Ajax ontsnapt in blessuretijd aan nederlaag tegen Bodø/Glimt

Ajax is donderdag in de eerste ontmoeting met FK Bodø/Glimt ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. In de eerste wedstrijd van de tussenronde van de Conference League stond Ajax na negentig minuten met 0-2 achter, maar in de slotfase wisten de Amsterdammers twee keer te scoren, waardoor het in Amsterdam 2-2 werd.

Ajax moest het in de tussenronde opnemen tegen het Noorse FK Bodø/Glimt en na een goed kwartier keken de Amsterdammers tegen een 0-1 achterstand aan. Uit een tegenaanval opende Albert Grønbæk de score. Ajax kon daar weinig tegenover stellen en de Noren gingen met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft kregen we eenzelfde spelbeeld. Ajax probeerde het wel, maar kon weinig creëren en de Noren waren in de tegenaanval gevaarlijk. FK Bodø/Glimt verdubbelde in de tweede helft de score na dom balverlies van Tristan Gooijer, waaruit Grønbæk zijn tweede van de avond maakte. Ajax speelde een kansloze wedstrijd, maar in de extra tijd wisten de Amsterdammers toch nog twee keer te scoren. Branco van den Boomen scoorde vanuit een penalty en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte Steven Berghuis de 2-2.

Volgende week is de return in Noorwegen.