FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 juni 2002

Dader Hakan K. toch niet vast

tha master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dader Hakan K. zit toch niet vast, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten aan het NOS-Journaal. Eerder zond het NOS-Journaal een interview uit waaruit opgemaakt kon worden dat de dader Hakan K. weer gearresteerd was. Dat bleek een vergissing te zijn.

Eerdere berichtgeving
Dit is het laast gerectificeerde bericht. We houden jullie op de hoogte als er meer bekend wordt.

Tofting heeft mogelijk voet gebroken

De Deense middenvelder Stig Tofting blesseerde zijn linker voet bij de 2-1 overwinning van zijn team op Uruguay vandaag en zal een rontgenfoto moeten laten maken om erachter te komen wat de schade aan de voet inhoud.

"Ik heb het gevoel dat ik iets gebroken heb in mijn voet. Ik had er al eerder problemen mee dit seizoen en uit voorzorg zal ik dus een foto laten maken" vertelde Tofting na de wedstrijd aan reporters. Zijn linker voet was ingepakt in verband maar het leek erop of hij pijnloos kon lopen.

Tofting en mede verdedigende middenvelder Thomas Gravesen vormen een belangrijk duo voor het Deense team in het centrum van het middenveld vlak voor de verdediging.

Denemarken neemt de leiding in groep A samen met Senegal, gevolgd door Uruguay en titelhouder Frankrijk die onderaan staan. Denemarken speelt tegen Senegal op 6 juni.

Monsterzege Duitsers is geen record

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

Hoewel de uitslag van Duitsland - Saudi-Arabië (8-0) zeer opmerkelijk te noemen is, is het niet de hoogste uitslag ooit op een WK-eindronde. In 1982 liet Hongarije niets over van El Salvador, wat resulteerde in een 10-1 einduitslag.

Deze recordoverwinning staat ook te boek als enige wedstrijd op een WK waarin de dubbele cijfers werden gehaald. Een verschil van negen doelpunten was al wel eerder gebeurd: In 1954 versloegen de Hongaren de Koreaanse Republiek al met 9-0, een kunststukje dat in 1974 nog eens door Joegoslavië geëvenaard werd, toen met Zaïre als slachtoffer.

Overigens was een 8-0 overwinning ook al 2 keer eerder gehaald. De laatste keer gebeurde dit in 1950. Uruguay versloeg Bolivia toen met deze cijfers. Één keer werd deze monsterscore zelfs in een kwartfinale-duel gehaald. In 1938 al wist Zweden 8 maal het Cubaanse doel te vinden.

Brand verwoest loods met benzineproducten

Gizmo4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote brand in de loods van het Naardense bedrijf Multi Sales heeft voor grote rookwolken boven de vestingstad gezorgd. De brand ontstond rond kwart voor zes en ongeveer een uur later was de loods volledig uitgebrand. Er vielen geen gewonden. Panden in de directe omgeving liepen enkel rook- en waterschade op. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Multi Sales is een bedrijf dat de bevoorrading van benzinestations verzorgt. Doordat er benzineproducten in de loods lagen opgeslagen, ontstond er zwarte rookwolken die in een groot deel van de omgeving waarneembaar waren.

Bij de brand zijn geen grote concentraties gevaarlijke stoffen vrij gekomen. "Er is geen gevaar voor de volksgezondheid' aldus een brandweercommadant. Het bedrijf was vorige maand nog door de brandweer gecontroleerd.

Pieffff sprong op haar fiets en maakte enkele foto's.

Zie ook het forum voor meer foto's ( in de originele resolutie ).

Button wil bij Renault blijven

Jenson Button heeft aangegeven dat hij bij Renault wil blijven voor het volgende seizoen. Button staat nog steeds onder contract bij Williams, maar wil graag langer blijven bij het team van Flavio Briatore.

"Ik ben heel tevreden over onze resultaten tot nu toe, en ik wil graag bij dit team blijven", is de reactie van Button.
Omdat Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya op dit moment goed presteren lijkt de kans klein dat Button volgend jaar bij Williams rijdt.

