PSV boekt belangrijke CL-zege op Lens

PSV heeft woensdagavond thuis met 1-0 gewonnen van RC Lens dankzij een rake kopbal van Luuk de Jong. Door de zege staat de ploeg van Peter Bosz nu op de tweede plaats in de poule.

Na elf minuten kwam PSV al op voorsprong dankzij een rake kopbal van Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovense club kopte een voorzet van Johan Bakayoko. In de tweede helft kreeg PSV meerdere kansen om de wedstrijd af te maken, maar vooral Bakayoko en Hirving Lozano waren niet scherp voor het doel.

Daardoor mocht Lens lang hopen op een resultaat en waren ze in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Neil El Aynaoui belandde op de paal, waardoor PSV wist te winnen. Voor de Eindhovenaren is dit de eerste overwinning in acht jaar tijd, toen ze wisten te winnen van CSKA Moskou.

Door de overwinning staat PSV nu tweede in de poule met vijf punten uit vier wedstrijden. Lens heeft hetzelfde aantal punten, maar heeft een slechter onderling resultaat tegen de ploeg van Peter Bosz. Arsenal staat aan de leiding in poule B met negen punten, nadat het woensdag met 2-0 wist te winnen van Sevilla.