Uitslag Excelsior - Feyenoord

Feyenoord heeft zaterdag met 2-4 gewonnen van stadsgenoot Excelsior. In de Rotterdamse derby was Santiago Giménez goed voor een hattrick en bracht zijn seizoenstotaal op zestien doelpunten.

Bij rust stond het nog 1-1 tussen de beide ploegen. Vroeg in de wedstrijd zorgde Santiago Giménez voor de openingstreffer. De ploeg van Arne Slot kreeg nog voldoende kansen om de score te verdubbelen, maar het was Troy Parrott die voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft wist Feyenoord wel afstand te nemen van stadsgenoot Excelsior. Giménez zorgde na een kwartier in de tweede helft voor de 1-2 en Quinten Timber zorgde vijf minuten later voor de 1-3. Excelsior kwam nog wel terug tot 2-3, maar in de slotfase besliste Giménez definitief de wedstrijd door zijn derde doelpunt van de middag te scoren. Door de drie doelpunten van vandaag staat de Mexicaanse spits alweer op zestien doelpunten in de competitie.