Uitslag Vitesse - Feyenoord

Feyenoord heeft in de strijd om plek twee in de Eredivisie geprofiteerd van het puntverlies van AZ en FC Twente dit weekend. Het won zelf op bezoek bij Vitesse met 1-2.

In de eerste helft was Feyenoord oppermachtig en kreeg het ook diverse mogelijkheden. Niet voor het eerst dit seizoen had het echter moeite deze te benutten. Giménez en Paixao wisten niet te scoren maar Geertruida wist met een schot, dat via Hendriks nog van richting werd veranderd, zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor de bezoekers. Zo raakten Trauner en Dilrosun de lat. Dat leken dure missers te zijn toen Boutrah uit een counter de gelijkmaker scoorde. Vitesse ging daarna op jacht naar de winst maar Lingr wist na een lage voorzet Feyenoord weer op voorsprong te zetten.

Daarna lag de wedstrijd nog even stil toen wat 'supporters' van Vitesse het veld betraden. Nadat de wedstrijd hervat was werd er vervolgens niet meer gescoord.

Vitesse

1 - 2

Feyenoord

76' Boutrah    22' Geertruida
 83' Lingr

Gele kaart: Oros, Meulensteen, Domgjoni, (Vitesse), Trauner,Bijlow, Wieffer, (Feyenoord)

Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 18.467
Arbiter: Gözübüyük