"Renault is duidelijk in een opwaartse spiraal, en ik sluit niet uit dat we over enkele jaren de concurrentie aankunnen met Ferrari. Bovendien is het is niet goed om telkens van team te wisselen, en de drie top-teams lijken niet van plan om hun coureurssamenstelling te wijzigen. Wanneer je in een nieuw team komt heb je altijd een gewenningsperiode", aldus Button.

Dader verkrachtingsdrama Alanya weer vast

Hakan K, een van de daders van de moord op Marijke van Dijken en de verkrachting van haar twee vriendinnen zit weer vast. Dat meldt de Turkse minister Sami Turk in het acht uur journaal.

Door het Openbaar Ministerie wordt uitgezocht wat er mis is gegaan bij de vrijlating op basis van de amnestiewet in Turkije. Hakan K. kreeg levenslang, dit houdt volgens de amnestiewet een straf van 18 jaar in. Ook vermeld de amnestiewet een strafvermindering in van 10 jaar van de gevangenen. Uitzondering op de regel zijn hier verkrachters die geen strafvermindering kregen.

Minister Sami Turk wilde niet zeggen of Hakan K. zijn gehele straf moet uitzitten, want de rechtelijke uitspraak over vrijlating kan niet worden teruggedraaid.

Novella 2000: Schiffer topless lijk

Dailyweird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Italiaande magazine Novella 2000 ziet Claudia Schiffer eruit als een topless lijk. Het blad maakte deze opmerking nadat het naaktfoto's van het Duitse topmodel plaatste zonder haar toestemming. Schiffer heeft herhaaldelijk gewaarschuwd een aanklacht in te dienen als er naaktfoto's van haar geplaatst worden zonder haar toestemming.

Bij Mafste nieuws kan je naaktfoto's bekijken van Claudia Schiffer.

Moord op kind van vier jaar live op TV

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Filipijnen hebben televisiekijkers tijdens een live uitzending van een gijzeling in de hoofdstad Manila kunnen aanschouwen hoe een van de gijzelnemers een kind van vier doodstak. De dader werd meteen na deze actie door de politie doodgeschoten, waarna omstanders op de dode man intrapten.

De politie, die verweten wordt een onervaren journalist de onderhandelingen te hebben laten voeren, zei het te betreuren dat bij dit gijzelingsdrama een kind om het leven is gekomen. Na de uitzending werden lokale radiostations overspoeld met telefoontjes van woedende mensen die het optreden van de politie laf vonden en hen "klootzakken" noemden.

'Golden Jubilee' voor Queen Elizabeth

In Groot-Brittannië staat men vandaag uitgebreid stil bij het gouden jubileum van Queen Elizabeth. De komende vier dagen zijn er overal in het land jaarmarkten, straatfeesten en muzikale evenementen.

Eigenlijk zat Elizabeth in februari precies vijftig jaar op de troon. Maar de feestelijkheden worden nu pas gehouden omdat het voorjaar beter geschikt is voor het feest.

Vanavond is in het Buckingham Palace één van de hoogtepunten van het feest. Dan is er een klassiek concert waarvoor 12.000 gasten, onder wie Camilla Parker Bowles (de vriendin van Charles), uitgenodigd zijn. Door de uitnodiging van Camilla erkent de koningin de relatie tussen Charles en Camilla voor het eerst openlijk.

Aankomende maandag zal er bij het paleis een popfestival met onder andere Queen, Elton John, Paul McCartney en Cliff Richard zijn. Dinsdag worden de festiviteiten afgesloten met een parade waaraan 20.000 mensen deelnemen.

El Hadji Diouf mogelijk naar Liverpool

Diouf stond met zijn pass aan de basis van de eerste goal op dit wereldkampioenschap, die Senegal een zeer verrassende overwinning bracht. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld van een aantal clubs.

Diouf die het afgelopen seizoen voor Lens uitkwam, is Afrikaans voetballer van het jaar. Liverpool zei vandaag al in gesprek te zijn met de speler en zijn club over een mogelijke transfer. Het zien van de wedstrijd tegen Frankrijk heeft zijn kansen er niet slechter op gemaakt.

