FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 december 2023

Odermatt ongenaakbaar op reuzenslalom in Alta Badia

In het Italiaanse Alta Badia hebben de alpineskiërs hun tweede World Cup-reuzenslalom in twee dagen afgewerkt. Na de wedstrijd van zondag stond er maandag nog één op het programma, deze was wat de winst betreft uiteindelijk toch een stukje minder spannend.

In run één was de Zwitser Marco Odermatt, zondag al de winnaar, alweer de snelste, het was bepaald niet verrassend. Het gat was groter dan een dag eerder, dit keer stond de Kroaat Filip Zubcic al op 0,87 seconden, kort gevolgd door de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,95) en Zan Kranjec uit Slovenië (+0,96). Verder stonden alleen de Fransman Alexis Pinturault (+1,49), Loïc Meillard uit Zwitserland (+1,63) en de Noor Henrik Kristoffersen (+2,00) binnen twee tellen van Odermatt.

Kristoffersen verloor in de tweede run een plekje aan landgenoot Atle Lie McGrath, Meillard kwam met 0,07 seconden achter beide Noren terecht. Pinturault werkte zich met 0,24 seconden verschil naar de leiding, maar met 1,15 seconden maakte Kranjec daar gehakt van. Schwarz was met 0,17 seconden nog eens sneller, Zubcic kwam op 0,31 seconden achter Kranjec terecht, waarna reuzenslalomkoning Odermatt het weer af mocht maken. Er stond weer geen maat op de Zwitser en met 1,05 seconden pakte hij de overwinning, voor Schwarz en Kranjec.

Biatlete Braisaz maakt perfecte World Cup-week af met drie uit drie, Bø wint weer

In het altijd fraaie Lenzerheide in Zwitserland is zondag de eerste World Cup-week in het biatlon op die locatie afgesloten. Na een mooie week, geholpen door prachtige omstandigheden, sloot men in Lenzerheide af met de massastarts, de eersten van het seizoen.

Vrouwen
De Française Julia Simon was rap op de ski's: na de twee liggende schietbeurten had ze één misser, maar alsnog lag ze aan de leiding, waarna landgenotes Justine Braisaz-Bouchet en Sophie Chauveau, Tuuli Tomingas uit Estland en de Noorse Juni Arnekleiv richting schietbeurt drie de aansluiting vonden.

In die derde schietbeurt haakte Simon met twee missers af, terwijl Braisaz met foutloos schieten een gat sloeg. De Française schoot ook bij de vierde schietbeurt foutloos, maar had wel een achtervolgster: de Zweedse Elvira Öberg kwam ondanks twee missers nog in de buurt, maar Braisaz-Bouchet completeerde haar perfecte weekeinde met haar derde zege in drie wedstrijden. Elvira Öberg finishte op vijf seconden als tweede, terwijl haar zus Hanna Öberg met eveneens twee missers vijf seconden later op plek drie finishte.

Mannen
Emilien Jacquelin had er zin in: de Fransman begon met tien treffers in liggende positie en was dusdanig snel op de ski's dat hij een voorsprong van zo'n vijftien seconden pakte op een groepje met grotendeels Noorse achtervolgers, maar die hadden de aansluiting gevonden bij de derde schietbeurt.

In die schietbeurt liet Jacquelin één schijf staan, waarna hij zich niet meer voorin wist te melden. Tarjei Bø nam er de leiding over, samen met landgenoten Johannes Dale-Skjevdal, Vebjørn Sørum en Johannes Thingnes Bø. Die moest een gat dichten na een misser, maar in de laatste schietbeurt was hij de enige van de koplopers die álles raakte. Johannes Thingnes Bø pakte zo de leiding, de razendsnelle Dale-Skjevdal verwees Tarjei Bø naar de derde plek, dus het werd een geheel Noors podium.

Langlaufster Carl stunt met eerste World Cup-zege, Noren weer op 1, 2 en 3

In het Noorse Trondheim is zondag het Scandinavische openingsdeel van het World Cup-seizoen voor de langlaufers afgesloten. De mannen en vrouwen werkten een tien kilometer klassieke stijl af, wat hier en daar voor fraaie verrassingen zorgde.

