DVD: The Wild

Ice Age meets Madagascar meets Jungle Book meets Finding Nemo meets The Lion King. Zo, dat is nog eens flink rijtje klassiekers op een rij en blijkbaar heeft de creatieve afdeling van Disney heel wat uurtjes doorgebracht met eerder genoemde films om inspiratie op te doen. Een groepje dieren uit de dierentuin moet zich plotseling zien te redden in de wildernis, op zoek naar het zoontje van één van hen. Zullen de helden eenmaal uit gevangenschap hun mannetje staan of zijn ze de 'laughing stock' van de jungle?



Het plot in het kort is vrij simpel: Papa Leeuw (Lion King), Samson geheten, zit samen met zijn zoon Ryan in de dierentuin van New York. Elke avond na sluitingstijd verandert de beestenboel in een flinke feestpartij (Madagascar). Samson vertelt elke avond de meest grote verhalen aan zijn zoon waarbij hij zelf de heldenrol vervult. Ryan is echter diepongelukkig omdat hij denkt nooit te kunnen voldoen aan het verwachtingspatroon dat de wereld van hem heeft en droomt ervan om in het wild te kunnen leven, om zo een stoere leeuw te worden. Op zoek naar avontuur in de dierentuin belandt hij op een dag ongewild in een container die verscheept gaat worden naar Afrika en voor hij het weet wordt hij de dierentuin uitgevoerd. Samson ontdekt dat Ryan via de haven van New York per boot vertrekt en gaat met een filosofische en geordende Koala, een wanhopige giraffe, een verliefde eekhoorn en een domme slang op pad om Ryan te redden (Finding Nemo).



De release op dvd is keurig; we zijn inmiddels niet anders meer gewend van Disney. De film zelf duurt 79 minuten en dat lijkt misschien wat aan de korte kant, toch heeft Disney de ruimte gevonden om allerlei zijweggetjes in het verhaal te bewandelen. Naast de film zelf vind je een korte 'making of', een paar verwijderde scènes (bestaande uit nog meer zijweggetjes) en een paar muzikale extraatjes. De beeld- en geluidskwaliteit zijn dik in orde, al zijn de bewegende animatiefiguren niet zo knuffelig als dat ze er op de hoes uitzien.



The Wild mist de magie van de Disney Classics en waar dit gebrek bij animatie normaliter gecompenseerd wordt door vlijmscherpe humor of bijzonder sympathieke karakters, blijft het hier een beetje behelpen. Toegegeven, de animatie is erg mooi en er zitten wel wat grappige scènes in, maar de dieren ontberen een hoog knuffelgehalte en zijn te weinig grappig om hun serieuze uiterlijk te compenseren. Voeg dit samen met een flinterdun verhaal en The Wild is maar beperkt de moeite waard. Voor de jongere kijkers is de film waarschijnlijk veel leuker (veel kleur en veel beweging) en ook volwassenen hoeven zich op zich niet te vervelen, maar het lijkt er een beetje op dat Disney zijn Magic Touch even op vakantie had gestuurd.


Label: Disney Releasedatum: 27 september 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!