Liverpool walst kwartfinales Europa League in, wonder voor Leverkusen

In de Europa League zijn donderdagavond de returns gespeeld in de achtste finales. Niet elke wedstrijd was even spannend, maar elders werd het juist pas beslist na een ommekeer in de blessuretijd.

Liverpool - Sparta Praag
De Engelsen hadden in Praag met 1-5 gewonnen en ook op Anfield was het niet zo spannend: binnen een kwartier hadden Darwin Nuñez, Bobby Clark, Mo Salah en Cody Gakpo er al een goal in liggen. Veljko Birmancevic deed kort voor rust iets terug, maar Dominik Szoboszlai en nog eens Gakpo zorgden voor de 6-1 eindstand.

Olympique Marseille - Villarreal
In Frankrijk had Marseille met 4-0 gewonnen, maar toch werd het best nog even spannend. Etienne Capoue opende na een dik half uur de score voor Villarreal, Alexander Sørloth verdubbelde de voorsprong kort na rust en richting het eind van de wedstrijd zorgde Yerson Mosquera voor 3-0. Jonathan Clauss bracht in blessuretijd een eind aan de spanning: 3-1 en Marseille gaat naar de kwartfinales.

AS Roma - Brighton & Hove Albion
In Rome werd het vorige week 4-0 en de spanning zat er in Engeland nooit echt in: Danny Welbeck scoorde tien minuten voor rust, maar het bleef bij de 1-0 en dus mag ook Roma de kwartfinales in.

Benfica - Rangers
Na een spannende 2-2 in Portugal was het ook in Glasgow spannend, maar na een ruim uur viel - zo bleek uiteindelijk - de beslissing: een fantastische uitbraak vanaf de eigen helft werd op fraaie wijze afgerond door Rafa Silva, die Benfica zo de overwinning en de kwartfinaleplaats bezorgde.

West Ham United - SC Freiburg
De Duitsers hadden thuis met 1-0 gewonnen, maar binnen tien minuten stond het virtueel gelijk: Lucas Paquetá frommelde de openingstreffer binnen namens West Ham. Na een ruim half uur schoot Jarrod Bowen van een afstand de 2-0 op de borden, Aaron Cresswell lepelde kort na rust de 3-0 binnen. In het laatste kwartier maakte Mohammed Kudus het af, door eerst een prachtige solo te bekronen en vervolgens van afstand de 5-0 te maken.

Sporting - Atalanta
De heenwedstrijd eindigde in 1-1, in Italië was het Sporting dat na een ruim half uur op voorsprong kwam: Pedro Gonçalves zag de Italiaanse verdediging blunderen en scoorde, maar raakte daarbij zelf geblesseerd en viel uit. Gelijk na rust tikte Ademola Lookman een voorzet perfect binnen voor de 1-1, dik tien minuten later tekende Gianluca Scamacca voor 2-1 en dat bleek Atalanta uiteindelijk een plek bij de laatste acht op te leveren.

AC Milan - Slavia Praag
Een boeiende wedstrijd in Milaan eindigde vorige week in 4-2, dit keer opende Christian Pulisic na een ruim half uur de score. Drie minuten later eindigde een mooie combinatie met de 0-2 door Ruben Loftus-Cheek en nog voor rust schoot Rafael Leão van afstand fantastisch raak. Matej Jurasek deed in de slotminuten nog wel iets terug, maar AC Milan plaatste zich overtuigend voor de kwartfinales.

Bayer Leverkusen - FK Qarabag
In Baku kwam Leverkusen met onder meer een goal in de 92e minuut terug van 2-0 naar 2-2, in Duitsland kwamen de Azeri's wederom op een ruime voorsprong: Abdellah Zoubir kopte na bijna een uur raak, tien minuten later - en bijna gelijk na een rode kaart voor een ploeggenoot - was het Juninho die voor 0-2 zorgde. Kort daarop legde Jeremie Frimpong een perfecte voorzet van Alex Grimaldo keurig binnen en in wederom de 92e minuut was het raak, wéér door Patrick Schick: de Tsjech tikte 2-2 binnen na een assist van Grimaldo. Sterker nog, in de 98e minuut kopte blessuretijdheld Schick óók de 3-2 binnen en dus gaat Leverkusen de kwartfinales in.