocht en de overige 4% was voor de PSP en PC. Een andere nieuwkomer in de top-10 is WET van Bethesda, die we terugvinden op de zesde plek.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de speedflip.

Het is in Nederland verplicht dat je auto is voorzien van duidelijk leesbare kentekenplaten. Dat is niet voor niets. Je kan verkeersovertredingen tenminste handig afrekenen. Aan de hand van het kenteken stuur je een acceptgiro naar e eigenaar van de auto, als die weer eens te hard heeft gereden. Nee, nu niet allemaal gaan zeuren over dat het kinderachtig is dat je een boete krijgt voor een paar lullige kilometertjes te hard, dat is een andere discussie. Maar die borden... Daar is wat mee...

Pokémon Heart Gold leidt wereldwijde verkopen

In de wereldwijde game verkopen van de week die sloot op 12 september komt Pokémon Heart Gold/Soul Silver op 1 binnen met bijna anderhalf miljoen verkopen. Het spel is op dit moment alleen in Japan uit, Europa en Amerika volgen in het eerste kwartaal van 2010.

De 3 versies van The Beatles: Rock Band zijn in hun eerste week goed voor zo'n 0,7 miljoen verkopen. Waarbij de Wii versie het beste uit de verf komt.

Van de drie sportspellen op de Wii doet Wii Sports Resort het op dit moment het beste met een kwart miljoen verkopen. Hiermee komt het totaal op 4,2 miljoen. Dit haalt het bij lange na niet bij de de totalen van Wii Sports (47,6 miljoen) en Wii Fit (22,0 miljoen).

1 Pokémon Heart Gold / Soul Silver (DS) 1,446,090
2 The Beatles: Rock Band (Wii) 278,585
3 The Beatles: Rock Band (Xbox 360 )269,670
4 Wii Sports Resort (Wii) 255,949
5 The Beatles: Rock Band (PS3) 158,658
6 Wii Sports (Wii) 156,014
7 DiRT 2 (Xbox 360 )153,011
8 Guitar Hero 5 (Xbox 360) 132,090
9 Wii Fit (Wii) 131,201
10 Batman: Arkham Asylum (PS3) 125,847

Poll: aandacht voor spugende Giel?

Giel Beelen heeft een haatliefdeverhouding met FOK! Dat gegeven was aanleiding voor een kort maar krachtig FOK!tv interview met de DJ.

Opmerkelijk (of juist niet!) is dat hij hierbij recht in de camera spuugt. Waarschijnlijk vanwege die haatliefdeverhouding maar het kan ook zijn dat hij de nieuwe Lama wordt op BNN. Hoe dan ook, omdat FOK! staat voor goede smaak en wij niet weten of dit item wel de FP moet halen, vragen we jouw mening voordat we het interview plaatsen. Moeten we het wel of niet uitzenden. Uiteraard is de uitslag niet bindend en er kan ook niet over gecorrespondeerd worden. Maar we stellen jouw stem wel op prijs. Hieronder zie je alvast een voorspuugje.

Stem nu!

Giel Beelen (c) FOK!

Square Enix spreekt over een Wii HD

De CEO van Square Enix, Yoichi Wada, heeft met de Financial Times gesproken over motion controls en hun impact op de game-industrie. Ook sprak hij zijn verwachting uit over de nieuwe Wii.

Wade stelt dat de consoles van vandaag al een heleboel functies hebben, ze zijn een internet machine, Blu-ray of DVD speler en een gaming machine. Het succes van de Wii, zit hem grotendeels in de controller, waardoor Sony en Microsoft ook motion-controllers aan het bouwen zijn. Project Natal zou daar een goede technologie voor kunnen zijn, al zal het effect op de markt groter zijn als er spellen worden uitgebracht die de interface ondersteunen. Deze spellen zijn moeilijk te ontwerpen, aldus Wada.

Ook denkt hij dat Nintendo in 2011 met een nieuwe Wii komt, met functionaliteit die dichter bij de Xbox 360 en PlayStation 3 ligt. Wellicht heeft deze machine ook een nieuwe controller.



