Indrukwekkend Spanje plaatst zich voor volgende ronde na zege op Italië

Spanje heeft op het EK indruk gemaakt. Tegen Italië domineerden de Spanjaarden de hele wedstrijd en wonnen met slechts 1-0. Door de zege is Spanje ook groepswinnaar in groep C.

Spanje had in de eerste groepswedstrijd al indruk gemaakt tegen Kroatië en ook tegen Italië speelde de Spaanse ploeg fantastisch. Spanje kreeg in de eerste helft genoeg kansen om de score te openen, maar ging slordig om met de kansen. Italië kwam er in de eerste helft er niet aan te pas.

Ook in de tweede helft was Spanje duidelijk sterker dan Italië en was het wachten op het doelpunt van de Spanjaarden. Het doelpunt zou na tien minuten in de tweede helft vallen. Een voorzet van uitblinker Nico Williams werd van richting veranderd en ging in het doel via een Italiaanse verdediger. Na de 1-0 kreeg Spanje kansen op meer doelpunten, maar steeds stuitten ze op de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma.

Spanje is door de overwinning groepswinnaar in groep C.