Voetbalsters winnen ruim van Schotland in Nations League

De Nederlandse voetbalsters hebben in de Nations League een ruime overwinning geboekt op Schotland. De dames wonnen in Nijmegen met 4-0.

Nederland kwam binnen een kwartier op voorsprong toen na een voorzet van Kerstin Casperij Danielle van den Donk de 1-0 scoorde. Na een half uur was het Jill Roord die de voorsprong verdubbelde. In de tweede helft was de hoofdrol voor Lineth Beeresteyn, zij zorgde voor de 3-0 en na een voorzet van Damaris Egurrola kopte ze ook de 4-0 binnen.

De ruime voorsprong gaf bondscoach Andries Jonker de gelegenheid om ook Vivianne Miedema, die net terug is na tien maanden revalideren, nog wat minuten te gunnen. Nederland gaat na deze zege en de overwinning van Engeland op Belgie aan de leiding in de groep. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de halve finale en kan zich dan nog plaatsen voor de Olympische Spelen.