Club Brugge naar kwartfinales Conference League, Olympiakos na doelpuntenfestijn door

Ajax werd  donderdagavond uitgeschakeld in de Conference League, maar er waren nog zeven wedstrijden in de achtste finales. Tijd voor een overzicht van de kwartfinalisten, de een wat meer felbevochten dan de ander.

Viktoria Plzen - Servette
Zowel in Zwitserland als in Tsjechië kwamen de toeschouwers voor bijna niks: zo'n 3,5 uur voetbal en geen enkele goal. Drie van de vier penalties van Servette gingen mis, de Tsjechen schoten ze allemaal raak en gaan naar de kwartfinales.

Club Brugge - Molde
In Noorwegen won Molde nog met 2-1, maar in België ging het anders. Andreas Skov Olsen scoorde vlak voor en vlak na rust, een dikke twintig minuten later maakte Michal Skorasi het af: 3-0 en Brugge gaat de laatste acht in.

Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise
Na een 0-3 uitoverwinning kon de Turkse ploeg van Jayden Oosterwolde met een goed gevoel de thuiswedstrijd in, maar die ging zowaar verloren. Mathias Rasmussen maakte na een dik uur de enige goal, maar de 0-1 zege was niet genoeg voor de Belgische stuntploeg en het sprookje is daarmee beëindigd, Fenerbahçe is door.

PAOK - Dinamo Zagreb
Thuis wonnen de Kroaten met 2-0, maar in Thessaloniki waren de Grieken een stuk beter. Baba Rahman opende de score na minder dan een half uur, een paar minuten later scoorde Zagreb-speler Petar Sucic, helaas voor hem wel in eigen doel. Brandon Thomas scoorde kort voor rust nog, kort na de pauze was Arbër Hoxha trefzeker voor de bezoekers en dus stond het virtueel weer gelijk. Konstantinos Koulierakis scoorde ruim twintig minuten later echter en een late penalty van Andrija Zivkovic maakte het definitief af: 5-1.

Lille - Sturm Graz
In Oostenrijk won Lille met 0-3 en met dat fundament ging de ploeg de thuiswedstrijd in. Kort voor rust kwamen de Fransen op voorsprong dankzij Tiago Santos, maar nog voor er daadwerkelijk gerust werd trok Mika Biereth de stand gelijk. Daar bleef het echter bij en dus staat Lille in de kwartfinales.

Fiorentina - Maccabi Haifa
Een spectaculaire eerste wedstrijd eindigde in een 3-4 zege voor Fiorentina, na een goal diep in blessuretijd. In eigen huis kwam de ploeg na een uur op voorsprong dankzij Antonin Barak, waarna een late goal van Anan Khalaily voor Haifa de boel niet meer om kon draaien: 1-1 was genoeg voor een kwartfinaleplek voor Fiorentina.

Maccabi Tel Aviv - Olympiakos
De Israëliërs wonnen in Griekenland met 1-4, maar konden niet thuis spelen en in Servië zaten ze totaal niet in de wedstrijd. Voor rust scoorden Daniel Podence, Kostas Fortounis en Ayoub El Kaabi namens Olympiakos, waarna Eran Zahavi met een penalty voor de spanning zorgde: 1-3. Kort daarop scoorde El Kaabi zijn tweede en die zorgde uiteindelijk voor verlenging, waarin Olympiakos zich dankzij goals van Stevan Jovetic en Youssef El-Arabi voor de kwartfinales plaatste.