Yoichi Wada (bron: kotaku)

Familiedrama na uitmaken relatie

In een appartement in het Belgische Woluwe zijn de lichamen van een 76-jarige vrouw en haar achterkleinkind van anderhalf jaar aangetroffen. De 17-jarige moeder van het kind is zwaargewond en in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

De vermoedelijke dader zou de 18-jarige vader van het kindje zijn; hij is nog steeds voortvluchtig. In het huis van de bejaarde vrouw had de moeder het uitgemaakt met de verdachte. Hij nam het echter niet zo goed op, hij had eerst z`n ex-vriendin aangevallen en zocht daarna naar het kindje en wurgde het. De bejaarde vrouw had hij daarna op dezelfde manier gewurgd.

Hij had op het moment van de daad een dagje vrij uit de kinderinstelling waar hij verbleef omdat hij in 2006 een bekende pianist, Benjamin Rawitz, samen met een leeftijdsgenoot had vermoord.

Leeuwen gestolen van circus

In een circus in Frankrijk zijn twee leeuwen gestolen. De vijf maanden oude Bagheera en zijn even oude zus Chimène verdwenen in het weekeinde, aldus de krant Le Parisien.

De politie heeft een zoekactie op touw gezet, maar deze heeft tot op heden niets opgeleverd. Directeur Renato Cagniac van het getroffen circus denkt dat de diefstal gepleegd is door criminele dierenhandelaren. De Fédération des cirques de tradition, de Franse belangenorganisatie voor circussen, deelt die mening.

DSW verhoogt zorgpremie met 27 euro

DSW is dit jaar opnieuw als eerste zorgverzekeraar met de premie voor de basisverzekering voor volgend jaar gekomen. De jaarpremie komt bij het bedrijf in Schiedam uit op 1080 euro. Dat is 27 euro meer dan het afgelopen jaar.

Dat heeft directeur Chris Oomen vandaag tegen het Radio 1 Journaal gezegd. Volgens Oomen zou de premie eigenlijk op 1100 euro uitkomen, maar door goede beleggingsresultaten is het toch 20 euro lager geworden.

DSW is sinds de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet in 2006 ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe premie bekendmaakt.

Obama praat toch met leiders Midden-Oosten

De Amerikaanse president Barack Obama praat vandaag met de regeringsleiders van Israël en de Palestijnse gebieden, premier Benjamin Netanyahu en president Mahmoud Abbas. Het is de eerste keer dat de drie belangrijkste deelnemers aan het vredesproces in het Midden-Oosten met elkaar aan één tafel zitten.

De verwachtingen voor de ontmoeting zijn niet hoog gespannen. De Palestijnen eisen dat Israël de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever stillegt. Ze vinden Obama daarin aan hun zijde, maar Israël weigert.

Vanwege de onenigheid leek het erop dat de ontmoeting niet door zou gaan. De Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten George Mitchell had vrijdag nog met Netanyahu gesproken over de bouwstop, maar hij keerde onverrichter zake terug. Abbas liet daarop weten dat het vredesoverleg van de baan was, maar een dag later kon het Witte Huis toch het gesprek aankondigen.

Alex Klaasen werkt aan televisieprogramma

Cabaretier Alex Klaasen komt binnenkort met een wekelijks televisieprogramma. Dat heeft hij gisteren verteld in De Wereld Draait Door. Hij was daar te gast omdat hij zondag de VSCD-cabaretprijs won voor het grootste jonge cabarettalent.

Klaasen wilde nog geen details kwijt over het programma, al stelde hij wel "dat het geen satirisch programma of Koefnoen wordt". De cabaretier brak vijf jaar geleden door met zijn sublieme imitaties van onder meer Marco Borsato, Frans Bauer en Guus Meeuwis.

Ook cabaretier Wim Helsen maakte bekend aan een televisieprogramma te werken met zijn collega Theo Maassen. Helsen won zondag de Poelifinario, de cabaretprijs voor het meest indrukkende theaterprogramma van dit seizoen. Het duurt echter nog een jaar voordat het programma van het komische tweetal op televisie te zien zal zijn.

'John Travolta getuigt tegen afpersers'

John Travolta is voor het eerst sinds het overlijden van zijn 16-jarige zoon Jett in januari terug op de Bahama's. Hij zal daar vandaag voor de rechtbank getuigen tegen een ambulancebroeder en een oud-senator die volgens justitie hebben getracht miljoenen te verdienen aan Jetts dood door de acteur af te persen.

