Ajax uitgeschakeld in Europa League na verlies tegen Marseille

Ajax is donderdag uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van trainer John van 't Schip verloor donderdag in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 van Olympique Marseille.

Net zoals in de eerste wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax kregen we een spectaculaire wedstrijd te zien met veel doelpunten. In de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena werd het 3-3 en ook in Frankrijk vielen er veel doelpunten. Bij rust stond het 2-2. De Franse ploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar door twee goals van Brian Brobbey stond het steeds weer snel gelijk.

Na rust kwam Marseille weer op voorsprong dankzij een prachtig omhaal van Pierre-Emerick Aubameyang. Na een directe rode kaart van Steven Berghuis leek de wedstrijd in Frankrijk gespeeld, maar uit het niets kwam Ajax toch weer terug in de wedstrijd via een kopgoal van Chuba Akpom. In de extra tijd wist Olympique Marseille alsnog de wedstrijd te winnen dankzij een derde doelpunt van Aubameyang, zijn tweede vanuit een penalty.

Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Europa League. Mochten de Amsterdammers de laatste wedstrijd tegen AEK Athene weten te winnen gaat Ajax verder in de Conference League.