Uitslag AZ - Excelsior

AZ heeft zondag een overtuigende zege geboekt op Excelsior. Na 25 minuten stonden de Alkmaarders al met 3-0 voor en het zou uiteindelijk 4-0 worden.

Na een kwartier voetballen leek AZ de overwinning al binnen te hebben tegen een slecht Excelsior. In de dertiende minuut maakte Dani de Wit de openingstreffer, en twee minuten later verdubbelde Vangelis Pavlidis de score. De mooiste goal kwam na 25 minuten van Sven Mijnans. De middenvelder schoot prachtig raak met een afstandsschot. Daarnaast werden twee doelpunten van AZ afgekeurd en raakte de thuisploeg ook nog eens de lat.

In de tweede helft bleef de schade voor Excelsior beperkt. Mijnans maakte twintig minuten voor tijd nog de 4-0, maar verder bleef het daarbij.

Door de ruime overwinning verstevigt AZ de vierde plek in de eredivisie.