Dat meldde de Amerikaanse showbizzwebsite People.com gisteren op basis van een anonieme bron. Het tweetal wilde Travolta 25 miljoen dollar aftroggelen, stellen aanklagers op de archipel. Ze dreigden volgens justitie een nepdocument vrij te geven waarin de Travolta's zogenaamd hadden geweigerd hun zoon naar het ziekenhuis te laten vervoeren nadat hij een (naar later bleek dodelijke) toeval had gekregen.

Pleasant Bridgewater (48) gaf kort na haar arrestatie haar positie in de Bahamaanse senaat op om zich tegen de aanklacht te verdedigen. Zij en de ambulancebestuurder ontkennen de aanklacht.

'John Travolta terug op de Bahama's om te getuigen.'  (foto: ANP)

Wereldleiders buigen zich over klimaat

Tientallen wereldleiders, onder wie premier Jan Peter Balkenende, komen vandaag in New York bijeen om zich te buigen over oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan. De bijeenkomst onder leiding van secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon is bedoeld om draagvlak te creëren zodat later dit jaar in Kopenhagen een nieuw klimaatakkoord kan worden gesloten.

De vooruitzichten zijn niet al te gunstig. De VN-topman luidde al enkele malen de noodklok over de trage onderhandelingen om de klimaatverandering een halt toe te roepen. "We willen dat wereldleiders hun onderhandelingsteams opdragen sneller te handelen", aldus Ban. Onder meer de Verenigde Staten en China zitten nog lang niet op een lijn.

Ook de Nederlandse ministers Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Jacqueline Cramer (Milieu) zijn in New York. Net als prins Willem-Alexander die ook klimaatbijeenkomsten bijwoont.

Doden door overstromingen in zuidoosten VS

Door overstromingen in het zuidoosten van de Verenigde Staten zijn de afgelopen dagen zeker zes doden gevallen. Dat meldden Amerikaanse media gisteravond (plaatselijke tijd).

In het gebied regent het al bijna een week onafgebroken. Vooral de staat Georgia is zwaar getroffen met vijf doden. Rivieren zijn er buiten hun oevers getreden. De gouverneur van Georgia heeft voor het westelijke deel van de staat, rond de hoofdstad Atlanta, de noodtoestand uitgeroepen. De zesde dode viel in het aangrenzende Alabama.

De komende dagen houdt het slechte weer waarschijnlijk aan. Meteorologen hebben gewaarschuwd voor overstromingen in de staten Tennessee, North Carolina en Kentucky.

Vierde film van Carry Slee in première

Aan de vooravond van het Nederlands Filmfestival gaat vanavond in Utrecht de Nederlandse film Lover of Loser in première. Na Afblijven (2006), Timboektoe (2007) en Radeloos (2008) is Lover of Loser het vierde boek van Carry Slee dat is verfilmd door regisseur Dave Schram.

De loverboyfilm gaat over de 15-jarige Eva (Gaite Jansen), die niet overweg kan met haar nieuwe stiefvader (Thomas Acda). Ze is stapelverliefd op Mees (Martijn Lakemeier), maar denkt dat hij al bezet is. In het boek schotelde Slee haar lezers drie verschillende eindes naar keuze voor. Voor de film heeft scenarioschrijfster Maria Peters een eigen einde verzonnen.

Naast de hoofdpersonen, crew en de schrijfster wonen alle acteurs uit de film vandaag de première bij, onder wie Susan Visser (Eva's moeder) en radio-dj Giel Beelen, die in de film zichzelf speelt.

Lover of Loser draait vanaf morgen in de bioscopen. Het Nederlands Filmfestival begint morgen en duurt tot en met 2 oktober.

Scholieren winnen Nationaal Film Festival

Acht scholieren hebben een eerste prijs gewonnen op het Nationaal Festival voor scholieren. Ze worden afgevaardigd naar het internationaal jongerenfestival 'Camera Zizanio' in Griekenland.

De scholieren komen uit het hele land, onder meer van het Hervormd Lyceum Zuid uit Amsterdam, het Cals College in Nieuwegein, Klein Borculo in Almelo en het Alberdink Thijm College in Hilversum. Er zijn ook tweede- en derde prijzen uitgedeeld, en nog vier stimuleringsprijzen.