Frankrijk zakt bij bookmakers

Deuf wist ons vandaag het volgende te melden:

Frankrijk is bij de Engelse bookmakers na de verloren wedstrijd tegen Senegal meteen flink gedaald. Waren ze tot voor de openings wedstrijd nog dik favoriet, staan ze nu op de 4e plaats. Italië en Argentinië zijn nu de grote favorieten. Als Italië wereldkampioen zou worden krijg je 5 maal je inzet terug.

Italie 5.0
Argentinie 5.0
Brazilie 5.5
Frankrijk 6.5
Spanje 7.5
Engeland 13.0
Portugal 15.00

Schwalbe op WK kost 1.367 euro

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

Spelers die over de schreef gaan tijdens het WK in Japan/Korea, al dan niet beloond met een gele of rode kaart, gaan de FIFA geld opleveren. De wereldvoetbalbond heeft de 'score'-lijst van boetes vastgesteld. De voetballers die een schwalbe maken, shirtje trekken of een rode kaart krijgen, mogen per geval 1.367 euro overmaken naar de rekening van Blatter en de zijnen. Een tweede gele kaart in het WK-toernooi is goed voor 863 euro.

[WK] Uitslag Duitsland - Saudi-Arabië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Duitsland en Saudi-Arabië (Groep E) is geëindigd in een 8-0 overwinning voor Duitsland.

De Duitsers waren superieur ten opzichte van Saudi-Arabië. Klose opende de score voor Duitsland al in de 20e minuut. In de 25e minuut trof hij weer doel. In de 42e minuut was het vervolgens de buurt aan Ballack (3-0), waarna Jancker in de 45e minuut de 4-0 mocht aantekenen.

In de tweede helft duurde het een tijdje voordat er weer een doelpunt viel. Maar in de 70e minuut ging de doelpuntenmachine weer aan. Het was opnieuw Klose die doel trof. Drie minuten later, in de 73e minuut dus, was het Linke die de 6-0 op het scorebord bracht. Bierhoff schoot in de 84e minuut de 7-0 binnen. In de blessuretijd bracht Schneider door middel van een vrije trap de eindstand van 8-0 op het scorebord.

Morgen staan er vier wedstrijden op het programma. Om 07:30 uur zal Argentinië tegen Nigeria spelen. Om 09:30 uur neemt Paraguay het op tegen Zuid-Afrika. Om 11:30 uur speelt Engeland tegen Zweden. En om 13:30 uur tenslotte, speelt Spanje tegen Slovenië.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Japanse politie pakt zwarthandelaar

De politie in Japan heeft zaterdag in Niigata een 43-jarige Brit gearresteerd die probeerde op de zwarte markt kaarten te verkopen.
De man probeerde toegangsbewijzen voor het duel tussen Kameroen en Ierland van de hand te doen. Voor hij werd aangehouden, wist de Brit in ieder geval voor 20.000 yen (171,80 euro) een kaart te verkopen.

"Het is een eerste keer dat we een zwarthandelaar bij een stadion hebben weten aan te houden", volgens een woordvoerder van de politie.

Mega TOP 100 haalt Gerard Joling uit de lijst

De ode van Gerard Joling aan Pim Fortuyn, At Your Service, verdwijnt morgen uit de Mega Top 100. Het bedrijf Mega Chart, dat de hitlijst samenstelt, vermoedt dat iemand het plaatje massaal opkoopt om het met stip op nummer één te krijgen. De single kwam deze week binnen op nummer 50.

Directeur Marcus Muller heeft het bericht vandaag bevestigd. Mega Chart begint maandag een onderzoek naar de kwestie. Muller wil niet ingaan op het gerucht dat Jolings platenmaatschappij Multidisk achter de zaak zou zitten.

Wel wil Muller zeggen dat er onwaarschijnlijk veel exemplaren van At Your Service zijn verkocht. "Wat we nu zien, is geen normale consumentenverkoop ".

