Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 49

Een muzikale biopic deze week, maar niet van een popartiest. Daarnaast twee niet-doorsnee kerstfilms en een aantal kleine titels die best eens de moeite waard zouden kunnen zijn. Bij welke film ga jij uitbuiken van de pepernoten?

Maestro

Maestro is een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Maestro is een groots en emotioneel verhaal over familie en liefde, en bovenal een ode aan het leven en de kunst.

The Mean One

In een afgelegen stadje, dat je alleen kan zien als de sneeuwvlokken vallen, woont Cindy You-Know-Who. Ze viert ieder jaar met het hele stadje een uitbundig kerstfeest, tot haar ouders bruut worden vermoord door een groot en gemeen groen wezen in een rode kerst outfit. Na haar getuigenis, wordt ze voor gek verklaard door de autoriteiten en vlucht ze, ver weg van huis. Jaren later keert ze terug in de hoop het wezen te vinden en wraak te nemen voor de dood van haar ouders. Maar pas op Cindy, he’s a Mean One!

Silent Night

Joel Kinnaman is in deze actie-thriller uit op revanche nadat zijn zoontje vlak voor kerst per ongeluk werd gedood in een gevecht tussen twee bendes. Herstellende van een wond waardoor hij niet meer kan praten, maakt de man van wraak zijn levensmissie. Hij neemt vechtlessen en zet alles op alles om fysiek klaar te zijn voor een man tot man confrontatie met de moordenaar.

Fallen Leaves

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.

Please Don't Destroy

In Please Don't Destroy vertelt John Goodman het avontuur van Ben, Martin en John, drie jeugdvrienden en collega’s die liever lui dan moe zijn. Ze nemen het op tegen haarloze beren, wanhopige parkbeheerders en een hypocriete sekteleider in de jacht op een kostbare schat, maar komen er al snel achter dat het opsporen van die schat niet hun grootste probleem is.

Kokomo City

Kokomo City is het speelfilmdebuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma zonder script, filmde en monteerde ook deze enorm vermakelijke en verfrissend ongefilterde documentaire. Vier Zwarte transgender-sekswerkers in Atlanta en New York City – Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell en Dominique Silver - worden gevolgd en houden niets achter terwijl ze de muren van hun beroep afbreken. De film, geproduceerd door Lena Waithe, won de NEXT Innovator Award en NEXT Audience Award van het Sundance Film Festival, evenals de Berlinale's Audience Award in de sectie Panorama Documentary.

Le Pot-Au-Feu

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

André Rieu's White Christmas

Voor veel mensen is Kerst de mooiste tijd van het jaar. Dit jaar begint de kerstvreugde al vroeg met de bioscoopspecial André Rieu's White Christmas. Het wordt een feest om nooit te vergeten.