Anderson en Chisnall door op WK darts

In het Londense Alexandra Palace zijn zaterdag de tweede en derde sessies gespeeld van het wereldkampioenschap darts bij de PDC. Zoals in de eerste dagen steeds het geval zal zijn werden de sessies geopend door drie eersterondepartijen, gevolgd door één tweederondepartij.

In de openingswedstrijd van de dag rekende de Engelsman Lee Evans met 3-1, 3-0, 3-2 af met Sandro Eric Sosing uit de Filipijnen, die niet echt voor spektakel kon zorgen. Krzysztof Kciuk uit Polen deed het tegen de Engelsman Connor Scutt beter, maar Scutt was alsnog net even te goed op de beslissende momenten: 3-0, 3-2, 3-1.

De in Nederland geboren Amerikaanse debutant Jules van Dongen speelde tegen de Australische debutant Darren Penhall, waarbij de eerste twee sets verdeeld werden. Daarna gooide Van Dongen weinig meer en maakte Penhall het af: 3-2, 1-3, 3-0, 3-1. Cameron Menzies nam het in de tweede ronde op tegen de Engelsman Dave Chisnall, die na een stroeve start een beetje op gang kwam en - weliswaar met wat moeite - de winst pakte: 0-3, 3-2, 3-0, 3-2.

De avond werd geopend door een nogal gezapige partij tussen de Engelsman Jamie Hughes en de Canadees David Cameron. Het niveau was matig en het duurde maar voort, tot Hughes met 3-2, 2-3, 3-2, 3-0 de winst pakte. De wedstrijd erna was niet veel beter: de Ier Keane Barry won met 3-1, 3-2, 0-3, 3-1 van de uiterst traag spelende Reynaldo Rivera uit de Filipijnen.

Het duel tussen de Engelsman Scott Williams en Haruki Muramatsu uit Japan was al wat beter, waarbij Williams uiteindelijk de beste van de twee was: 3-2, 3-0, 0-3, 3-2. Simon Whitlock kon vervolgens in de tweede ronde niet veel inbrengen tegen Gary Anderson, die pas aan het eind wat kleine steekjes liet vallen: 3-0, 3-1, 3-2.