PSV pakt tegen Sevilla eerste punt in Champions League dankzij laat doelpunt Teze

PSV heeft een punt overgehouden aan de tweede groepswedstrijd in de Champions League. In de extra tijd van het duel tegen Sevilla maakte Jordan Teze de 2-2.

In de eerste helft van PSV tegen Sevilla gebeurde er weinig tussen de beide ploegen. Toch leek PSV vlak voor rust op voorsprong te komen door een rake kopbal van André Ramalho, maar de centrale verdediger deed vanuit buitenspelpositie.

Waar in de eerste helft vooral aftasten was tussen de beide ploegen gebeurde er in de tweede helft genoeg tussen de beide ploegen. Ramalho ging in de fout in de verdediging en daar leek Adriá Pedrosa van te profiteren, maar in aanloop naar de 0-1 had hij hands gemaakt. Een kwartier later kwam Sevilla toch op voorsprong via Nemanja Gudelj, die vanuit een corner van dichtbij hard raak schoot.

PSV moest op zoek naar de gelijkmaker en zou ook op 1-1 komen door een rake strafschop van aanvoerder Luuk de Jong. Lang konden de ploeg van Peter Bosz niet genieten van de gelijkmaker, want vanuit de aftrap kwam Sevilla weer op voorsprong dankzij een rake kopbal van Youssef En-Nesyri. Sevilla leek de drie punten te pakken, maar in de extra tijd zorgde Jordan Teze van dichtbij alsnog voor de 2-2.

Ondanks het gelijkspel blijft PSV laatste in de groep. De Eindhovenaren hebben één punt uit twee wedstrijden. In de andere groepswedstrijd wist RC Lens verrassend van Arsenal te winnen, waardoor de Franse ploeg aan de leiding gaat in Groep B.