Fraude

De Telegraaf meldt vandaag dat ze in het bezit is van brieven waarin Multidisk-directeur Danny Bultman aan platenzaken bevestigt een grote partij singles van Gerard Joling te hebben opgekocht.

De manager van Gerard Joling, Pim van der Kolk, is verbaasd over de actie van Mega Charts. "Ik geef toe dat 10.000 singles verkopen binnen een week voor Nederlandse begrippen exceptioneel is. Toch denk ik dat er heel veel mensen zijn die het gewoon een geweldige plaat vinden"

De opbrengst van de single gaat naar een goed doel, dus financieel wijzer lijkt niemand te worden van de fraude.

At Your Service, nu nog op nummer 50 in de Top 100

Uitslagen van zaterdag 1 juni

Ierland - Kameroen 1-1
Vanochtend was het de beurt aan Ierland tegen Kameroen. Die Ieren waren bij voorhand zeker geen favoriet. Zonder Roy Keane hebben ze een tijd lang niet gewonnen en het warme weer was meer een voordeel voor Kameroen. De wedstrijd begon rustig met een paar kleine kansen aan beide zijden. Vanuit het niets kwam het eerste doelpunt voor de Afrikanen, van de voet van Mboma uit een voorzet van Eto'o.
Na de rust waren het de Ieren die het initiatief namen en de meeste kansen kregen. Ze vreesden voor een uitslag zoals die van gisteren en deden er alles aan om gelijk te komen. Dat lukte, Jason Holland scoorde een doelpunt en zo komen wij Nederlanders toch nog een beetje voor op het WK. Na dit gelijke spel was het Ierland die het spel bepaalde, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren.

Uruguay - Denemarken 1-2
Opstellingen:
Uruguay
keeper: Fabian Carini
verdedigers: Gustavo Mendez geel '25, Paolo Montero, Pablo Garcia, Dario Rodriguez(doelpunt '47) (Federico Magallanes '87)
middenvelders: Gianni Guigou, Alvaro Recoba(Mario Regueiro '80), Sebastian Abreu(Richard Morales '88), Gonzalo Sorondo
aanvallers: Dario Silva, Gustavo Varela.

Denemarken
keeper: Thomas Sorensen
verdedigers: Stig Tofting, Rene Hendriksen, Martin Laursen, Jan Heinze geel 33'(Niclas Jensen 57')
middenvelders: Thomas Helveg, Thomas Gravesen, Jesper Gronkjear(Martin Jorgensen 70')
aanvallers: Jon Dahl Tomason (doelpunt 45' en 83'), Ebbe Sand(Christian Poulsen 89'), Dennis Rommedahl.

Deze wedstrijd begon gelijk goed met wat kansen over en weer. Denemarken kreeg de bal 5 maal tussen de palen waaronder een kopbal op de lat. Uruguay kreeg er 2 tussen de palen waarvan 1 van de 2 gevaarlijke vrijetrappen van Recoba.

In de 45ste minuut kon de pas door AC Milan aangetrokken Tomasson de 0 - 1 binnentikken na een actie en strakke pass van Gronkjear.

Toen de 2de helft nog maar 2 minuten oud was maakte Dario Rodriguez een prachtige goal na een corner die na opgepikt hoog voorgegeven werd waarna Rodriguez
de bal in een keer keihard in het net volleerde. Na deze goal gooide
Uruguay de verdediging dicht in de hoop de 1 - 1 vast te houden. Dit
zorgde voor een stuk minder boeiende beelden op een paar kansjes over en weer na. Totdat Tomasson na een zuivere pas van Jorgensen de bal onhoudbaar achter Carini kopte en daarmee de winnende treffer maakte gezien er tot het eindsignaal weinig meer gebeurde.

Statistieken:
Uruguay Denemarken
1 Doelpunten 2
7 Schoten 10
3 Schoten op Doel 7
13 Overtredingen 8
8 Hoekschoppen 7
1 Buitenspel 2
47% Balbezit 53%

Duitsland - Saudi-Arabië 8-0
Duitsland heeft zojuist zijn eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië overtuigend gewonnen met 8-0. In de 20ste minuut maakte de jonge aanvaller Miroslav Klose de openingstreffer. Vijf minuten later zorgde hij voor de tweede goal aan Duitse zijde. De ruststand van de wedstrijd was 4-0, door twee doelpunten van Michael Ballack en Carsten Jancker vlak voor rust.