Mannen
De Noor Henrik Dønnestad mocht voor de vijfde keer een World Cup-wedstrijd starten, na een paar goede optredens in de lagere divisies, en dat deed hij uitermate goed: hij deelde zijn race sterk in en kende een sterk slotstuk, waardoor hij geruime tijd aan de leiding ging.

Landgenoot Pål Golberg was de eerste die Dønnestad echt kon bedreigen en hoewel zijn voorsprong kleiner werd, had Golberg aan de finish nog een paar tellen over. Al snel werd echter duidelijk dat er één baas boven baas was, uiteraard ook een Noor: Johannes Høsflot Klæbo pakte alsmaar meer voorsprong en won uiteindelijk met 17,7 seconden voorsprong op Golberg en 21,1 seconden op Dønnestad.

Vrouwen
Van de serieuze kanshebsters was Victoria Carl de eerste die het parcours betrad en de Duitse was fantastisch op dreef. Al bij het eerste meetpunt kwam niemand later in de buurt van haar tijden en de verschillen werden alsmaar groter: een ontketende Carl zag nadat iedereen richting finish kwam dat haar eerste World Cup-zege een feit was, zeven dagen na haar eerste World Cup-podium.

Achter Carl was het wel spannend, waarbij de Zweedse Ebba Andersson vooral duelleerde met de Amerikaanse Rosie Brennan. Dat ging meerdere keren heen en weer, maar aan de finish was Brennan de snelste van de twee op 19,6 seconden van Carl. Andersson pakte op 21,6 seconden plek drie, voor de Amerikaanse Jessie Diggins (+28,3).

EU start procedure wegens 'misleiding' tegen X (voorheen Twitter) in kader DSA

De Europese Commissie heeft een procedure geopend tegen de Amerikaanse onlinedienst X. Zoals de Commissie in Brussel heeft aangekondigd, gaat het onder meer om de beschuldiging van het verspreiden van niet toegestane content. 

In oktober heeft de Europese Commissie een officieel verzoek ingediend bij het sociale netwerk na talloze aanwijzingen voor illegale en misleidende berichten over de oorlog in het Midden-Oosten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen bevredigend antwoord gegeven, aldus het bedrijf. Critici beschuldigen bedrijfseigenaar Musk ervan dat hij de moderatie van content sterk heeft teruggeschroefd en haatzaaiende uitlatingen en desinformatie minder heeft aangepakt sinds hij vorig jaar Twitter overnam.

“Dark Patterns”
Het gaat ook om zogenaamde dark patterns. Dit zijn methoden die zijn ontworpen om het vermogen van gebruikers om autonome en geïnformeerde keuzes of beslissingen te nemen aanzienlijk te beïnvloeden. 

Abonnementssysteem met blauwe vinkjes
Volgens eigen informatie wil de commissie ook nagaan of de zogenaamde blauwe vinkjes op het platform een “misleidende” werking kunnen hebben. Bedrijfsbaas Musk had een abonnementsmodel geïntroduceerd waarmee gebruikers het blauwe vinkje kunnen kopen. Dit gaf eerder de authenticiteit van de profielen van instellingen en beroemdheden aan. Ook vermoedt de Commissie dat X onvoldoende gegevens vrijgeeft over advertenties op het platform.

Eerste procedure tegen online platform op basis van de nieuwe DSA-wet
Volgens de ‘Digital Services Act’ (DSA), die in augustus van kracht is geworden, zijn grote internetbedrijven onder meer verplicht actie te ondernemen tegen desinformatie op hun platforms in de EU. Volgens de Europese Commissie is de procedure tegen X de eerste die onder de nieuwe wet tegen een onlineplatform wordt gevoerd. Je kunt een hoge boete krijgen.

overheidscensuur

(Afbeelding: Dall-E 3)

Ticketprijzen omhoog bij Transavia door handbagagetoeslag

Transavia, een budgetluchtvaartmaatschappij onder Air France-KLM, gaat reizigers laten betalen voor het meenemen van handbagage in de cabine. Deze nieuwe strategie, onthuld door de financiële topman Steven Zaat tijdens een presentatie voor investeerders, markeert een belangrijke verandering in het beleid van de luchtvaartmaatschappij.

