Uitslag Ajax - AZ

Ajax wacht nog altijd op zijn eerste zege in de Eredivisie sinds 12 augustus. Ook tegen AZ ging het vandaag weer mis, 1-2.

De eerste helft was bij tijd en wijle slaapverwekkend. Beide ploegen speelden slordig en in een laag tempo en kansen waren er nauwelijks. Het kwam dan ook redelijk uit het niets dat Pavlidis de score opende voor de bezoekers. Hij maakte een snelle uitbraak goed af.

In de tweede helft werd het nog erger voor de Amsterdammers. Na een fout van Medic lag het achterin bij Ajax helemaal open en De Wit kon zo de 0-2 binnen tikken. Pas na ongeveer 75 minuten schoot de thuisclub voor het eerst op doel. Omdat het schot van Van der Boomen van richting werd veranderd was het ook direct raak 1-2.

Ook hierna was Ajax onmachtig en was een gelijkmaker geen moment in zicht. AZ kreeg wel nog een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar Pavlidis en Odgaard slaagden er niet deze te benutten.

AFC Ajax

1 - 2

AZ

73' v.d.Boomen    45' Pavlidis