Van der Poel ook de beste in Hulst

Mathieu van der Poel heeft ook zijn zevende veldrit van het seizoen gewonnen. In Hulst reed de Nederlandse wereldkampioen na twee rondes weg bij zijn concurrentie en pakte eenvoudig de winst. Joris Nieuwenhuis kwam als tweede over de streep, voor zijn ploeggenoot Lars van der Haar.

Naast Mathieu van der Poel stonden ook Tom Pidcock en Wout van Aert aan de start in Hulst. In de eerste bocht was de cross voor Pidcock al over nadat hij in daar ten val kwam. De Engelsman reed nog wel de cross uit, maar zou nooit meer vooraan geraken. Ook Van Aert zou ten val komen waarbij zijn ketting eraf viel en de Belg in de achtervolging kon, maar hij zou ook nooit meer meedoen voor de winst.

Van der Poel deed het in de eerste twee rondes rustig aan. De wereldkampioen schoof mee in de wielen, maar ontsnapte ook tot twee keer toe aan een valpartij. Na twee rondes vond hij het wel genoeg en bij de eerste versnelling reed Van der Poel iedereen uit de wielen en reed zo eenvoudig naar zijn zevende winst van het seizoen. In de zevende en laatste ronde toen de Nederlander al zeker was van de overwinning spuugde Van der Poel nog naar iemand in het publiek. Deze toeschouwer vertoonde al sinds het inrijden "onsportief gedrag", verklaarde hij na afloop.

Joris Nieuwenhuis reed naar een knappe tweede plaats. In een strijd met zijn ploeggenoten Lars van der Haar en Pim Ronhaar streden de drie Nederlanders lange tijd om plek twee, waarin Nieuwenhuis in de slotronde de sterkste was, voor Van der Haar en Ronhaar.