In de tweede helft rondden de Duitsers het klusje af tegen de matte Saudi's. Klose maakte zijn derde doelpunt in de 70ste minuut. Door goals van Thomas Linke en Oliver Bierhoff liep Duitsland uit naar een grote voorsprong. In de blessuretijd wist Bernd Schneider een vrije trap te verzilveren: 8-0.

Afghaanse oorlog online gevoerd

BugsZero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan voeren hun oorlog via de computer. Door gebruik te maken van de Tactical Web Page, een geheime en sterk beveiligde website, kunnen de militairen in het veld en generaals op de geallieerde basis Bagram net buiten Kabul rechtstreeks in verbinding staan met het Central Command in Florida, het oppercommando voor de strijd in Afghanistan.

Het systeem staat in Bergram in een paar modderige tenten waar tientallen soldaten achter tafels met laptops zitten. Af en toe kijken ze op naar grote kaarten van Afghanistan die op schermen worden geprojecteerd. Amerikaanse generaals in Bagram en hun commandanten in het Central Command te Florida zien via het systeem exact dezelfde kaarten en informatie, en kunnen middels chatrooms meteen met elkaar overleggen. Het systeem is het centrale verzamelpunt van alle tactische gegevens en meldingen. Berichten met de laatste informatie uit het veld rollen over het scherm, op kaarten worden de eigen en de vijandelijke posities in beeld gebracht.

"De regel hier is dat belangrijke informatie nooit meer dan twee muisklikken weg mag zijn", zegt officier kennismanagement, majoor Keith Hauk, tijdens een rondleiding door de hightech-tenten.
"Het systeem is niet door hackers te kraken", volgens een commandant. Het LAN-netwerk in Bagram is voorzien van firewalls en systemen die elke indringer meteen opmerken. "Er zijn een paar pogingen geweest van niet-geïdentificeerde computers om toegang te krijgen, maar op zulke momenten stellen wij extra firewalls in", zegt luitenant-kolonel Bryan Dyer.

Commandanten aan het front voorzien het systeem doorlopend van informatie, zodat McNeill en ook het hoofdkwartier in Florida altijd op de hoogte blijven van de actuele situatie. "Als iedereen is ingelogd, kan de baas dingen op de kaart aanwijzen en plannen maken zonder dat iedereen op dezelfde plaats hoeft te zijn", aldus systeemcommandant Dyer.

[WK] Uitslag Uruguay - Denemarken

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Uruguay en Denemarken (Groep A) in Ulsan (Zuid-Korea) is geëindigd in een 1-2 winst voor Denemarken.

In de 44e minuut scoorde John Dahl Tomasson, op aangeven van oud-Ajacied Jesper Gronkjaer, de 1-0 voor Denemarken. Twee minuten na rust (47e minuut) maakte Rodriquez de 1-1. De wedstrijd leek toen een beetje dood te bloeden. Maar in de 82e minuut maakte, weer Tomasson, de 1-2 voor Denemarken.

Om 13.30 uur vanmiddag speelt Duitsland nog tegen Saudi-Arabië.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Volendam gaat drugsgebruik aanpakken

De politie in Volendam is ervan overtuigd dat in Nederland nergens zoveel harddrugs wordt gebruikt als in het oude vissersdorp. Daarom start de politie vanaf heden met een drie maanden durend zomeroffensief tegen harddrugs.

Gedurende de maanden juni-juli-augustus zal het wijkteam Volendam-centrum het bezit, de handel en het gebruik van harddrugs via controles in burger bestrijden. Ook zal geprobeerd worden het drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan en de bevolking bewust te maken van de gevaren en gevolgen van een hoge tolerantie ten aanzien van drugs.