Deze stap, die bedoeld is om reizigers een poot uit te draaien extra inkomsten te genereren, betekent in de praktijk dat de kosten van vliegtickets stijgen. Voorheen was de prijs voor één stuk handbagage, zoals een koffertje of trolley, inbegrepen in de ticketprijs. Deze nieuwe heffing kan gezien worden als een indirecte prijsverhoging, aangezien vrijwel alle reizigers standaard handbagage meenemen op hun reizen.

reizen wordt duurder (afbeelding: Dall-E 3)
reizen wordt duurder (afbeelding: Dall-E 3)

Vaticaan: Katholieke geestelijken mogen ongehuwde en homoseksuele paren zegenen

In de toekomst zal het voor ongehuwde en homoseksuele paren mogelijk zijn om gezegend te worden in de katholieke kerk.

De religieuze autoriteit van het Vaticaan heeft een overeenkomstig beginselverklaring gepubliceerd. De gezaghebbende tekst, getiteld ‘Fiducia supplicans’, draagt de handtekening van de prefect van de Geloofsautoriteit, kardinaal Fernandez, en werd uitdrukkelijk goedgekeurd door paus Franciscus.

Ter ondersteuning hiervan zei Fernandez dat de Kerk haar begrip van wat een zegen is in het licht van de pastorale idealen van paus Franciscus, heeft verbreed en verrijkt. De verklaring benadrukt echter dat een dergelijke zegen niet mag worden verward met een huwelijk.


Afbeelding: Dall-E 3

72-jarige man veroordeeld voor ontucht bij jongens (17 en 20) in sportschool

De rechtbank veroordeelt een 72-jarige man uit Laren (GLD) tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden voor het plegen van ontuchtige handelingen bij 2 jongens in een sportschool.

In juli 2022 doet een dan 17-jarige jongen aangifte van aanranding. Hij zou in het voorjaar van 2022 na het douchen in de sportschool door de 71-jarige man zijn betast in de lies, vlakbij zijn geslachtsdeel. De jongen deelde dit direct met een vriend, zijn ouders en de sportschooleigenaren. De sportschooleigenaren sloegen hier direct op aan. Zij hadden in 2020 een soortgelijk verhaal gehoord van een andere, destijds 20-jarige jongen. Deze jongen meldde dat hij in de sauna van de sportschool en bij het omkleden door een oudere man was betast. De jongen besloot destijds geen aangifte te doen. Nadat hij vernam dat er wederom iets had plaatsgevonden met deze zelfde man, besloot hij alsnog aangifte te doen. Van de eigenaren mocht de man niet meer in de sportschool aanwezig zijn.

Ontkennend
Tijdens de zitting verklaarde de man dat hij enkel naar de 17-jarige jongen keek. Toen er geen reactie kwam, deed hij niks meer. De 20-jarige jongen kent hij naar zijn zeggen niet. De advocaat van de man pleitte vrijspraak.

Verklaring jongens betrouwbaar
De rechtbank is van oordeel dat de verklaringen van beide jongens betrouwbaar zijn. Anders dan de advocaat van de man, is de rechtbank van oordeel dat de getuigenverklaringen voldoende steun geven aan de verklaring van de 17-jarige jongen.

De rechtbank is van oordeel dat - gelet op het handelen van de man in beide gevallen - de verklaring van de 17-jarige jongen ook voor het bewijs mag worden gebruikt in de zaak van de 20-jarige jongen.

Straf
De rechtbank legt de man een onvoorwaardelijke taakstraf op. Daarbij legt de rechtbank een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf op met een proeftijd van 3 jaar. Daaraan gekoppeld is toezicht bij de reclassering en een ambulante behandeling. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank het van belang dat de man behandeld wordt voor zijn problematiek. De voorwaardelijke gevangenisstraf dient als stok achter de deur om deze behandeling vol te houden waardoor de kans op herhaling verminderd wordt.