De scholieren maakten films van maximaal vijftien minuten in een aantal verschillende categorieën. In totaal deden vijfhonderd scholieren aan de selectie mee. Ze stuurden gezamenlijk 152 filmpjes in. De prijzen werden gisteravond in Lelystad uitgereikt.

Renault twee jaar geschorst

De Franse renstal Renault is naar aanleiding van 'crashgate' twee jaar voorwaardelijk geschorst in de Formule 1. Dat heeft het bestuurscollege van de internationale automobielfederatie (FIA) gisteren in Parijs bepaald.

Voormalig teambaas Flavio Briatore kreeg een levenslange schorsing voor zijn aandeel in het schandaal, vorig jaar bij de Grote Prijs van Singapore. Hij gaf destijds tweede coureur Nelson Piquet junior orders om met zijn bolide te crashen. Daardoor kon teamgenoot Fernando Alonso de race winnen.

Renault twee jaar voorwaardelijk geschorst  (foto: ANP)

VVD wil opheldering bioscoopterreur

De VVD wil opheldering van burgemeester Job Cohen van Amsterdam over de rellen die zondagavond uitbraken in bioscoop Pathé De Munt. Een bioscoopzaal moest worden ontruimd toen tientallen jongeren voor overlast zorgden.

Het was volgens de politie onduidelijk of de jongeren in de bioscoop waren om het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Traditiegetrouw gaat dan veel islamitische jeugd naar de film. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen. Het filmtheater had daarom ook extra beveiliging ingezet.

De gemeenteraadsfractie van de VVD noemt het "onvoorstelbaar dat deze bioscoopterreur uitbreekt onder de noemer van een feestdag". Zij wil van Cohen duidelijkheid over "deze zorgelijke situatie, die op een traditioneel jaarlijks terugkerend fenomeen begint te lijken".

VVD wil opheldering bioscoopterreur  (foto: ANP)

Nieuwe functie prinses Máxima binnen VN

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft gisteren in New York prinses Máxima benoemd tot zijn speciale pleitbezorger voor toegankelijke financiën voor iedereen, inclusief ontwikkelingslanden.

In deze functie zal ze Ban Ki-moon adviseren en zich wereldwijd inzetten om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Vandaag zal de prinses voor het eerst in haar nieuwe functie spreken tijdens een bijeenkomst over financiën in New York.

De prinses zet zich al langer in op het terrein van de toegankelijkheid van de financiële sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

De afgelopen jaren was Máxima binnen de VN al lid van een groep adviseurs op dit terrein. In die rol sprak ze onder meer met wetgevers en toezichthouders over de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten. Ook in haar nieuwe functie zal ze de komende tijd landen bezoeken om haar boodschap onder de aandacht te brengen.

ACTIE!

In 1990 ontving een uitwonende student 620 gulden studiefinanciering. Dat was destijds ongeveer éénderde van het gemiddelde Nederlandse maandsalaris. De bijlage voor studenten is al die tijd vrijwel hetzelfde gebleven. Af en toe steeg-ie wat, dan werd er weer een boel afgehaald. Van 620 gulden twintig jaar geleden, is het gezakt naar 265 euro nu - nog geen tiende van het maandsalaris. Terwijl huurprijzen, vaste lasten, studiekosten en kosten voor levensonderhoud schielijk stegen, is de stufi niet of nauwelijks voor inflatie of koopkracht gecorrigeerd.

Nakajima: "Goede resultaten nodig voor stoeltje"

Kazuki Nakajima is zich er van bewust dat hij genoodzaakt is goede resultaten te behalen in de laatste races van het seizoen. De Japanner scoorde dit jaar nog geen enkel punt voor het team van Williams. Ook gaat het Britse team volgend jaar zonder Toyota-motoren rijden, de voornaamste aanwezigheid van Nakajima bij Williams.


"Er heeft zich nog niets aangediend, maar ik blijf pushen om een stoeltje te vinden. Ik heb wel betere resultaten nodig. Ik weet zeker dat ik beter presteer dan vorig jaar, alleen blijkt dat nog niet uit de resultaten. Dat is het probleem. Op de rijdersmarkt moeten veel beslissingen nog vallen. Ik hoop dat ik mag blijven bij Williams. Het is hun beslissing, de resultaten spreken jammer genoeg niet in mijn voordeel op dit moment", aldus Nakajima.

