Voetbalsters na krankzinnige ontknoping naar finaleronde Nations League

De Nederlandse voetbalsters zijn nog altijd in de race voor een Olympisch ticket. In de laatste groepswedstrijd werd na een krankzinnige ontknoping Belgie met 4-0 verslagen en zo werd Nederland met één doelpunt voorsprong op Engeland groepswinnaar.

Nederland was vanaf de start al veel sterker dan de zuiderburen maar verzuimde dit uit te drukken in veel doelpunten. De 1-0 voorsprong bij rust was een mager resultaat gezien de krachtsverhoudingen. Op dat moment stond Engeland al met 0-4 voor tegen Schotland en dat maakte de Engelsen virtueel groepswinnaar.

Toen het vlak na rust zelfs 0-5 werd in Schotland wist Nederland dat het minimaal twee keer moest gaan scoren. Lineth Beerensteyn scoorde al snel de 2-0 maar de rest van de tweede helft verliep moeizaam. Gaandeweg de tweede helft ging Nederland steeds meer risico nemen en bracht het steeds meer aanvallers, waaronder Vivianne Miedema, in het veld.

In 91e minuut was het Damaris Egurrola die de, zo leek het op dat moment, bevrijdende 3-0 maakte. De vreugde was echter van korte duur want in de allerlaatste seconden van de wedstrijd in Glasgow scoorden de Engelsen de 0-6. Nederland moest wederom op jacht en in de 95e minuut voltrok zich het wonder, wederom Egurrola zorgde voor de 0-4 en verzekerde daarmee Nederland van groepswinst.

Nederland gaat in de final four samen met Spanje en Duitsland strijden om twee beschikbare tickets voor de Olympische Spelen. Frankrijk is de vierde halve finalist maar als gastland al gekwalificeerd.