Rechtbank: 30 Jaar voor meedogenloze dubbele moord in McDonald's Zwolle

Een tragische gebeurtenis schokte Zwolle toen twee broers, 57 en 62 jaar oud, in maart 2022 in een druk McDonald's-restaurant werden doodgeschoten. De dader, Veysel Ü., 34, is veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Tijdens een conflict over een vastgoedinvestering in Turkije vuurde Ü. elf kogels af op Ali en Hüseyin Torunlar. Ondanks eerdere beweringen van Ü. dat hij handelde uit paniek na dreigementen, oordeelde de rechtbank dat er geen sprake was van hevige emoties die tot de daad leidden.

Het incident, dat plaatsvond tijdens een druk tijdstip waarbij ook kinderen en ouders aanwezig waren, veroorzaakte grote paniek. De rechter benadrukte dat Ü. bewust een geladen wapen meebracht en genoeg tijd had om na te denken over het gebruik ervan. De dubbele moord werd gepleegd op klaarlichte dag, wat de ernst van het misdrijf onderstreept.

afbeelding ter illustratie (bron: Dall-E 3)
afbeelding ter illustratie (bron: Dall-E 3)

Bijna de helft van de ernstige vuurwerkletsels veroorzaakt door illegaal vuurwerk

Afgelopen vrijdag raakte een tiener zwaargewond na een ongeluk met illegaal vuurwerk in Doornspijk. In aanloop naar de jaarwisseling is het, hoe verdrietig ook, niet een bericht dat verrast. Dergelijk ernstig letsel (met amputatie als gevolg) wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk.

43 procent van al het letsel dat tijdens de jaarwisseling binnen kwam bij een huisartsenpost of spoedeisende hulp werd veroorzaakt door illegaal vuurwerk. Maar helaas zien we ook ieder jaar dat F1 vuurwerk zoals sterretjes en ander legaal vuurwerk ook ernstig letsel zoals brandwonden en oogletsel veroorzaakt.

Uit nieuw onderzoek blijkt bovendien dat een half miljoen mensen in januari gehoorschade ervaart door vuurwerk. Bij zowel oogletsel als gehoorschade zijn omstanders net zo vaak de dupe. Tegelijkertijd zien we een andere zorgwekkende ontwikkeling, want het gebruik van vuurwerkbrillen en gehoorbescherming nam tijdens de jaarwisseling van 2022-2023 weer verder af.

Helft zorgmedewerkers krijgt regelmatig te maken met agressie

Ruim de helft van de zorgprofessionals krijgt minimaal één keer per maand te maken met agressie van patiënten of cliënten. Ook agressie van familieleden van patiënten blijkt een veelvoorkomend probleem; ruim een derde (35 procent) van de zorgprofessionals wordt minstens één per maand geconfronteerd met agressie door deze groep, blijkt uit een peiling van IZZ.

47 procent van zorgmedewerkers die weleens agressie ervaart, maakt hier echter geen melding van. Slechts zeven procent deed in 2023 melding of aangifte bij de politie en slechts 35 procent meldde incidenten bij de werkgever. Meer hierover bij Skipr.

Extinction Rebellion over blokkeren A10: 'Er komt hoe dan ook een demonstratie'

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion gaan sowieso demonstreren, of de gemeente Amsterdam het plan om de ring A10 te blokkeren faciliteert of niet. Burgemeester Halsema sprak donderdag haar zorgen uit over de plannen. Maar volgens de groep is het nou juist aan de gemeente om de Amsterdammers te beschermen; voor eventuele gevaren op de ringweg, maar ook voor de gevolgen van de klimaatcrisis. Zo meldt AT5.

30 december wil Extinction Rebellion (XR) "escaleren", zegt woordvoerder van de actie Let de Jong. Plan is om de weg te blokkeren voor het voormalig hoofdkantoor van de bank ING. De groep wil dat de bank stopt met het financieren van de fossiele industrie. Op de vraag of ze niet beter bij het huidige hoofdkantoor kunnen actievoeren, antwoordt De Jong: "Het moet gebeuren op een plek waar niemand om ons heen kan. We hebben de afgelopen twee jaar meer dan honderd keer gedemonstreerd tegen de ING. We willen dat mensen weten wat er met ons belastinggeld - dat we overmaken aan de ING - gebeurt."

