Amsterdammer (26) opgepakt in onderzoek naar explosies Rotterdam

De politie heeft in het onderzoek naar de recente explosies en beschietingen op de Crooswijkseweg en de Van Speykstraat in Rotterdam een 26-jarige Amsterdamse man aangehouden. Wat de rol van de Amsterdammer hierin was, wordt onderzocht. Zo meldt AT5

Voor de bewoners van de Crooswijkseweg en de van Speykstraat in Rotterdam was het afgelopen week elke dag raak met ontploffingen en schietincidenten. Volgens de politie zijn er al drie mensen aangehouden in het onderzoek naar de explosies. Twee daarvan zijn minderjarig.

De politie onderzoekt nog wat de rol van de 26-jarige Amsterdammer bij de explosies is en bij welke incidenten hij betrokken was. 

Reeks van explosies
Na vier maanden kenmerkt 2023 zich al als een jaar waarin een trend van explosies is ingezet. Amsterdam is dit jaar ongeveer twintig keer opgeschrikt door explosies voor woningen, restaurants en winkels. Een aantal weken geleden zijn er bij het college vragen ingediend vanwege de vele aantallen explosies in de stad.

In Rotterdam zijn er dit jaar ongeveer vijftig keer explosieven aangetroffen. Het is niet duidelijk waar de explosie trend vandaan komt. Burgmeesteer Aboutaleb van Rotterdam heeft eerder gezegd dat hij rekening houdt met een connectie met het drugscircuit.