CD: Twista - Kamikaze

Mijn eerste kennismaking met Twista was in L.A. Puff Daddy had net z'n album "No Way Out" uitgebracht en ieder radiostation draaide verschillende tracks van het album. De meeste nummers waren om te huilen zo slecht, maar er was er n die er bovenuit stak. "Is This The End" had een aardig refrein, maar het ging allemaal om die grote onbekende die de woorden met grote snelheid over de beat liet vloeien.

Het album "Adrenaline Rush" viel mij persoonlijk wat tegen. De beats waren niet origineel en de standaard gangsta teksten zijn ook niet interessant. Wat wel opviel, waren de skills van Twista. Razendsnel met een prettige stem en in een goed ritme, terwijl het allemaal goed verstaanbaar blijft, iets wat weinigen gegund is. Ook op de nieuwe cd "Kamikaze" laat Twista zien het nodige talent te hebben

"Get Me", het eerste nummer op de cd is een een goede binnenkomer. Opzwepend zonder agressief te worden en zeer melodieus. Qua tekst stelt het bijzonder weinig voor, maar daar besluit ik me deze keer eens overheen te zetten. "Kill Us All" laat een Twista in topvorm horen, hij doet zijn bijnaam snelste rapper op aarde eer aan, dit is voor niemand bij te houden.

Voor "Pimp It On" heeft Twista de hulp ingeroepen van Eightball en oldskool-legende Too $hort. De beat is vrij simpel, maar het optreden van Too $hort vergoedt veel. "Slow Jamz" komt de laatste tijd nogal vaak voorbij op TMF en MTV. Persoonlijk vind ik dit nummer een belediging voor het hele hiphop-genre. Het gemaakt geile gehijg van Jamie Foxx in het refrein doet pijn aan de oren, ook de produktie van coming man Kayne West is erg matig.

Snel door naar "Overnight Celebrity". Dit nummer is wederom geproduceerd door Kayne West en deze keer klinkt het wel aardig. Hij maakt slim gebruik van samples van soul-grootheid Michael Bennett, zonder ze te misbruiken. "Still Feels So Good” is een saai nummer met een irritant R&B refrein, snel door dus. "Drinks" is een nummer voor in de clubs, ditmaal met een aardig en catchy refrein. "Badunkadunk" is een typisch down-south nummer. Lome beats en in het bezit van vervelende hooks, snel door naar het volgende nummer dus. "One Last Time" is een zeer behoorlijk nummer met een goede opbouw, echt een nummer dat je lekker op het strand wil draaien onder het genot van een biertje.

De naam R. Kelly is opzich al voldoende reden om een nummer over te slaan en "So Sexy" is geen uitzondering. De raps zijn wel aardig, maar het jankerige gehijg van R. Kelly is een marteling voor je boxen. "Higher" is al niet veel beter, ditmaal is dat de schuld van Ludacris, die om mij totaal onbekende redenen vrij populair is. "Snoopin'" is daarentegen wel een aardig nummer, lekker rustig met een positief geluid.

"Like A 24" is wederom niet de moeite waard. Schreeuwerig, slordig en een beat waar Master P zich nog voor zou schamen. Een nummer als "Hope" kan natuurlijk niet ontbreken op een cd als deze. Samen met Cee-Lo wil Twista de wereld verbeteren en huurt daar een kinderkoortje voor in. "Sunshine" maakt gebruik van "Bill Withers" Lovely Day" en eerlijk is eerlijk, het is best aardig gelukt. Dit nummer doet je wederom verlangen naar de zomer. "Art & Life (Chi-Roc)" is het laatste nummer van de cd, een saai en overbodig nummer. Het is al honderden malen eerder gedaan en vaak ook beter.