Capdevila gelooft in zege op Real Madrid

Villarreal speelt woensdag in eigen stadion tegen Real Madrid. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend maakt El Submarino Amarillo volgens Joan Capdevila een goede kans op de zege.

In de Primera Division wacht Villarreal nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Het team van trainer Ernesto Valverde speelde de eerste twee duels gelijk en verloor afgelopen weekend op bezoek bij Athletic Club de Bilbao (3-2).

"Ook al wonnen we niet van Athletic, de wedstrijd tegen Real komt op het goede moment", aldus Joan Capdevila in Marca. "Als we ze verslaan, krijgen we niet alleen drie punten. Het zou psychologisch gezien heel goed zijn." Opvallend is dat de huidige trainer van Real, Manuel Pellegrini, vorig seizoen aan het roer stond bij Villarreal.

Capdevila denkt dat een zege op de Koninklijke het keerpunt in het seizoen kan zijn. Real Madrid is in de Spaanse competitie koploper met de volle negen punten uit drie duels. Ook Barcelona en Athletic Club hebben nog geen puntenverlies geleden.

Anthony Ravard naar AG2R

Anthony Ravard zal volgend seizoen op de fiets van AG2R stappen. De Fransman maakt de overstap van Agritubel, die ploeg houdt aan het einde van het seizoen op met te bestaan.

In 2005 en 2006 reed de nu 26-jarige renner voor het team van Bouygues Telecom, de afgelopen drie jaar reed hij voor Agritubel. In zijn carrière won hij onder meer ritten in het Circuit de la Sarthe en in de Ronde van Normandië. Dit jaar won hij nog een rit in de Tour du Poitou Charentes.

FIA akkoord met gelijktrekken motorprestaties

De FIA is met het voorstel van de teams om de prestaties van de motoren gelijk te trekken akkoord gegaan. De FIA wil echter niet dat de mindere motoren worden verbeterd, maar dat de prestaties van de sterkste motoren worden teruggebracht.

Vooral de Mercedes-krachtbron, gebruikt door McLaren, Brawn GP en Force India, lijkt het dit seizoen erg goed te doen. Negen van de dertien verreden races zijn gewonnen door een auto met een motor van het Duitse merk.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali gaf al eerder aan te verwachten dat de motoren aan het einde van het seizoen nog mogen worden aangepast, ondanks dat de ontwikkeling van de motoren is bevroren. De Italiaan dacht dat zij en de andere motorleveranciers hun motoren mochten versterken tot hetzelfde punt als de Mercedes-krachtbron, maar dit blijkt niet het geval.

[NASCAR] Uitslag Sylvania 300

De eerste wedstrijd in The Chase, de Sylvania 300, is een prooi geworden voor Mark Martin. Hij versloeg op de New Hampshire Motor Speedway Denny Hamlin en Juan Montoya. Door de overwinning behoudt Martin de leiding in het klassement.

Montoya mocht de race van poleposition beginnen, maar het was Tony Stewart die hem de leiding meteen afsnoepte. Een ronde later ging de Colombiaan dan eindelijk wel aan de leiding. Stewart gaf zich niet gewonnen en na 37 ronden pakte hij de leiding over omdat Montoya klem kwam te zitten achter een achterblijver. Ondertussen was Kurt Busch daarachter sneller dan dit duo en was Jeff Gordon opgeklommen naar plaats vier.

De eerste caution van de dag kwam door Kasey Kahne die zijn motor opblies en daardoor veel punten verspeelde in The Chase. In de daarop volgende pitstops nam Montoya de leiding over voor Hamlin. Dit duo ging met Stewart het gevecht aan om de leiding in de race. Na 93 ronden meldde ook Kurt Busch zich weer vooraan en na 125 van de 300 ronden nam hij de leiding over.

Een van de andere coureurs in The Chase Bryan Vickers kende een lastige race, want hij moest zich enkele malen door het veld heen omhoog werken. Na de volgende neutralisatie vochten Montoya en Hamlin om de leiding. De vijfde neutralisatie in ronde 167 leverde een grote crash op waarbij Joey Logano Elliott Sadler aantikte en waarna Paul Menard, Michael Waltrip, Robby Gordon en John Andretti er ook in betrokken raakten.

