DVD Review: L.O.T.R.: The Two Towers

In totaal zijn er aan de film 16 scènes toegevoegd, op iedere disc 8, al vind ik zelf de fanclub credits niet echt een toegevoegde waarde hebben. Verder zijn er 19 scènes uitgebreid. Door de kwaliteit van de nieuwe scènes in The Fellowship of the Ring zijn mijn verwachtingen hoog gespannen.


Nou, na 3 uur en 3 kwartier kijken zet ik de dvd-speler uit, het antwoord op de vraag waar jullie allemaal op wachten moet er nu uitkomen: Was het die extra euro's en die paar maanden wachten waard? Ik kan die vraag nu met een volmondig "ja" beantwoorden. Het verhaal is niet alleen een stuk duidelijker geworden, er worden gewoon een aantal grote vragen beantwoord die in de bioscoop versie totaal niet aan bod kwamen.

Enkele voorbeelden van de gaten (zonder al te veel te willen verraden natuurlijk): op het moment dat Aragorn bijkomt aan de oever van een rivier en er een paard naast hem staat, kent hij het beestje bij zijn naam!! Vreemd, aangezien het de eerste keer is dat het dier in de bioscoop versie langskomt. Ook worden de motieven van Faramir (de broer van Boromir) een stuk duidelijker en daardoor wordt dit karakter ook behoorlijk wat interessanter. Dit zijn nog maar twee voorbeelden van de toegevoegde scènes.


Is er dan niets aan te merken op deze DVD? Jawel... maar dat is meer mijn persoonlijke mening. Er zijn nog een aantal scènes met de Ents toegevoegd, een verhaallijn in de film die mij al te lang duurde in de originele versie.