Film Review: Star Wars Episode II: Attack Of The Clones

Hier volgt een kleine samenvatting van de andere vier films

Star Wars Episode I: The Phantom Menace: (1999)
Als, zo'n dertig jaar voor de gebeurtenissen in A New Hope, de Neimoidiaanse Handelsfederatie een blokkade heeft opgeworpen rondom Naboo stuurt de senaat twee Jedi-ridders die kant op om te onderhandelen. Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) en Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) nemen deze taak op zich maar treffen daar aangekomen een robot-invasieleger aan. Ze weten met Amidala, de koningin van Naboo (Natalie Portman) ter nauwernood te vluchten. Als ze een tussenstop maken op Tatooine om het schip te repareren, treffen ze daar de hoog in 'The Force' getalenteerde kleine jongen Anakin Skywalker (Jake Lloyd) aan. Ze nemen hem mee naar Coruscant. Daar wordt besloten terug te keren naar Naboo om de planeet te bevrijden uit de handen van de Neimoidianen. Ondertussen zit, zonder dat ze het doorhebben, de duistere Darth Maul (Ray Park) achter ze aan.

Star Wars Episode IV: A New Hope: (1977)
Prinses Leia (Carrie Fisher), een senator en rebellenleidster, is in het bezit gekomen van de plannen van de Death Star, een verschrikkelijk wapen van het keizerrijk. Achterna gezeten door het soldaten van het Keizerrijk, onder leiding van de duistere Darth Vader (David Prowse), vlucht ze richting de planeet Tatooine om de hulp in te roepen van Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), een Jedi-ridder die daar in afzondering leeft. Als haar schip vlakbij Tatooine is haalt Darth Vader haar helaas in. Vlak voordat ze gevangen wordt genomen verbergt ze de plannen in de robot R2-D2, die samen met zijn compagnon C-3PO weet te vluchten. Op Tatooine komen ze in het bezit van Owen Lars en zijn neef Luke Skywalker (Mark Hamill). Luke weet ze naar Kenobi te brengen en samen beginnen ze een tocht om de robot met de plannen veilig op Alderaan, de thuisplaneet van de prinses, af te leveren. Ze worden hierin bijgestaan door kapitein Han Solo (Harisson Ford) en zijn vriend Chewbacca, een wookiee (een enorm harig lang beest), de piloten van een schip wat ze huren. Een hachelijk avontuur volgt waarin ze onder andere Leia bevrijden en helden worden van de Rebellie.

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back: (1980)
De rebellen, waaronder Luke, Leia en Han, zijn ondergedoken op de ijsplaneet Hoth. Darth Vader, op zoek naar Luke Skywalker, weet hen echter op te sporen en de rebellen moeten vluchten. Luke vertrekt naar Dagobah, in een visioen vertelde Kenobi hem dat hij daar de Jedi-meester Yoda (Frank Oz) zal aantreffen die hem zal trainen om een Jedi te worden. Han, Leia, Chewbacca en C-3PO vertrekken in Han's schip, de Millennium Falcon. Deze ligt echter half in puin waardoor vluchten een stuk moeilijker gaat. Met het keizerrijk op hun hielen schuilen ze in de mijnstad Cloud City van Han's vriend Lando Calrissian (Billy-Dee Williams). Hier worden ze echter door Darth Vader gevangen gezet. Luke, inmiddels in training bij Yoda, wordt dit gewaar en vertrekt direct om zijn vrienden te redden. Hij loopt recht in de val die Darth Vader voor hem gezet heeft. In een gevecht op leven en dood onthult Vader zijn ware identiteit. Leia en Lando moeten uiteindelijk Luke redden. Han wordt, ingevroren, naar Jabba The Hutt afgevoerd door de premiejager Boba Fett.

Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi: (1983)
Luke en Leia proberen Han uit de klauwen van Jabba The Hutt te redden. Ze weten echter niet dat het keizerrijk bezig is met het bouwen van een tweede Death Star. Als de rebellen hier achter komen wordt er dan ook gelijk een aanvalsplan in orde gemaakt. Ze weten echter niet dat de keizer (Ian McDiarmid) zelf er voor heeft gezorgt dat ze achter de locatie van de nieuwe Death Star kwamen. Darth Vader en de keizer in eigen persoon daar, bij de planeet Endor, met een enorme vloot op ze staan te wachten om voor eens en altijd de rebellie de kop in te drukken. Op Endor krijgen Han en Leia hulp uit een onverwachte hoek: haar bewoners, een volkje bestaande uit kleine beertjes genaamd Ewoks. Luke vertrekt naar de Death Star in een poging Darth Vader tot de goede kant van 'The Force' te leiden. Ondertussen vindt rondom de Death Star een grote slag tussen de rebellen en de enorme vloot van het keizerrijk.


Andere Star Wars films:
Naast de 'episodes' bestaan ook de volgende films

Star Wars Holiday Special: (1978)
Luke, Leia, Han, de robotten en Chewbacca vertrekken naar Chewie's thuisplaneet om zijn familie op te zoeken. Een korte film met weinig inhoud. Leuk detail is het tekenfilmpje wat hierin voorkomt waarin we voor het eerst kennis maken met de beruchte premiejager Boba Fett.








Caravon Of Courage: An Ewok Adventure: (1984)
De familie Towani stort neer op Endor. Op zoek naar hulp worden de ouders, Jeremitt (Guy Boyd) en Catarine (Fionnula Flanagan) gevangengenomen door de reus Gorax. De achtergebleven kinderen, Cindel (Aubree Miller) en Mace (die net het jongere broertje van Luke Skywalker lijkt) (Eric Walker) worden liefdevol opgevangen door de Ewoks. Samen besluiten ze een poging te ondernemen om de ouders van de twee kinderen te redden. Ondertussen raakt Cindel bevriend met de Ewok Wicket (Warwick Davis). Een televisiefilm bedoeld voor kinderen.





Ewoks: The Battle For Endor: (1985)
In het vervolg op de eerdere Ewok-film wordt de familie van Cindel, die bij de Ewoks woonden totdat hun schip gerepareerd was, uitgemoord door koning Terak (Carel Struycken) en de heks Cheral (Siân Phillips). Samen met Wicket weet Cindel te vluchten en ontmoet dan de kluizenaar Noa (Wilford Brimley), een oude man die jaren geleden op Endor neergestort is. Als Terak en Cheral Cindel gevangen nemen gaan Noa en Wicket proberen Cindel te bevrijden. Net als zijn voorganger is dit een televisiefilm, meer bedoeld voor kinderen en van weinig belang voor het Star Wars verhaal.



Star Wars Trilogy: Special Edition: (1997)
Ter ere van 20 jaar Star Wars heeft Lucas de gehele oude trilogie (A New Hope, The Empire Strikes Back en Return Of The Jedi) enorm aangepakt en opnieuw in de bioscoop uitgebracht. Naast het schoonmaken van de film, het verbeteren van de geluids- en beeldkwaliteit werden we ook getrakteerd op kleine veranderingen en een paar extra scenes. Zo zien we eindelijk Coruscant, de stadsplaneet vanuit waar de Keizer regeert. Ook zien we meer van Mos Eisley en wat extra scenes met bijvoorbeeld Jabba The Hutt.