De laatste tijd blijkt dat steeds meer jonge Volendammers harddrugs als cocaïne en speed gebruiken. Probleem is dat veel Volendamse jongeren drugs als iets heel normaals beschouwen.

Justitie heft beperkingen tegen Van Der G. op

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Over de moord op Fortuyn en het onderzoek naar verdachte Volkert van der G. worden door justitie weinig mededelingen gedaan. Het openbaar ministerie wil geen risico lopen dat het onderzoek door een stommiteit wordt verprutst. Persofficier van justitie, mr. M. Bloos uit Amsterdam: ,,De druk om naar buiten te treden is enorm.'' Toch wordt alleen technisch bewijs gemeld, zoals over de gebruikte munitie bij de moord.

Niet stilzwijgend

Tot nog toe bestond de indruk dat Van der G. totaal zwijgt. Helemaal correct is dat niet. Justitie-zegsman mr. R. Meulenbroek: ,,Van der G. legt geen verklaring af die wij graag van hem willen. Over zijn motivatie, bijvoorbeeld.'' Van der G. overlegt wel uitvoerig met zijn advocaat mr. A. Franken. Of hij het bij die gesprekken ook over de zaak zelf heeft, weet justitie niet. Het contact tussen een advocaat en verdachte mag niet afgeluisterd worden.

In totaal werken 55 rechercheurs aan de zaak. Alle aanwijzingen worden nagegaan. Ook of er meer mensen bij de zaak betrokken zijn. Een aanwijzing kan zijn, waar het pistool vandaan komt waarmee Van der G. op Fortuyn heeft geschoten. Het gaat om een zwaar kaliber (9 mm), dat niet zomaar in het zwarte circuit te koop is. Van der G. lijkt bovendien een geoefend schutter. De terugslag van een dergelijk wapen is heftig. Fortuyn werd getroffen door vijf kogels. De politie speurt naar plaatsen waar Van der G. kan hebben getraind.

Beperkingen opgeheven

Inmiddels werd vandaag bekend dat justitie in Amsterdam de beperkingen die opgelegd waren aan verdachte Volkert van der G. heeft opgeheven. Dit betekent dat hij niet langer in totale afzondering in zijn cel hoeft door te brengen, hij tv, radio en kranten mag hebben, bezoek mag ontvangen, en mag bellen.

Hoofd gevonden bij speeltuintje

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Engelse Southam heeft een man die op dat moment de hond uitliet, een hoofd van een mens gevonden. Hoe lang het hoofd er al lag is niet bekend, maar volgens de politie is er wel vers bloed in de omgeving van het hoofd gevonden.

De man dacht eerst dat hij een kat had gevonden die vast zat in de bosjes. Later heeft hij toch maar de politie gebeld om te zeggen dat hij een hoofd had gevonden. "Ik nam een kijkje en wat ik toen zag was afschuwelijk, het hoofd had kort donker haar en het gezicht lag richting grond dus heb ik niet gezien."

Feest in Dakar

In de hoofdstad van Senegal is gister na de overwinning van het nationale team op titelhouder Frankrijk een groot feest losgebarsten. Vele duizenden mensen gingen de straat op om deze historische overwinning te vieren. Dat Senegal tot 1960 een kolonie van Frankrijk was zal de vreugde en trots flink versterkt hebben.

[WK] Uitslag Ierland - Kameroen

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Ierland en Kameroen (Groep F) is zojuist in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Mboma van Kameroen maakte in de 39e minuut de 1-0. In de 52e minuut maakte Holland de 1-1 voor Ierland.

Kameroen liet in de eerste helft het beste van het spel zien. Het maakte een paar knappe combinaties. Na de eerste helft stond de ploeg dan ook met 1-0 voor.

Pas in de tweede helft kwamen de Ieren opzetten. Kameroen kwam in de problemen en Holland maakte de gelijkmaker. De hele tweede helft was Ierland in de aanval. Maar het kon de druk niet in een doelpunt omzetten.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Echtpaar neergeschoten om eerwraak

Viqtor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam is in de wijk Feyenoord een Turkse man gedood en zijn echtgenote zwaar gewond geraakt bij een schietpartij. De vrouw wordt hiermee voor de tweede maal weduwe, haar eerste echtgenoot overleed negen jaar gelden. Dit jaar hertrouwde de vrouw met een Bulgaar.

