Darters Zonneveld en Wattimena door op WK darts, Humphries klopt Evans

In het Londense Alexandra Palace is zondag de derde speeldag van het wereldkampioenschap darts bij de PDC afgewerkt. Er kwamen twee Nederlanders in actie en dat leverde succes op, verder was de dag niet al te spannend.

De avond begon niet al te spannend, hoewel dat ook niet te verwachten viel: de Engelsman Ricky Evans gooide een matig spelende Simon Adams uit Zuid-Afrika met 3-2, 3-0, 3-0 naar huis, terwijl de Welshman Jim Williams zelfs geen enkele leg gunde aan de Guyanese veteraan Norman Madhoo, die na 2004, 2010 en 2011 zijn vierde opwachting maakte op het WK.

Vervolgens werd het spannender en ging het niveau ook omhoog: de Canadees Matt Campbell begon overtuigend tegen Lourence Ilagan uit de Filipijnen, maar Ilagan kwam alsmaar beter op dreef en speelde zich helemaal terug in de wedstrijd. In set vijf was Campbell in drie legs dan toch de betere en dus won hij met 3-1, 3-1, 2-3, 2-3, 3-0. De Engelsman Joe Cullen won vervolgens in de tweede ronde van Darren Penhall uit Australië: 3-1, 3-2, 3-1.

Het avondprogramma werd geopend door een degelijke partij tussen de Ier Dylan Slevin en Florian Hempel uit Duitsland, die na het verlies van set één lekker in de wedstrijd kwam en de winst pakte: 1-3, 3-2, 3-2, 3-1. Niels Zonneveld kwam vervolgens in actie tegen de Engelsman Darren Webster, die af en toe wel goed speelde, maar op de beslissende momenten tig kansen liet liggen, waardoor de uiterst matig gooiende Zonneveld alsnog met 3-0, 3-2, 2-3, 3-2 won.

Gelijk daarna kwam de volgende Nederlander al in actie: Jermaine Wattimena mocht aantreden tegen Fallon Sherrock. De Engelse liet zich weer eens niet overrompelen en pakte met uitstekend spel set één, waarna Wattimena zich toch wat herpakte om de wedstrijd met 2-3, 3-1, 3-0, 3-2 naar zich toe te trekken. Tot slot speelde Luke Humphries in een Engels onderonsje in de tweede ronde tegen Lee Evans, die het af en toe bij kon benen, maar de dubbels slecht wist te vinden: 3-1, 3-2, 3-2.