Film: Meet Bill

Meet Bill. Bill heeft een vrouw die vreemdgaat met de lokale tv-verslaggever, een baan met een verzonnen functie bij de bank van zijn schoonvader en hij is verslaafd aan chocolade. En dan komt er ook nog eens een lastige tiener langs, van wie Bill, niet geheel vrijwillig, de mentor moet zijn. Nee, Bill’s leven is bepaald geen pretje. Over een keiharde midlife-crisis gesproken.


De relatie tussen Bill (Aaron Eckhart) en ‘zijn’ jongen, The Kid (Logan Lerman), vormt de hoofdlijn van het verhaal. Aanvankelijk moet Bill weinig van deze jongen hebben, hij heeft wel wat andere problemen aan zijn hoofd. Maar The Kid is geïnteresseerd in Bill, hij blijft volhouden. Als hij merkt dat het niet zo goed gaat tussen Bill en zijn vrouw Jess (Elizabeth Banks), doet hij er alles aan om Bill te helpen zijn vrouw terug te krijgen. Hij vraagt hierbij de hulp van de lingerieverkoopster Lucy (Jessica Alba), op wie hij stiekem een beetje verliefd is. Mede dankzij zijn zelfvertrouwen en het feit dat hij zichzelf erg sexy vindt, lukt het The Kid om in contact te komen met Lucy, al moet hij haar daar wel voor betalen. Langzaamaan ontstaat er een sterkere band tussen Bill en The Kid.


De karakterontwikkeling die Bill doorstaat, is niet bepaald verrassend. Van chagrijnige en niet goed in zijn vel zittende man, die aanvankelijk niks van The Kid moet hebben, naar een losbandig, jointjes rokend en aan de borsten van vreemde vrouwen voelend groot kind met The Kid als zijn beste vriend. Waarna hij zich beseft dat hij misschien toch maar iets moet doen met zijn leven. Het verhaal van Bill op zich is dus niet bepaald origineel en interessant, het zijn de gebeurtenissen omheen die de film kijkbaar maken. Bill die het aan de stok krijgt met de scharrel van zijn vrouw, The Kid die wel erg wanhopig probeert in goede aarde te vallen bij Lucy, Bill’s broer die samenwoont met zijn vriend Paul en Bill die in een tent in hun tuin kampeert. Het zijn deze zijlijnen en de chemie tussen Aaron Eckhart en Logan Lerman die ervoor zorgen dat Meet Bill de moeite waard is om te kijken.


Wat misschien nog het meest verbazingwekkend is aan Meet Bill, zijn de acteerprestaties van Aaron Eckhart. Waar hij in bijvoorbeeld The Dark Knight en Thank You For Smoking erg goed was, acteert hij in Meet Bill erg matig. Eckhart heeft duidelijk veel moeite om een gefrustreerde man in een midlife-crisis te spelen. Dit gaat gepaard met gekke bekken en moeilijke gezichten trekken. Halverwege de film wordt het iets beter, maar deze titelrol is niet bepaald de beste rol in Eckharts carrière. Logan Lerman daarentegen, die we onder andere kennen uit The Butterfly Effect en 3:10 to Yuma, is erg goed op zijn plaats.

Al met al is Meet Bill een kijkbare film, maar zeker geen must-see. Een leuke beginscène, een aantal aardige momenten en prima bijrollen van onder andere Elizabeth Banks en Jessica Alba zorgen ervoor dat Meet Bill 2,5 ster verdient. Als je een film wilt kijken over een man in een midlife-crisis, raad ik je aan om American Beauty nog een keer op te zetten.


Label: LOC Film Distribution Releasedatum: 2 juli 2009 Kijkwijzer: Waardering Film:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.