Nieuwe gigantische zeedinosaurus ontdekt

170 miljoen jaar geleden leefden echte zeemonsters in de oceanen van de wereld. Het skelet van een van deze waterdinosaurussen werd 40 jaar geleden ontdekt in het noordoosten van Frankrijk. Onderzoekers uit verschillende Europese landen hebben dit skelet nu nader onderzocht.

Ze komen tot de conclusie: het skelet behoort tot een dinosaurussoort die nog niet is ontdekt. Ze noemden de soort Lorrainosaurus, genoemd naar de regio waar het skelet werd gevonden.

De Lorrainosaurus had een korte nek maar een enorme schedel en de kaak was 1,30 meter breed. Zijn lichaam had de vorm van een torpedo. Na verloop van tijd werd het een van de gevaarlijkste roofdieren. Volgens de onderzoekers gebeurde dit vanuit evolutionair perspectief in zeer korte tijd. De doorslaggevende factor hiervoor was waarschijnlijk het feit dat veel andere mariene roofdieren uitstierven.

Volgens de onderzoekers werd Lorrainosaurus de voorvader van een hele reeks megaroofdieren in het water. Hij en zijn nakomelingen domineerden ongeveer 80 miljoen jaar lang de oceanen.