Omdat niet iedereen naar de pits ging kwam Stewart aan de leiding, maar hij had een deel van de linker achteras los was gekomen en hij zou later in de race veel tijd verliezen omdat het probleem verholpen moest worden. Door de verschillende pitstrategieën was het na 197 ronden Kurt Busch die aan de leiding ging voor Mark Martin en Elliott Sadler.

Martin zette aan en hij wist enkele ronden later Busch te passeren voor de leiding in de wedstrijd. De laatste serie stops bracht hierin geen verandering en Hamlin sloot achter dit duo aan op plaats die, voor Jimmie Johnson. Dale Earnhardt jr. reed de hele race vooraan mee, maar werd in de eindfase aangetikt door David Reutimann, waardoor hij met schade uitviel.

Bij de herstart in ronde 287 reed Montoya met het mes tussen zijn tanden, want de Colombiaan haalde zowel Hamlin als Johnson tegelijk in en een ronde later ook Busch om zo de tweede plaats te pakken. A.J. Allmendinger gooide roet in het eten van de coureurs door enkele ronden voor het einde te spinnen en zo de race te neutraliseren.

Bij de herstart in ronde 297 was het Montoya die Martin aanviel, maar de veteraan kon de aanval met wat duw en trekwerk afslaan. Op dat moment zal Hamlin op de achterbumper van dit duo. Montoya verloor wat momentum, zodat hij gepasseerd werd. Allmendinger spinde nogmaals in de laatste ronde, zodat de race onder geel finishte en Martin won voor Hamlin en Montoya.

In The Chase staat Martin nu aan de leiding met 5230 punten. Tweede staat Johnson met 5195 punten en met hetzelfde aantal staat Hamlin derde. Montoya volgt met 5175 punten. Kasey Kahne lijkt afgehaakt te zijn voor de titel, want door een opgeblazen motor staat hij op 5069 punten nu.

Uitslag Sylvania 300

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
114Mark Martin Chevrolet190/5 300
24Denny Hamlin Toyota175/5 300
31Juan Montoya Chevrolet175/10 300
416Jimmie Johnson Chevrolet165/5 300
59Kyle Busch Toyota155/0 300
63Kurt Busch Dodge155/5 300
718Ryan Newman Chevrolet151/5 300
835Elliott Sadler Dodge142/0 300
922Greg Biffle Ford138/0 300
1017Clint Bowyer Chevrolet134/0 300
1126Brian Vickers Toyota130/0 300
1213David Reutimann Toyota127/0 300
1319Casey Mears Chevrolet124/0 300
142Tony Stewart Chevrolet126/5 300
1510Jeff Gordon Chevrolet118/0 300
1632Jeff Burton Chevrolet115/0 300
175Carl Edwards Ford117/5 300
1829Jamie McMurray Ford109/0 300
197Martin Truex Jr. Chevrolet106/0 300
2031Marcos Ambrose Toyota108/5 300
2133Joey Logano * Toyota100/0 300
228Bobby Labonte Chevrolet102/5 300
2338Matt Kenseth Ford94/0 300
2428Robby Gordon Toyota91/0 300
2534A.J. Allmendinger Dodge88/0 299
2641John Andretti Chevrolet85/0 299
2721Michael Waltrip Toyota82/0 298
286David Stremme Dodge79/0 298
2939Aric Almirola Dodge76/0 297
3037Erik Darnell Ford73/0 297
3127Scott Speed * Toyota70/0 297
3212Kevin Harvick Chevrolet67/0 295
3342David Ragan Ford64/0 287
3440Paul Menard Ford61/0 287
DNF23Dale Earnhardt Jr. Chevrolet58/0 283Accident
3625Reed Sorenson Dodge55/0 263
DNF24Sam Hornish Jr. Dodge52/0 162Engine
DNF11Kasey Kahne Dodge49/0 66Engine
DNF30Mike Wallace Toyota46/0 48Brakes
DNF20Joe Nemechek Toyota43/0 41Transmission
DNF43Michael McDowell Toyota40/0 36Brakes
DNF15Dave Blaney Toyota37/0 23Electrical
DNF36Tony Raines Dodge34/0 8Overheating
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 27 van 37 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Mark Martin5230Leader276510
2Jimmie Johnson5195-35271310
3Denny Hamlin5195-35270210
4Juan Montoya5175-5527203
5Kurt Busch5165-6527017
6Tony Stewart5156-74270313
7Ryan Newman5151-7927105
8Brian Vickers5140-9027614
9Greg Biffle5138-9227008
10Jeff Gordon5128-102270112
11Carl Edwards5117-11327007
12Kasey Kahne5069-16127025

