Game Review: Aliens vs. Predator Extinction

Uitdaging

Het is leuk om de verschillende rassen te leren kennen en ermee te spelen. De Marines zijn het makkelijkst, de Aliens het moeilijkst, maar als je alles eenmaal onder de knie hebt valt iets anders op.

De missies zijn saai, net als de locaties waar ze zich afspelen. Het landschap is niet bepaald inspirerend en voor beiden geldt ook dat ze gewoon niet origineel zijn. Een belangrijk minpunt in een spel dat zeker potentie heeft.

Extra's

Naast de gewone campagnes kun je ook vijf tutorials spelen, waarin je wordt uitgelegd hoe het spel in elkaar steekt en hoe je met de verschillende rassen uit de voeten kunt.

Verder is er nog een Bestiary aanwezig, een soort handboek waarin alle eenheden en items worden beschreven. Een handige optie, want zeker als je net begint is het onderscheid tussen de verschillende Predators en Aliens nogal eens een raadsel.

Conclusie

Zoals ik al zei is Aliens vs. Predator Extinction een spel met potentie. Het ziet er op zich prima uit en hoewel het geluid aan de saaie kant is boden de prima controls en drie zeer verschillende rassen de mogelijkheid tot een prima RTS op de Xbox.

Helaas is het geluid niet het enige dat saai is. Ook de maps zijn weinig origineel en de missies lijken allemaal op elkaar. Zoek dit, vernietig dat, overwin. De levensduur van AvPE is dan ook niet lang, doorgewinterde gamers zullen niet al te lang plezier hebben van deze titel.

Aliens vs. Predator Extinction krijgt van mij een 6

PluspuntenMinpunten
  • Grafisch goed verzorgd
  • Goed bedienbaar
  • Rassen bieden voldoende variatie
  • Geluid is saai
  • Maps zijn saai
  • Missies zijn saai
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore6

    Discussiëren over Xbox games op ons forum? Dat kan in het centrale Xbox topic!