Poetin op staatsbezoek in Vietnam, heeft ook hier overeenkomsten getekend

De Russische president Poetin is voor een staatsbezoek in Vietnam.

Hij werd met militaire eer verwelkomd in Hanoi. Daar zijn gesprekken gepland met de communistische leiders van het land. De Russische president wil ook Vietnamese studenten ontmoeten die in Rusland of eerder in de Sovjet-Unie hebben gestudeerd.

Update 13.05 uur: Tijdens het staatsbezoek aan hebben de Russische president Poetin en zijn Vietnamese tegenhanger To Lam verschillende overeenkomsten afgesloten die voorzien in nauwere samenwerking op het gebied van onderwijs, technologie, olie- en gasexploratie en gezondheidszorg. Poetin zei dat beide landen een gemeenschappelijk belang hebben bij het ontwikkelen van een betrouwbare veiligheidsarchitectuur in de regio Azië-Pacific.

Eerdere berichtgeving: Poetin had gisteren Noord-Korea voor het eerst in 24 jaar bezocht. Samen met heerser Kim sloot hij een overeenkomst die Rusland en Noord-Korea verplichten om elkaar militaire steun te verlenen bij een aanval door derden. Wat dat concreet betekent, is tot nu toe onduidelijk gebleven. Kim sprak zijn volledige steun uit voor de Russische oorlog in Oekraïne.

Westerse waarnemers zijn van mening dat het internationaal geïsoleerde Noord-Korea Rusland voorziet van wapens en munitie voor zijn oorlog tegen Oekraïne. De leiding in Pyongyang ontkent dit.