CD Review: Big Brovaz - Nu-flow

De cd begint met het nummer waardoor ik Big Brovaz leerde kennen en dat ik zo ontzettend leuk vind: 'Nu Flow'. Het nummer wordt intussen grijs gedraaid, maar echt vervelen doet het (nog?) niet. Hoe dan ook, een goed begin.

Het volgende nummer 'Gotta Get' vind ik eigenlijk niet zoveel bijzonders. Een standaard hiphop/R&B nummer. 'Don't Matter' daarentegen, die daarop volgt, klinkt wel erg goed.

'Baby Boy' is een lekker rustig nummer, gevolgd door het aparte 'Ain't What You Do'. Het nummer is uptempo, begint met de circus achtige intro die we ook kennen van 'Nu Flow' en heeft een vrolijke melodie, niks mis mee!

'OK' is de single die 'Nu Flow' opvolgt en met reden. Minder bijzonder dan andere tracks op het album, maar daardoor niet minder sterk, integendeel. 'I Know You're There' is weer een rustig R&B nummer, hoewel geen van de tracks op het album puur R&B is te noemen.

Het persbericht, waaruit ik ook heb gequote op de vorige pagina, beloofde een rock-track in de vorm van 'Taking It Global'. Dat vind ik overdreven. Een paar rock samples maken nog geen rocknummer, R&B nummer met een snufje, maar dan ook een klein snufje, rock vind ik meer dan genoeg.

'Summertime' heeft inderdaad wel dat typische Latijns Amerikaanse zomerse. 'Find A Way' en 'Little Mama' zijn allebei erg goede, wat meer standaard tracks. 'This Music' is een erg apart nummer qua beat en valt net zoals 'Nu Flow' om die reden op. Voordat de cd afsluit met een rock remix van 'OK' (denk aan een drumcomputer en een paar rocksamples) nog het erg lekkere rap/hiphop nummer 'Don't Watch That' en we zijn weer bij het begin.

Conclusie

Het persbericht beloofde een origineel album en dat is niets teveel gezegd. Het is moeilijk om nummers te omschrijven in stijl, simpelweg omdat veel nummers van alles wel iets hebben. De nummers onderling zijn gevarieerd, maar lijken genoeg op elkaar om het 'album gevoel' te krijgen.

Ik hoor geen 'Nu Flow' achtig nummer op het album, het is voor het eerst dat ik geen idee heb wat ik als volgende single zou kiezen als ik het voor het zeggen had.

Big Brovaz' Nu-flow krijgt van mij een 7


Tracklist:
1 - Nu Flow - 3:22
2 - Gotta Get - 3:24
3 - Don't Matter - 4:51
4 - Baby Boy - 4:01
5 - Ain't What You Do - 3:46
6 - OK - 3:17
7 - I Know You're There - 4:08
8 - Taking It Global - 3:50
9 - Summertime - 3:53
10 - Find A Way - 3:41
11 - Little Mama - 4:12
12 - This Music - 3:32
13 - Don't Watch That - 3:48
14 - OK (Rock Remix) - 3:32