Veiligheid
Donderdag sprak burgemeester Halsema haar zorgen uit bij de raadscommissie, na vragen van raadslid Cas van Berkel (JA21). Ze benoemde het VUmc, dat bereikbaar moet blijven voor personeel, de weg zou niet moeten worden geblokkeerd voor hulpdiensten. De Jong zegt daarover dat ze ambulances en hulpdiensten altijd doorlaten.

Ook de veiligheid van weggebruikers en de protestanten zelf zou in het gedrang kunnen komen, volgens de burgemeester. De Jong: "Als de ING zo doorgaat ontstaat er een gevaarlijke situatie. En de ring is vaker afgesloten, zoals voor werkzaamheden aan de een tunnelbak voor station Zuid." Volgens XR zou dat nu weer mogelijk moeten zijn. Ook wordt het feest dat in 2025 zal plaatsvinden voor het 750-jarig bestaan van Amsterdam genoemd. "En wij willen er ook nog eens voor zorgen dat Amsterdam nog 750 jaar lang bestaat. Als het zo doorgaat is dat namelijk niet het geval."

Politiecapaciteit
Ook de politiecapaciteit komt voor in het lijstje met zorgen van Halsema. "De politiecapaciteit staat onder druk", zegt ze tegen de raadsleden. "Zo hadden we eind november 23 demonstraties in de stad en ook nog Nederland - Ierland. De politie was toen op." Vanwege de voorbereidingen voor oud en nieuw zou er ook schaarste zijn. Let de Jong reageert: "Wij vragen niet om grootschalige politie-inzet, maar om het waarborgen van ons recht op protest."

De gemeente zou de demonstratie kunnen verbieden, al zegt de burgemeester dat ze het gevoel heeft dat de overleggen tussen de partijen nog ergens toe kan leiden. Het punt van XR lijkt duidelijk: "We gaan sowieso demonstreren."

Darters Zonneveld en Wattimena door op WK darts, Humphries klopt Evans

In het Londense Alexandra Palace is zondag de derde speeldag van het wereldkampioenschap darts bij de PDC afgewerkt. Er kwamen twee Nederlanders in actie en dat leverde succes op, verder was de dag niet al te spannend.

De avond begon niet al te spannend, hoewel dat ook niet te verwachten viel: de Engelsman Ricky Evans gooide een matig spelende Simon Adams uit Zuid-Afrika met 3-2, 3-0, 3-0 naar huis, terwijl de Welshman Jim Williams zelfs geen enkele leg gunde aan de Guyanese veteraan Norman Madhoo, die na 2004, 2010 en 2011 zijn vierde opwachting maakte op het WK.

Vervolgens werd het spannender en ging het niveau ook omhoog: de Canadees Matt Campbell begon overtuigend tegen Lourence Ilagan uit de Filipijnen, maar Ilagan kwam alsmaar beter op dreef en speelde zich helemaal terug in de wedstrijd. In set vijf was Campbell in drie legs dan toch de betere en dus won hij met 3-1, 3-1, 2-3, 2-3, 3-0. De Engelsman Joe Cullen won vervolgens in de tweede ronde van Darren Penhall uit Australië: 3-1, 3-2, 3-1.

Het avondprogramma werd geopend door een degelijke partij tussen de Ier Dylan Slevin en Florian Hempel uit Duitsland, die na het verlies van set één lekker in de wedstrijd kwam en de winst pakte: 1-3, 3-2, 3-2, 3-1. Niels Zonneveld kwam vervolgens in actie tegen de Engelsman Darren Webster, die af en toe wel goed speelde, maar op de beslissende momenten tig kansen liet liggen, waardoor de uiterst matig gooiende Zonneveld alsnog met 3-0, 3-2, 2-3, 3-2 won.

Gelijk daarna kwam de volgende Nederlander al in actie: Jermaine Wattimena mocht aantreden tegen Fallon Sherrock. De Engelse liet zich weer eens niet overrompelen en pakte met uitstekend spel set één, waarna Wattimena zich toch wat herpakte om de wedstrijd met 2-3, 3-1, 3-0, 3-2 naar zich toe te trekken. Tot slot speelde Luke Humphries in een Engels onderonsje in de tweede ronde tegen Lee Evans, die het af en toe bij kon benen, maar de dubbels slecht wist te vinden: 3-1, 3-2, 3-2.