'Ronaldinho denkt aan einde carrière'

De loopbaan van Ronaldinho, ooit Wereldvoetballer van het Jaar, verkeert al tijden in een neerwaartse spiraal.

Kijkend naar het huidige spel van Ronaldinho doet niets meer denken aan de voetballer die enkele jaren geleden nog de grote ster was van FC Barcelona. Zijn prestaties bij het Italiaanse AC Milan vallen tot nu toe zwaar tegen.

Bij de rossoneri is men dan ook erg ontevreden over wat de 29-jarige Ronaldinho laat zien en de Braziliaanse bondscoach Dunga lijkt in hem geen optie meer te zien voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Het Spaanse medium Sport speculeert zelfs over een mogelijk einde van de loopbaan van Ronaldinho na dit seizoen.

Van Ronaldinho werd dit seizoen veel verwacht bij Milan, dat sterspeler Kaká zag vertrekken naar Real Madrid. De aanvaller kan zijn landgenoot echter niet doen vergeten, iets wat de fans van de rossoneri hem kwalijk nemen.

Volgens het Braziliaanse radiostation Jovem Pan is het niet de eerste keer dat Ronaldinho erover denkt zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Tijdens zijn laatste seizoen bij Barcelona zou hij reeds met deze gedachte hebben gespeeld. Zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis zou hem destijds nog op andere gedachten hebben gebracht. Nu succes bij Milan echter uitblijft en het WK er niet in lijkt te zitten zou Ronaldinho er weer over denken om er de brui aan te geven.

Rijkaard blijft winnen met Galatasaray

Frank Rijkaard heeft maandagavond opnieuw de volle buit gepakt met zijn ploeg Galatasaray. Uit bij Kasimpasaspor, waar Nourdin Boukhari onder contract staat, werd moeizaam met 1-3 gewonnen.

Galatasaray begon slecht aan de wedstrijd. Na een klein half uur bracht André Francisco Moritz de thuisploeg op voorsprong. Na rust bracht Rijkaard een extra spits in de naam van Shabani Nonda. Dit bleek achteraf een gouden wissel, aangezien Nonda met drie doelpunten, waarvan twee in de laatste minuten, de achterstand in een 1-3 voorsprong om wist te buigen. Dit was tevens ook de eindstand. Bij Kasimpasaspor viel Boukhari twintig minuten voor tijd in.

Na zes speelrondes leidt Galatasaray met achttien punten de Turkse competitie. Ook aartsrivaal Fenerbahçe heeft achttien punten, maar op basis van doelsaldo gaat Gala aan de leiding. Kasimpasaspor blijft met nul punten stijf onderaan de ranglijst.

FA onderzoekt gejuich Ferguson en Neville

Terwijl de politie een onderzoek is gestart naar een incident tussen Craig Bellamy en een supporter, begint de FA een onderzoek naar Sir Alex Ferguson en Gary Neville.

De manager en verdediger van Manchester United zouden na de 4-3 van Michael Owen provocerend hebben staan juichen voor het vak met City-fans. United won de derby tegen City in de zesde minuut van de blessuretijd.

Ook Carlos Tevez, die vorig jaar bij Manchester United speelde, was betrokken bij een incident. Terwijl de City-aanvaller naar de spelerstunnel liep, werd er een muntje naar hem gegooid. Wisselspeler Javier Garrido liep naast Tevez en werd door het muntje geraakt. Het projectiel werd gegooid vanuit een vak met United-fans.

Eerder vandaag maakte de politie bekend dat er onderzoek wordt gedaan naar een relletje tussen Craig Bellamy en een supporter die na afloop het veld opliep. Bellamy scoorde namens City tweemaal, maar hij kon niet voorkomen dat de steenrijke club de eerste nederlaag van het seizoen leed.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.