Uitslag NEC - FC Twente

NEC heeft thuis een knappe overwinning geboekt tegen FC Twente. In Nijmegen won de thuisploeg dankzij een geweldige vrije trap van Calvin Verdonk met 1-0.

Voor rust gebeurde er niet veel tussen de beide ploegen en was het na één helft ook 0-0. Direct na rust kwam NEC na een geweldige vrije trap Calvin Verdonk op voorsprong. De verdediger knalde een vrije trap van dertig meter in de kruising. Snel na het prachtige openingsdoelpunt moest FC Twente met tien man verder, doordat Max Bruns veel te hard doorging en na ingrijpen van de VAR van het veld moest.

Na de rode kaart was NEC duidelijk beter dan FC Twente, maar kon de score niet verder uitbouwen en zo bleef het 1-0 voor de thuisploeg. Door deze zege stijgt de ploeg van Rogier Meijer naar de zevende plaats, Twente blijft op de derde plaats staan.