Oranjevoetbalsters verslaan jongensteam De Volewijckers

De Nederlandse voetbaldames hebben een oefenduel tegen de jongens onder 18 van De Volewijckers gewonnen. Het Nederlands team speelde de oefenwedstrijd in voorbereiding op het wereldkampioenschap.

De dames kwamen op voorsprong dankzij een doelpunt van Esmee Brugts maar de Amsterdamse amateurs kwamen langzij dankzij Ivar Wijna. Uiteindelijk zorgde Daniëlle van de Donk voor de 2-1 zege voor Oranje.

Er was vooraf een hoop ophef over de wedstrijd. Zo moest de wedstrijd van de KNVB achter gesloten deuren plaatsvinden uit angst voor imagoschade bij een eventuele grote nederlaag.

Bondscoach Adries Jonker legde eerder uit waarom hij bij het jongensteam van De Volewijckers als tegenstander uitkwam. "We hebben geen vrouwenteam kunnen vinden dat ons dwingt tot verdedigen. Daarnaast wil ik dat de vrouwen ook fysiek een inspanning moeten leveren."

Nederland speelt volgende week zondag tegen Belgie zijn afsluitende oefenwedstrijd. Daarna vertrekt het naar Nieuw-Zeeland waar op 23 juli Portugal de eerste WK tegenstander is.