NHL: Hurricanes op matchpoint tegen Devils, Stars trekken stand gelijk tegen Kraken

Ook dinsdagavond werden er in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL weer twee playoffwedstrijden afgewerkt in de halve finales van de twee conferences. In de ene serie kwam een ploeg op matchpoint, in de andere staat de stand juist weer helemaal gelijk.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes (1-2)
Aan goals geen gebrek in de strijd tussen de Devils en de Hurricanes en ook nu was het binnen twee minuten alweer raak: Jack Hughes zette de thuisploeg op 1-0. Kort voor het eind van de eerste periode trok Martin Necas de stand gelijk en in de tweede periode was de Tsjech opnieuw trefzeker. Brett Pesce maakte kort daarop de 1-3 en niet veel later stond het dankzij Jesper Fast en Brent Burns zelfs 1-5. Nog voor het einde van periode twee tekende Jordan Martinook voor 1-6, daar bleef het bij en dus gaan de Hurricanes op matchpoint naar huis voor wedstrijd vijf.

Game 5: Donderdagavond 11 mei, 01.00u (NL); Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

Seattle Kraken - Dallas Stars (2-1)
Het duurde even voor de eerste goal viel, maar richting het eind van de eerste periode opende Jamie Benn de score namens Dallas. In de tweede periode was het al snel weer raak: Thomas Harley, Max Domi en Joe Pavelski zorgden voor een domper van een stemming in Seattle. Jaden Schwartz deed met 1-4 wat terug, maar Roope Hintz maakte er 1-5 van. In de derde periode gloorde er wat hoop voor de ploeg van Daniël Sprong dankzij goals van Schwartz en Adam Larsson, maar Domi maakte het met een empty netter definitief af: 3-6 en de serie staat na vier duels weer helemaal gelijk.

Game 5: Donderdagavond 11 mei, 03.30u (NL); Dallas Stars - Seattle Kraken