Uitslag FC Twente - Sparta

FC Twente heeft zich zondag ten koste van Sparta Rotterdam verzekerd van deelname aan de tweede voorronde van de Conference League. Nadat de eerste wedstrijd tussen beide ploegen in 1-1 was geëindigd, won de ploeg van Ron Jans zondagmiddag met 1-0 en plaatst zich voor Europees voetbal.

FC Twente was in de eerste helft de dominante partij, maar de thuisploeg kon dat niet in de score uitdrukken. Bij rust was het dan ook 0-0. Snel in de tweede helft kwam de ploeg van Ron Jans wel op voorsprong via Joshua Brenet.

Tot de 1-0 deed Sparta weinig, maar na de openingstreffer moesten de Rotterdammers komen en voornamelijk Arno Verschueren was dicht bij de gelijkmaker. Eerst wist Lars Unnerstall nog redding te brengen en niet veel later schoot Verscheuren van dichtbij hard op de lat. Tobias Lauritsen was met een kopbal ook nog gevaarlijk, maar de bal ging er niet, waardoor FC Twente zich plaatste voor Europees voetbal. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Conference League moet FC Twente drie voorrondes overleven.