WK darts: Cross na sensationele comeback naar halve finale tegen supertalent Littler (16)

In het Londense Alexandra Palace zijn maandagmiddag de eerste twee kwartfinales gespeeld op het wereldkampioenschap darts. Daarin werden de spelers bekend die het dinsdag in de eerste halve finale tegen elkaar op gaan nemen, maandagavond worden de andere twee halvefinalisten bekend.

Chris Dobey - Rob Cross
In de openingsset was het niveau gelijk al prima, waarbij Cross de nodige kansen liet liggen en Dobey de set met 3-1 pakte. Met een fraaie 11-darter kwam Cross in set twee op voorsprong, maar Dobey sloeg terug en pakte met een 12-darter ook set twee. Zonder grote problemen pakte Dobey de derde set met 3-0 en in set vier gooide hij er een heerlijke 161-finish tegenaan op weg naar een zeer overtuigende 4-0 voorsprong.

In de vijfde set begon Cross eindelijk een beetje meer in zijn spel te komen en hij won zowaar de set, waarna hij lekker door begon te stomen en ook de zesde set won. In de zevende set vond Dobey ineens het vuur weer even, maar hij liet bulls-eye voor een 124-finish en de wedstrijd nét liggen, waarna Cross gelijk zijn dubbel gooide en de set pakte: 4-3, de comeback was bijna voltooid voor de oud-wereldkampioen.

Dobey gooide zeker niet slecht, maar Cross' niveau bleef een stuk hoger dan in de eerste paar sets en in de achtste set trok hij de stand gelijk: 4-4, dus een beslissende set was nodig. Daarin opende Cross met een 117-finish, gevolgd door een 130-finish in de leg van Dobey. Met hangen, wurgen en wat geluk kwam Dobey terug tot 2-2, waarna het door ging tot 3-3. Cross pakte de volgende leg en zag Dobey daarna een kans liggen om weer op gelijke hoogte te komen, waarna Cross de prachtige comeback afmaakte met 5-3 in de laatste set.

Luke Littler - Brendan Dolan
De tweede wedstrijd was beduidend minder spannend, hoewel dat vooraf ook wel te verwachten viel. De 16-jarige Littler gooit het hele toernooi al werkelijk fantastisch en tegen Dolan was het eigenlijk alleen in de eerste paar legs even matig. Daarna kwam 'The Nuke' op gang en walste hij in rap tempo over Dolan heen, met de vijfde set als enige uitschieter: daarin wist de Noord-Ier even een set te pakken, alvorens Littler zich herstelde en het met 5-1 afmaakte (3-2, 3-0, 3-2, 3-1, 1-3, 3-0).