Volgens omstanders zou de aanleiding van de moord eerwraak zijn. Omdat de familie het niet eens is met dit huwelijk zou het een 16-jarig neefje opdracht hebben gegeven de vrouw en haar nieuwe echtgenoot neer te schieten.

Internetter stuit op geheimen Pentagon

Een 17-jarige jongen uit Oostenrijk is op internet gestuit op uiterst geheime documenten van het Pentagon. Zo kon hij neuzen in Amerikaanse militaire geheimen. Hij kon bijvoorbeeld details lezen van het ontwapeningsakkoord dat Bush en Poetin afgelopen week sloten.

Al na enkele minuten werd de jongen gebeld door een FBI-agent uit de VS. Die vroeg zich af hoe de jongen in hemelsnaam in de computer van het ministerie van Defensie terechtgekomen was. Kort na dat telefoontje stond ook de politie al op de stoep. De jongen is inmiddels ondervraagd.

Links: ''Nieuwe kabinet wordt een ramp''

Links Nederland maakt zich grote zorgen over de coalitie tussen CDA, LPF en VVD. De linkse partijen in de Tweede Kamer vrezen dat de plannen van de beoogde regeringscoalitie het sociale klimaat in Nederland zullen verslechteren.

Fractievoorzitter Paul Rosenmöller vreest dat de nieuwe coalitie "het meest rechtse kabinet sinds tientallen jaren" wordt. De kersverse PvdA-leider Jeltje van Nieuwenhoven noemt de ontwikkelingen zorgelijk. Beiden wijzen daarbij vooral op het strengere asielbeleid, de invoering van de identificatieplicht, het afschaffen van de gesubsidieerde Melkert-banen, het aanleggen van veel meer nieuwe snelwegen en het niet verhogen van de auto-belasting.

D66 is vooral teleurgesteld dat het correctieve referendum niet doorgaat, en dat Nederland kennelijk een nieuwe kerncentrale gaat bouwen.

Volgens de toekomstige oppositiepartijen gaan de plannen van de nieuwe coalitie ten koste van onderwijs, zorg en milieu. Niet alleen vanuit de linkse oppositie is er kritiek op het kabinet-in-wording. SER-voorzitter, oud-Rabobanktopman en CDA-coryfee Herman Wijffels is het niet eens met de afwijzing van de kilometerheffing.

Film Review: Star Wars Episode II: Attack Of The Clones

Vorige week zaterdag was het precies 25 jaar geleden dat er een zogenaamde space-opera uitkwam. Een science fiction film met een vleugje fantasy. Op zich niet zo bijzonder, eind jaren 70 waren de SF-films nogal populair en vielen ze met bosjes uit de lucht. De regisseur George Lucas zag dit ook in en in een wat melancholische bui besloot hij op de dag van de premiere uit eten te gaan met zijn vrouw. Bij het restaurant aangekomen trof hij een rij aan. Eentje die helemaal richting die bioscoop liep. Vol met mensen die zijn film wilden zien: Star Wars. Een legendarische filmserie was ontstaan. Het verbrak in no-time het bezoekersrecord wat al bijna 40 jaar op naam van Gone With The Wind stond wat pas 20 jaar later weer zou worden gebroken door Titanic. Star Wars werd één van de succesvolste films aller tijden. En zijn vervolgen deden er niet minder om. Nu, 25 jaar later is de vijfde film aan de beurt en fans stonden hier al 3 jaar voor te trappelen. Na het zien van deze film ben ik er van overtuigd dat Episode II een evengroot succes zal worden.

DetailsVerenigde Staten/Australië, 142 minuten
GenreFantasy/Science Fiction
RegieGeorge Lucas
CastO.a. Hayden Christensen, Ewan McGregor, Natalie Portman, Ian McDiarmid, Christopher Lee, Samuel L. Jackson
MuziekJohn Williams
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.