Uitslag NEC - Vitesse

Vitesse heeft de Gelderse derby tegen NEC gewonnen. In Nijmegen won de ploeg van Philip Cocu met 1-3 dankzij twee goals in de slotfase.

Vitesse kende in Nijmegen een droomstart. Na zes minuten kopte Marco van Ginkel de ploeg uit Arhnem op voorsprong, maar nog voor de rust was het alweer gelijk dankzij een bekeken doelpunt van Magnus Mattsson.

In de tweede helft leek het erop dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel, tot Dominik Oroz via een kopbal Vitesse weer op voorspong zette. Direct na het doelpunt legde scheidsrechter Sander van der Eijk de wedstrijd stil, omdat er wat bekers op veld kwamen. Na een kleine onderbreking werd de wedstrijd weer hervat en profiteerde Vitesse van de ruimte die ze kregen en maakte Million Manhoef de 1-3.