FOK! Wat een weer: motregen en droog wisselen af

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt. Alleen in Zuid-Limburg is mogelijk de zon eerst nog te zien. In het noorden valt later wat regen of motregen. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanmiddag is er veel bewolking en valt er in de noordelijke helft af en toe lichte regen of motregen. De middagtemperatuur varieert van 4°C in het uiterste zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig.

Vanavond is het bewolkt en motregent het in het noorden en westen, later mogelijk ook in het midden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht valt er op steeds meer plaatsen regen. In het zuidoosten is het meestentijds droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in Zuid-Limburg tot 10°C langs de noordwestkust. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Tot morgen!

                   


Een inmiddels vrij zeldzaam tafereel boven de Veluwe gistermiddag (Foto: Ouwesok)
Een inmiddels vrij zeldzaam tafereel boven de Veluwe gistermiddag (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Skiër Odermatt wint weer op reuzenslalom, Brignone pakt ook super-G-zege

's Werelds beste alpineskiërs kwamen zondag weer in actie in de World Cup. De mannen werkten in het Italiaanse Alta Badia een reuzenslalom af, waarvan er maandag nog één volgt, terwijl de vrouwen hun week in het Franse Val d'Isère afsloten met een super-G.

Alta Badia reuzenslalom, mannen
In de eerste run was de Zwitser Marco Odermatt weer eens de snelste, met Filip Zubcic uit Kroatië op 0,31 seconden. Ook de Oostenrijker Marco Schwarz zat er met 0,36 seconden niet ver vanaf, verder bleef alleen de Sloveen Zan Kranjec (+0,88) binnen een seconde. Het verschil met de rest was al fors: Alexis Pinturault uit Frankrijk stond op 1,54 seconden, voor Joan Verdu uit Andorra (+1,70).

Verdu wist zijn positie in run twee te verdedigen en was dus zeker van opnieuw een top-6-klassering, waarna Pinturault 0,14 seconden tekort kwam om hem voor te blijven. Kranjec dook met 0,41 seconden naar de leiding, Schwarz kwam 0,28 seconden achter hem terecht. Met een prachtige run sloeg Zubcic vervolgens een monsterlijk groot gat van 2,07 seconden, waar Odermatt vol voor aan de bak moest. Dat deed de Zwitser en met 0,19 seconden pakte hij dan toch de winst, voor Zubcic en Kranjec.

Val d'Isère super-G, vrouwen
De Italiaanse Laura Pirovano trapte de wedstrijd af en bleef met haar prima run enige tijd aan de leiding staan, tot Cornelia Hütter uit Oostenrijk er bijna een seconde onder door. Gelijk daarna kwam de Italiaanse Federica Brignone de piste op en zij ging met 0,87 seconden nog een flinke klap harder. Michelle Gisin uit Zwitserland nestelde zich op 1,32 seconden op de derde plek, maar het was uiteraard nog niet voorbij.

Brignone's landgenote Sofia Goggia viel de leidende tijd aan, maar kwam op de finish 0,59 seconden tekort en nam plek twee in beslag. Dat werd uiteindelijk nog een derde plek, want Kajsa Vickhoff Lie uit Noorwegen veroverde op 0,44 seconden van winnares Brignone de tweede plek op het podium.

Noord-Korea vuurt ballistische raket af, VS met kernonderzeeër in regio

Noord-Korea heeft opnieuw voor spanningen in de regio gezorgd door een ballistische raket te lanceren.

Zoals de Zuid-Koreaanse generale staf aankondigde, stortte de korteafstandsraket na een vlucht van zo'n 570 kilometer in zee tussen het Koreaanse schiereiland en Japan. VN-resoluties verbieden Noord-Korea ballistische raketten te lanceren en te testen. Er bestaat onder meer bezorgdheid dat ze zouden kunnen worden uitgerust met kernkoppen.

Volgens berichten in de media meerde een paar uur voor de rakettest een Amerikaanse kernonderzeeër aan in de Zuid-Koreaanse havenstad Busan. Volgens de regering in Washington is de inzet van deze en andere wapensystemen bedoeld als afschrikmiddel voor het regime in Pyongyang. Noord-Korea beschuldigde de VS er vervolgens van een kernoorlog uit te lokken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.