Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 36

Horror, Nazi's vermoorden, een superkorte western, diverse vleugjes romantiek, een derde (!) Greek Wedding en nog een leuke heldenfilm voor de kids. De keuze is, zoals men dat pleegt te zeggen, ook deze week weer reuze in de bioscopen.

Sisu

Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog stuit de afgezonderde goudzoeker en ex-commando Aatami op een grote vondst in het noorden van Finland. Wanneer de legendarische ex-soldaat zijn goud naar een verderop gelegen stad probeert te brengen, stelen overgebleven nazi’s onder leiding van een meedogenloze SS-officier zijn buit. In de strijd om zijn vondst terug te krijgen, komen er onbegrensde krachten los in Aatami. Niets is te veel.

Strange Way of Life

De nieuwe korte film van Pedro Almodóvar is een moderne Western met Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke (Boyhood, Before-trilogie) in de hoofdrollen. Silva (Pascal) heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake (Hawke) te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is.

Sur les chemins noirs

De film die je meeneemt naar een ongekend Frankrijk. Drie jaar geleden kostte een zware val Sylvain Tesson bijna het leven. Hij beloofde zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende zou herstellen. Aldus geschiedde, en zo begon hij in augustus 2015 in het uiterste zuidoosten van Frankrijk aan een wandeling die hem ver weg bracht van de bewoonde wereld en onze alom tegenwoordige technologie. Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken.

Tótem

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak. Totém viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

The Nun II

Vervolg op The Nun, het meest succesvolle deel uit de populaire miljardenfranchise, het Conjuring-universum. Frankrijk, 1956. Er wordt een priester vermoord. Een kwaad verspreidt zich. In dit vervolg op de wereldwijde filmhit komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non.

Yuni

Yuni is het coming-of-age-verhaal van een slimme middelbare scholier, Yuni (gespeeld door Arawinda Kirana). Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd, heeft Yuni geen idee van de realiteit van het vrouw-zijn. Twee dingen weet ze wel: ze wil een studiebeurs voor de universiteit halen en ze houdt van de kleur paars. Om haar eerste doel te bereiken, moet ze vrijgezel blijven en snel haar cijfer voor Indonesische literatuur opfrissen. Die twee vereisten worden echter gecompliceerd wanneer Yuni's huwelijksaanzoeken langzaam beginnen binnen te druppelen. Terwijl ze ze allemaal afwijst, omdat de aanzoeken van allerlei mannen haar dromen in de weg staan, heeft ze met haar vriendinnen verstilde gesprekken over seks en huwelijk. Kunnen vrouwen echt masturberen? Is dat meisje zwanger door verkrachting? Ben je nog maagd? De starre verwachtingen van het dorp achtervolgen Yuni in plaats van haar vreugde te brengen.

My Big Fat Greek Wedding 3

Ga mee met de Portokalos-familie tijdens hun reis naar een familiereünie in Griekenland voor een hartverwarmende en hilarische trip vol met liefde en onverwachte wendingen.

A Dice with 5 Sides

Twee vreemden ontmoeten elkaar in een appartement voor een seksdate, maar er ontstaat meteen een speciaal gevoel tussen hen. Marcello en Herman zijn te bang om hun hart te volgen en besluiten een spel te spelen met een oude dobbelsteen. Ze stellen zes acties vast die moeten worden uitgevoerd, één voor elke kant: een ongemakkelijke waarheid vertellen, iets doen wat de ander leuk vindt, een derde persoon uitnodigen, iets geblinddoekt doen, het appartement verlaten, seks hebben. Naarmate de jaren verstrijken, terwijl ze blijven spelen, wordt het conflict tussen het verlangen om samen te zijn en de angst voor alweer een mislukte relatie steeds problematischer. Zullen ze de kracht kunnen vinden om keuzes te maken en de vicieuze cirkel die ze zijn ingegaan te doorbreken of zal het spel doorgaan totdat het lot voor hen beslist?

How To Save a Dead Friend

Onder de druk van het steeds autocratischere Russische regime besluit de zestienjarige Marusya om - net als zoveel anderen van haar leeftijd - voor het einde van het jaar een einde aan haar leven te maken. Maar wanneer ze de levendige Kimi ontmoet, wordt ze onverwacht toch verliefd. Terwijl Marusya hoop en perspectief vindt in de liefde, bestrijdt Kimi zijn demonen met steeds meer drugs. Marusya's camera wordt zijn laatste kans op redding. How To Save A Dead Friend toont de persoonlijke strijd van een generatie in het nauw gedreven door een onderdrukkende overheid.

Robocar Poli 2 – Een reddingsactie in de woestijn

Kinderhelden! Hier is een nieuw verhaal van Robocar POLI, het verhaal van een robot-reddingsteam dat in auto's kan veranderen. In Sandville, een stad omringd door zand en rotsen, is er een reddingsteam dat de veiligheid en vrede van de woestijn beschermt. Sandy is de sterke en betrouwbare leider; Keaton sleept mobiele basissen mee en levert schuilplaatsen en uitrusting; en Droney houdt toezicht op verkenning en zoekacties met snelle bewegingen en uitstekende zoekvaardigheden! Beleef het spannende verhaal van het reddingsteam in de uitgestrekte woestijn!